Tansiyonu Ne Düşürür ? İşte Tansiyon Düşüren 6 Müthiş Gıda >>>

                                                                                                 


Kanın  damarlara yaptığı basınç anlamına gelen tansiyon kontrol altına alınmadığında ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor..
Kan basıncı "hayati bir işaret" olarak kabul edilir ve kanın vücutta dolaşırken kan damarlarının duvarlarındaki kuvvetini ölçer . Kalp sağlığının önemli bir göstergesidir.  Aşağıda paylaştığımız besinlerle tansiyonunuzu kontrol altına alabilirsinizTansiyon düşüren besinler nelerdir ? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız yayınımızı okumaya devam ediniz!!!




ACI BİBER





Acı biberkan basıncını düşürmenin en hızlı yollarından biridir. Kan damarlarını genişletir ve kanın serbest dolaşımına katkıda bulunur, böylece kan basıncını azaltır.
Bal ve AloeVera ile sıcak suya bir ila iki çay kaşığı acı biber ekleyin. Karıştırın ve hipertansiyon için iyi bir ev ilacı yapmış olacaksınız. Bu karışım çok güçlü ise ve onu tüketemiyorsanız, biberleri yemeklerinizde baharat olarak kullanın.




HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU




Hindistan cevizi suyu, potasyum, elektrolitler ve diğer faydalı besinler açısından zengindir. Bu yiyeceğin insan için kan basıncının -tansiyonun- düşürülmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Son araştırmalar, hindistan cevizi suyu içen kişilerin % 71'inin sistolik basıncı önemli ölçüde azalttığını, yaklaşık% 29'unun diyastolik basıncı azalttığını göstermiştir.


KAKAO






Kakao, flavonoidler ve diğer anti-enflamatuar besinler açısından zengindir. Flavonoidler adaptojenler olarak işlev görür ve vücudun hipertansiyonun en yaygın nedeni olan stresle daha iyi başa çıkmasına yardımcı olur. Kakao, kan basıncını düzenlemede önemli bir rol oynayan stres hormonlarını azaltma sürecini uyarır. Ek olarak, flavonoidler genellikle yüksek tansiyon ile ilişkili kalp hastalıklarına karşı korur



SARIMSAK




Sarımsak, var olan en sağlıklı doğal ilaçlardan biridir. Sarımsak, kötü kolesterolü ve yüksek tansiyon seviyesini düşürdüğü kanıtlanmıştır. Birçok insan güçlü ve hoş olmayan kokusu nedeniyle sarımsak yemekten kaçınır. Bununla birlikte, yemeklerde tablet veya kapsül şeklinde bir takviye olarak kullanabilirsiniz.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK AĞIZ KOKUSU GİDERME KESİN YÖNTEMİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. >>>

ZERDEÇAL





Zerdeçal, kan inceltici doğal bir antikoagülandır. Vücuttaki iltihabı azaltma yeteneğine sahiptir. Bu, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyonun birçok nedeninden biridir. Neyse ki, zerdeçal kardiyovasküler fonksiyonu iyileştirmeye yardımcı olur ve kan damarlarında iyi kan dolaşımını korur.

ÇİĞ BADEM


Çiğ badem,her gün bir avuç çiğ badem yemek tansiyonunuzu korumaya yardımcı olur. Badem, kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya, arterlerin iltihaplanmasını hafifletmeye ve yüksek tansiyonu azaltmaya yardımcı olan doymamış yağ asitleri bakımından zengindir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar