Peter Pan Kimdir ? Peter Pan Gibi Olmak Nedir ? Peter Pan Sendromu Nedir ?

peter-pan-nedir
Peter Pan Nedir ?





Peter Pan kimdir,1904 yılında JM Barrie tarafından yazılan aynı ismin bir öyküsünün kahramanıdır. Barrie önce bir oyun olarak yazdı, daha sonra 1911'de Peter Pan ve Wendy olarak adlandırdı.Peter Pan Gibi Olmak deyimiyle de adlandırılır.Peter Pan Sendromu Nedir?Sosyal açıdan çocuk gibi davranan kişilerin gösterdiği özelliktir.

Bu hikayelerde Peter Pan büyümeyi reddeden küçük bir çocuk. Bir grup benzer düşünen oğlanın lideri olan Kayıp Çocuk'tur ve hepsi Neverland adlı bir yerde ikamet eder. Tinkerbell adında küçük bir peri , prensesi Tiger Lily olarak adlandırılan Hintli cesur kabilesi ve birkaç denizkızı tarafından şirkette tutuluyorlar . Çocuklar ayrıca lideri Captain Hook olan bir kargo korsanı ile çatışmaya girerler.

Birçok okuyucu, Peter Pan karakterinin temelinin muhtemelen JM Barrie'nin özel bir arkadaşlık kurduğu Davies erkek çocuklarının bir topluluğu olduğuna inanıyor. Aslında, Peter ismi o çocuklardan birinin adıdır. Öte yandan, Pan'ın ormanların tanrısı olan tanrı Pan'dan alındığı düşünülmektedir.

İsterseniz Buraya Tıklayarak >>Pollyanna Nedir? Pollyannacılık Nedir ? adlı yayınımıza ulaşabilirsiniz.

Bize en çok tanıdık gelen hikaye, Darling ailesine ve Peter Pan'ın gölgesini kaybetmesine genel bir bakışla başlar. En büyük sevgilim olan Wendy, gölgesini onun için geri diker ve süslü bir şekilde, Lost Boys'un annesi için Neverland'a davet edilir. Wendy'nin iki kardeşi John ve Michael da yanlarında getirilir. Tinkerbell'in pixie tozunu serptikten sonra çocuklar uçar ve yıldızlara yolculuk eder. Neverland'daki zamanları, yakında Tinkerbell, Tiger Lily ve deniz kızlarının, evin ilk hanımı olarak Wendy'nin yeni statüsünü kıskanıyor olduğu anlaşılmadan hemen hemen başlamamıştır.


Bir sürü maceradan sonra Wendy sonunda evin onun için bir yer olduğunu fark eder. Biri annelerini unutmaya başlayan kardeşlerini, İngiltere'nin Kensington kentine gitme zamanının geldiğine ikna eder. Peter Pan ve Kayıp Oğlanları onlara eşlik eder ve gece bitmeden Kayıp Oğlanlar Wendy'nin ailesiyle kalmaya karar verdiler. Öte yandan Peter, Wendy'ye bahar temizliğini yapabilmesi için yılda bir kez geleceğini vaat ederek Neverland'e geri döner.

Bununla birlikte, Peter Pan, biraz kendi kendine merkezli bir çocuk olduğu için, Wendy'ye verdiği sözü çabucak unutur. Geri döndüğünde, yetişkinlik için çocukluktan ayrıldı ve kendisi bir anne. Wendy daha sonra yılda bir kez yılda iki kez kendi kızı Jane'i sunuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar