Zambak Nasıl Bakılır ? | Zambak Çiçeği Bakımı Püf Noktaları Nelerdir ? >>>

Zambak Çiçeği Bakımı Püf Noktaları Nelerdir ? | Zambak Nasıl Bakılır ?

Zambaklar en görkemli yaz çiçekleri arasındadır. Yabani türlerin çoğu kuzey yarımkürenin (Kuzey Amerika, Avrupa, Güneydoğu Asya) ılıman bölgelerine özgüdür. Genellikle kokulur. Zambak renkleri pembe, sarı ve turuncu tonları dahil olmak üzere en saf beyazdan en koyu garnet'e kadar değişir. Zambak ne zaman dikilir ? Zambak çiçeklenmesi Mayıs-Haziran ayından Eylül ayına kadar devam eder.Peki zambak çiçeği nasıl dikilir ? zambak çiçeği nasıl bakılır ?, zambak soğanı bakımı nasıl olur ? zambak çiçeği bakımı nasıl yapılır ? zambaklar nerede yetişir, zambak çiçeği bakım püf noktaları nelerdir ? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız okumaya devam ediniz...



 Zambak Çiçeği Dikim İpuçları

En yaygın zambakların çoğu, güneşte aktif kireç olmadan, yazın serin kalan her türlü iyi drene toprakta yetişir . Ampuller eylül-nisan-mayıs ayları arasında, yaklaşık 15 cm derinliğinde, iyi gevşemiş toprakta, muhtemelen kireçli topraklarda funda toprak ve zayıf verimli topraklarda özel gübre ampulleri ile iyileştirilir. Tek istisna kireçli toprakları ve kuraklığı destekleyen ve ampulleri sadece sonbaharda, 3-5 cm derinliğinde ve tam güneşte dikilen Madonna Zambağıdır . Dikimden sonra, hafif bir sulama yapın ve ampulleri tanımlamak için yeri çubuklarla işaretleyin ve böylece talihsiz bir çapadan kaçının!

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK BEGONYA NASIL EKİLİR VE BAKILIR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Balkon ve terasları süslemek için zambaklar saksılarda yetiştirilebilir. Tencerenin dibinde 5-7 cm genişletilmiş kil topları ile iyi drenaj sağlamayı unutmayın, tencereyi üçte bir kompost karışımı, üçte biri ekim toprağı ile doldurun, geri kalan üçüncüsü  kaba kumdan oluşur. Saksıları güneşe veya açık gölgeye yerleştirin ve büyüme süresi boyunca toprağı hafifçe nemli tutun.

Zambak Çiçeği Bakımı Püf Noktaları Nelerdir ? | Zambak Nasıl Bakılır ?


Dikildikten sonra zambak soğanları çok az bakım gerektirir .

• Büyüme ve çiçeklenme döneminde toprağı hafif nemli tutun, ancak düzenli sulama yapın .

• Bazen çiçeklerin ağırlığı altında bükülebilen sapları korumak için hafif ve ihtiyatlı bir istifleme sağlayın .

• Genç sürgünler yerden çıktığında bazıları gerekli olabilir. Zambaklara bazen küçük siyah larvaları yaprakları kemiren parlak kırmızı kabuklu küçük bir böcek saldırır. Zambak böceği. Güçlü ataklar durumunda , tercihen akşamları larvaların aktif olduğu birkaç böcek ilacı spreyi planlayabilirsiniz .

• Solmuş çiçekleri çıkarın ampulü gereksiz yere tüketen tohumların üretiminden kaçınmak için, ancak ampulün rezervlerini geri kazandırması ve ertesi yıl iyi çiçek açabilmesi için maksimum bitki örtüsünü korumak için. Yardım etmek için çiçeklenme sırasında özel bir ampul gübre uygulayabilirsiniz. Yeşillikleri ancak sonbaharda sadece tamamen söndükten sonra kesin.

• Zambak soğanlarını yere bırakın. Tamamen dayanıklıdırlar ve çok yıllık gibi doğallaşırlar. Ampuller tek başına çoğalır ve her yıl çiçek sayısını arttırır.
Hangi bitkilerle ilişkilendirilecek?

Zambaklar sınır ve masif kullanılmaktadır ve kolayca ilişkili çok yıllık bitkiler gibi aynı zamanlarda, o çiçek yıllık sardunyalar , otsu süs bitkisi, , güngüzeli vb ayrıca güller için mükemmel yoldaşlardır . Saksılar balkonları ve terasları süsleyecek ve parlatacaktır.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK GÜL NASIL KURUTULUR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Ayrıca çok kaliteli kokulu kesme çiçek sağlayan zambaklarla güzel buketler yapıyoruz .. Aşamalı bir çiçeklenme için birkaç çeşit ekebilir ve ampulün ertesi yıl rezervlerini ve çiçeklerini sadakatle geri kazandırması için bitki üzerinde maksimum yeşillik bırakılması gerektiğini akılda tutabiliriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar