Garnitür Nedir ? | Garnitür Nerede,Nasıl Kullanılır ?


Garnitür Nedir ? | Garnitür Nerede,Nasıl Kullanılır ?


Garnitür nedir,ne demek ? Aslında bir ana yemek eşliğinde sunulan herhangi bir gıdadır. Bu temel tanımın ötesinde, bir garnitürün kesin doğası, basit buharda pişirilmiş sebzelerden ayrıntılı güveçlere kadar geniş bir şekilde değişebilir . Bir öğünün lezzetlerini çeşitlendirmenin yanı sıra, yan yemekler bazen sosları ve et suyunu ıslatma işlevini de yerine getirir. 



Garnitür nerelerde kullanılır ? Restoranlar genellikle ana yemek sipariş edildiğinde çeşitli garnitür seçenekleri sunar ve mevcut taraflar genellikle restoranın hakim mutfağına uygundur. Birçok aile sadece belirli bir tatil sırasında bazı garnitürlerin tadını çıkarır.

Ülkemizde garnitür genellikle  Et, balık gibi ana yemeklerin yanına süs olsun diye ya da ana yemekleri tamamlaması için koyulan haşlanmış sebze, patates, piyaz, taze soğan tarzı yiyecekleri içerir. 


Bir garnitürün kesin yapısı büyük ölçüde değişebilir. Yemekler, buharda pişirilmiş bir sebze veya bir ekmek ruloları sepeti kadar basit veya krem ​​karaca köpüğü veya krema fraiche ve yenilebilir çiçekler ile doldurulmuş soğutulmuş bezelye çorbası kadar ayrıntılı olabilir. Hem ev aşçıları hem de restoranlar, bir yemeği “doldurmak” ve ayrıca hoş lezzet kontrastları sağlamak için ana yemekler ile bir veya iki garnitür eşleştirir.

Bazı durumlarda, bir garnitür sadece hoş bir tadı değil, aynı zamanda sosları ve sosları emen bir tür "sünger" olarak hizmet etmenin pratik işlevini de yerine getirir. Hint ana yemekleri, örneğin, kalın, baharatlı soslarda pişirilmiş et, sebze ve peynirlerden oluşur. Bu tür yemekler genellikle hem pirinç hem de naan adı verilen yumuşak, düz bir ekmek ile servis edilir . Pirinç sosu toplar ve ana yemeğin çatal veya avuçlarını almayı kolaylaştırır ve naan, ana yemek yedikten sonra tabağında kalan herhangi bir sosu “temizlemek” için kullanılabilir.



Ana yemek sipariş edildiğinde restoranlar genellikle bir veya daha fazla garnitür seçeneği sunar. Genellikle, sunulan taraflar, restoranın geçerli mutfak tipine uygundur. Örneğin, barbekü restoranları genellikle mısır pudingi ve bisküvi gibi geleneksel Güney yan yemekleri sunar. Casual Amerikan restoranları genellikle patates kızartması veya fırınlanmış patates gibi patates bazlı kenarlar sunar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar