Patates Maskesi Nasıl Yapılır? Patatesin Göze Faydaları Nelerdir ?

Patates Maskesi Nasıl Yapılır ? Patetesin Göze Faydaları Nelerdir ?

Patates Maskesi Nasıl Yapılır? Patatesin Göze Faydaları Nelerdir ?


Mucizevi besin patatesin göze faydalarından bahsedeceğiz,aynı zamanda gözlere iyi gelen patates maskesi nasıl yapılır? sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

Patates yemek potasyum ve C vitamini de dahil olmak üzere ihtiyacınız olan bazı temel besinleri almanıza yardımcı olabilir.Bununla birlikte,yüzünüze çiğ patates sürmek herhangi bir fayda sağlayabilir mi?

Bazı insanlar çiğ patates veya patates suyunun hiperpigmentasyondan akneye kadar çeşitli cilt koşullarının tedavisine yardımcı olabileceğini iddia ederek bir tartışma başlattılar.Fakat, bu tür iddialar herhangi bir klinik ortamda kanıtlanmamıştır.

Cildi aydınlatmak için patates kullanabilir misin?



Bazı savunucular, patateslerin katekolaz adı verilen cilt ağartıcı enzim nedeniyle cilt çilleri, güneş lekeleri ve melazma ile ilgili koyu lekeleri hafifletmeye yardımcı olabileceğini iddia ediyor 
.
Bu sözde ilaçlarda, çiğ patates parçaları, aydınlatıcı bir yüz maskesi oluşturmak için yoğurt ve limon suyu gibi diğer asidik bileşenlerle karıştırılır. Bununla birlikte, patateslerdeki katekolazın cildinizi hafifletebileceğini kanıtlayan klinik bir kanıt yoktur.

Patates Maskesi Tarifi :

   Malzemeler

– 1 adet Küçük boy Patates
– Taze nane (5 – 6 Yaprak)

Nasıl Yapılır?

Patatesleri yıkadıktan sonra küçük dilimler halinde blender’ınıza atın ve içine naneleri de katarak püre haline getirin. Hazırladığınız bu püreyi sırtüstü uzandıktan sonra göz altınıza uygulayabilirsiniz. İsterseniz, bu karışımı 5-10 dakika kadar buzlukta beklettikten sonra göz altlarınıza sürebilirsiniz. Bu şekilde, soğuk etkisi ile göz altı şişliklerini de dağıtabilirsiniz. Uyguladığınız maskeyi 10-15 dakika kadar gözlerinizde bekletip, durulayabilirsiniz. Bu maskeyi ihtiyaç durumunuza göre devamlı uygulayabilirsiniz.



Yüzündeki patates sivilceleri tedavi edebilir mi?

Akne , sitokinlerden etkilenebilecek cilt iltihabından kaynaklanır,fareler üzerinde patates derisi ekstraktlarının olası anti-enflamatuar etkileri olduğunu buldu.

Sivilcelerinizde patatesleri ovmaya başlamadan önce, hiçbir insan çalışmasının bu etkiler için henüz patatesleri desteklemediğini belirtmek önemlidir .

Patates yüzündeki koyu lekeleri tedavi edebilir mi?

Bazı cilt bakım blogları , patateslerin katekolaz enzimleri nedeniyle koyu lekeleri de tedavi edebileceğini iddia etmiştir . Bununla birlikte, patateslerin önemli bir cilt aydınlatma kabiliyetine sahip olduğuna dair bir kanıt yoktur.


Patates akne izlerini tedavi edebilir mi?

Sivilce kopmasından sonra, zamanla koyulaşabilecek hafif ila önemli yara izi bırakabilirsiniz. Bazı insanlar patates maskelerinin akne izlerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini iddia etse de , bu tür faydaları destekleyen hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Bir patates yüz maskesinin herhangi bir faydası var mı?

Cildinizde patates kullanımını destekleyen çok fazla bilimsel kanıt yoktur.
Bir patates yüz maskesinin yaşlanma belirtilerini azaltabileceği, parlamayı artırabileceği ve hiperpigmentasyon görünümünü azaltabileceği iddiaları vardır.
Yine de, bu etkilerin çoğunun anekdot olduğunu hatırlamak önemlidir. Bu, klinik kanıtlara değil, kullanıcı incelemelerine dayandığı anlamına gelir.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE CİLT SOYMA PEELİNGİ TARİFİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

Patates yemek cildinizin sağlığını iyileştirebilir mi?

