Yara İzinden Kurtulmanızda Etkili Olan Yöntemler Nelerdir ?


yara izleri nasıl geçer ? Yüzdeki yara izi nasıl  geçer ? Yara izlerinden kurtulmak için neler yapılabilir ?  Yüzdeki yara nasıl geçer ?
Yara İzinden Kurtulmanızda Etkili Olan Yöntemler Nelerdir ?


Geçirilen kazalar ya da operasyonlar sonrasında dokuya yapılan işlemler sonucunda doku bütünlüğünün bozulmasıyla beraber,yaranın iyileşmesi sonucunda ortaya yara izleri çıkabiliyor. Peki bu yara izleri nasıl geçer ? Yüzdeki yara izi nasıl  geçer ? Yara izlerinden kurtulmak için neler yapılabilir ?  Yüzdeki yara nasıl geçer ?



Pul pul dökülme , hafif ve güçlü aşındırıcılar kullanarak ölü cilthücrelerini çıkarma işlemidir. Cildi düzenli olarak peeling yapmak, ölü, yüksek pigmentli hücreleri çıkararak ve cildin taze katmanlarını açığa çıkararak yara izlerinden kurtulmaya yardımcı olur. En kolay yol, hafif fiziksel ve kimyasal aşındırıcılar kullanarak veya bir bez, lif kabağı veya fırça ile ovarak evde pul pul dökmektir . 

Daha dramatik izler için, bir yara izini kimyasal peeling , dermabrazyon ve lazer tedavileri ile pul pul dökebilirsiniz . Yara izlerinizin şiddetine ve seçilen tedavi yöntemine bağlı olarak, yaraları tamamen pul pul dökmek için bir dizi tedavi gerekebilir.

Sivilce gibi küçük yara izleri genellikle düzenli olarak uygulanan yöntemlerle pul pul dökülme ile iyileşir. Yara izlerini peeling ile tedavi etmek için, peeling özelliklerine sahip nazik bir temizleyici bulun . İdeal ürün, küçük granülleri ve salisilik asit gibi eksfoliye edici ajanları, cildinizin yüzeyinden anlaşma hücrelerini çıkaracaktır. Bölgeyi cildinizi tahriş etmeden olabildiğince sık peeling yapın. Her tedaviden sonra cildi sağlıklı ve nemli tutmak için bir nemlendirici uygulayın.


Yara izlerini pul pul dökmek için bir bez, lif kabağı veya yumuşak kıllı bir fırça da kullanılabilir. Pürüzlü bir yüzey ve hafif bir temizleyici kullanarak, yaralı bölgeyi haftada birkaç kez hafifçe yıkayın. Peeling yaparken cildinizi ovmaktan veya çizmekten kaçının. Çok kuvvetli peeling yapmak dokuyu tahriş edebilir ve yara izlerinizi daha belirgin hale getirebilir. Bu, yara izlerini gidermek için hızlı bir yol olmasa da, cildinizin zaman içinde bile olması gerekir.

Daha hızlı bir düzeltmeye ihtiyacınız varsa, küçük yara izlerini hemen yeniden yüzeye çıkarmak için kimyasal bir kabuk kullanabilirsiniz. Kimyasal peelingler alfa hidroksi asitler, beta hidroksi asitler ve trikloroasetik asit gibi güçlü kimyasallar kullanarak yaraları pul pul dökebilirsiniz . Bu kimyasallar cilde uygulandığında, birkaç yüzey tabakasını hızla çıkarırlar. Bu, yara izlerinin görünümünü en aza indirir ve daha pürüzsüz bir cilt oluşturur. Yara izlerinizin şiddetine bağlı olarak, en iyi sonuçları elde etmek için birden fazla soyma gerekebilir.

Demadrazyon, yara izlerini pul pul dökmek için kullanılan başka bir tekniktir. Dermabrazyon sırasında, cildin yüzeyini soymak için döner bir fırça kullanılır. Mikrodermabrazyon, cildi pul pul dökmek için küçük kristaller kullanan benzer, ancak daha nazik bir tekniktir. Bu tedaviler kimyasal kabuklardan daha güçlüdür ve derin yara izlerinin tedavisinde daha etkilidir. Profesyonel tedavilerden çok daha hafif olan ev dermabrazyon tedavileri de skarlaşmayı yavaş yavaş azaltmak için kullanılabilir.


Ciddi skarlaşmanın görünümünü azaltmanın en etkili yolu lazer tedavilerinin kullanılmasıdır. Cildi pul pul dökmek için kullanılan birkaç farklı lazer vardır. En yaygın kullanılan lazerler karbondioksit lazeri, darbeli boya lazeri ve erbium katkılı itriyum alüminyum garnet (Er: YAG) lazerleridir. Bu tedaviler dermise derinlemesine nüfuz ederek ve birkaç cilt katmanını kaldırarak çalışır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar