Twitter Nasıl Siyah (Karanlık) Gece Modu Yapılır ?

Twitter Nasıl Siyah (Karanlık) Gece Modu Yapılır ?



Sosyal medyanın hayatımıza iyice girmesinin ardından telefonlarımızın performansı ve şarjı da olumsuz etkilenmeye devam ediyor. İşte bu noktada ilgili geliştiriciler telefon performansını arttırmak ve göz sağlığını korumak için çeşitli güncellemeler çıkartıyorlar. Sosyal medyanın önde gelen platformlarından olan twitterda da bu özellik mevcut.Peki twitter gece modu nasıl yapılır ? Twitter karanlık mod nasıl yapılır ? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız okumaya devam ediniz.




İnstagram ve whatsapp da olduğu gibi twitterda da gece modu yapmak mümkün,I phone,Android ve de Masaüstü için twitter gece modu nasıl yapılır ? Daha rahat bir okuma ekranı için twitter gece moduna geçebilirsiniz.

Twitter karanlık modu, her zamanki parlak, beyaz renk şemasını gri ve siyah tonlarıyla değiştiren sosyal medya uygulaması için alternatif bir arayüzdür. Ama neden kullanmalısın ve nasıl edinebilirsin?

Twitter karanlık modunun ana cazibesi parlamayı ve göz yorgunluğunu azaltır. Geceleri Twitter zaman çizelgenizde ilerliyorsanız, karanlık arayüz okumayı daha rahat hale getirecektir.




Pil ömrünüzü de biraz uzatabilir. Koyu piksellerin beyaz olanlardan daha az güç çektiği ve AMOLED ekranlı cihazlarda gerçekten siyah piksellerin aslında kapalı olduğu, dolayısıyla hiç güç çekmediği bulundu.

Twitter karanlık modu da harika görünüyor ve geliştiricilerin bize uygulamalarımızı nasıl kullandığımız hakkında daha fazla seçenek sunduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. WhatsApp ve Instagram da kendi karanlık modlarını sunuyor ve Facebook için bir tanesi yolda.

Twitter karanlık modunun mobil cihazlarda seçilebileceği iki farklı varyasyon ile yenilenmesi kolaydır. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

İPhone ve Android için Twitter karanlık modunu etkinleştir

Android ve iOS için Twitter'ın iki karanlık modu vardır: biri koyu mavi arka plana ('Dim' denir) ve diğeri siyah arka plana sahip ('Işıklar' olarak adlandırılır), AMOLED ekranlar düşünülerek tasarlanmıştır. Hangisini tercih ederseniz edin, geçiş yapmak kolaydır.


Ana menüyü dışarı kaydırın
'Ayarlar ve gizlilik'i seçin
'Ekran ve ses'e hafifçe vurun
'Dim' veya 'Lights out' seçeneklerinden birini seçin

Lights Out, iOS kullanıcıları tarafından bir süredir kullanılabilir, ancak yalnızca son zamanlarda Android uygulamasına eklendi. Menüde görünmüyorsa, telefonunuzun ayarlarını açın ve 'Uygulamalar'a gidin. Listeden Twitter'ı bulun, ona dokunun ve 'Durmaya zorla'yı seçin, ardından uygulamanın verilerini temizleyin. Twitter'ı yeniden başlatın ve Lights Out seçeneği artık mevcut olmalıdır.

Masaüstü için Twitter karanlık modunu etkinleştir

Twitter'ın web sitesi, web tarayıcınıza sitenin karanlık bir sürümünün mevcut olduğunu bildiren prefers-color-scheme * ayarını kullanır. Chrome, Firefox ve Edge dahil olmak üzere modern tarayıcıların çoğu bunu algılar ve tarayıcı ayarlarınızla (açık veya koyu) eşleşecek doğru sürümü görüntüler.

Twitter'ın görünümünü manuel olarak değiştirmek isterseniz, bu da mümkündür: 

'Ayarlar ve Gizlilik' menüsünü açın, ardından 'Ekran'ı seçin ve sağlanan üç seçenek arasından seçiminizi yapın: Varsayılan, Kararma ve Işıklar Sönük.

'Ayarlar ve gizlilik' menüsünü açın
'Ekran'ı seçin
'Varsayılan', 'Sönük' veya 'Işıklar sönük'ü seçin
Beğendiğiniz bir vurgu rengi seçin

İNSTAGRAM GECE MODU NASIL YAPILIR ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK WHATSAPPDA GECE MODU NASIL YAPILIR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Bu yayınımızda twitter gece modu nasıl yapılır,twitter siyah ekran yapma,twitter dark ekran nasıl yapılır,twitter arka plan rengi değiştirme nasıl,twitter karanlık yapma,twitter siyah nasıl yapılır ? şeklinde yönelttiğiniz sorulara cevap vermiş olduk.

Yorum Gönder

0 Yorumlar