Patates, iyi kaynakları olabilecek yağsız kök sebzelerdir:

potasyum
C vitamini
Demir
B-6 vitamini



Ayrıca lif içerdiklerinde - bir orta boy patates içerir yaklaşık 2,5 gram değerinde - patatesler, Ilımlı olarak tüketilmesi gereken nişastalı gıdalar olarak kabul edilir. Bu, özellikle doktorunuz düşük glisemik veya düşük karbonhidrat diyeti uygulamanızı önerdiğinde geçerlidir .

Patates sağlığa yararları da bunları pişirmek yolu ile sınırlıdır. 

Patates kızartması sadece arada sırada alınmalıdır. Kızarmış gıdalar doğrudan cilt rahatsızlıklarına neden olmasa da, bunları daha sağlıklı gıdalar üzerinde yemek zamanla cilt iltihaplanmasını artırabilir.

Patates yemek mutlaka cilt sağlığınıza fayda sağlamaz, ancak fırında patates gibi ılımlı bitki temelli gıdalar dahil olmak yardımcı olabilir.

Cildinize sürdüğünüz patetesin yan etkileri var mı ?

Bilimsel araştırma eksikliğinin yanı sıra, cildinize patatesleri ovmadan önce alerjik reaksiyonlar olasılığı başka bir husus olmalıdır.

Klinik çalışmalar patates alerjisi için birkaç olası açıklama göstermiştir  Çocuklarda katılımcıların patatin adı verilen patateslerde bağlayıcı bir proteine ​​negatif reaksiyonları olduğunu bulmuşlardır.

Başka bir çalışma,çiğ patates duyarlılıklarının yetişkinlerde lateks alerjileriyle de bağlantılı olabileceğini bulmuştur. Bu aynı zamanda patatin ile de bağlantılıdır. 

Lateks alerjisine yol açan diğer olası gıda tetikleyicileri arasında havuç, domates, elma ve muz bulunur. Lateks alerjisini biliyorsanız, cildinizde çiğ patates kullanmamalısınız.

Lateks alerjisi için diğer olası gıda tetikleyicileri arasında havuç, domates, elma ve muz bulunur. Lateks alerjisini biliyorsanız, cildinizde çiğ patates kullanmamalısınız.

Pişmiş patateslere alerjik olmak da mümkündür.Polen alerjiniz varsa, pişmiş patates alerjisi riskini de arttırmış oldunuz.

Olası bir alerjik reaksiyon belirtileri şunları içerir:

kaşıntılı, kırmızı cilt


kurdeşen
şişme
kaşıntılı, burun akıntısı
hırıltılı solunum ve diğer solunum güçlükleri
anafilaksi , acil tıbbi bakım gerektiren hayatı tehdit eden bir durumdur.

Bilinen alerjiniz yoksa ve cildinize çiğ patates veya patates suyu sürmeyi denemek istiyorsanız, önce bir yama testi yaptığınızdan emin olun. Bu işlem, dirseğinizin içine az miktarda uygulanmasını ve herhangi bir reaksiyon olup olmadığını görmek için en az 24 ila 48 saat beklemeyi içerir.

Cilt aydınlatması ve akne için alternatif ev ilaçları:

Cilt aydınlatması ve akne için daha kanıtlanmış ev ilaçları arıyorsanız, aşağıdaki alternatifleri göz önünde bulundurun:

limon suyu
çay ağacı yağı
lavanta yağı
yoğurt
zerdeçal
yeşil çay

Cilt bakım çılgınlıkları gelir ve gider ve görünüşe göre cildinize patates sürmek onlardan biri olabilir. Ilımlı yemek sağlıklı olsa da, cildinize çiğ patates veya meyve suyunun sürtünmesinin hiperpigmentasyonu azaltacağını veya enflamatuar koşulları temizleyeceğini kanıtlayan hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Akne, yara izleri veya cilt yaşlanmasıyla ilgili endişelerden kurtulmak istiyorsanız, tavsiye için dermatoloğunuza başvurun. Sizi klinik olarak çalıştığı kanıtlanmış çareler yönünde göstermenize yardımcı olabilirler.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK PATATES UNU NEDİR ? NERELERDE KULLANILIR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ... >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar