Allık Nedir ? Allık Nasıl Sürülür ? Allık Tarihçesi Nedir ? >>>

Allık nedir, cilt tonunu eşitlemek veya daha fazla renk eklemek için genellikle bir makyaj fırçasıyla yüzün yanak bölgesine uygulanan bir makyaj türüdür. Genellikle bir toz olarak bulunur, ancak kremler veya sıvılar gibi başka formlarda da olabilir. Bazen allık, yüzün daha geniş veya daha uzun görünmesini sağlamak için de kullanılır.

allik-nasil-surulur
Allık Nedir ? Allık Nasıl Sürülür ? Allık Tarihçesi >>>

Diğer birçok makyaj şekli gibi, allık da Eski Mısır bölgesinde kaynaklanmış olarak kabul edilir. Eski Ahit'te çeşitli makyaj türlerinden bahseden pasajlar var. Allık çoğunlukla elmacık kemiklerine uygulansa da, eski insanlar genellikle dudaklarına da uyguladılar. En eski allık formları pancar suyu, dut ve diğer parlak renkli bitkilerden yapılmıştır.

Bu kozmetik, Viktorya döneminde kullanılmak için ahlaksız kabul edildi. Soluk cilt genellikle modaya uygun bir durum göstergesi olarak kabul edildi. Biraz renk isteyen kadınlar bunun yerine elmacık kemiklerini sıkarlardı. Böyle bir yöntem genellikle modern kadınlar için önerilmez, çünkü bazen leke kırılmalarına veya kırık kılcal damarlara yol açabilir.



En erken formlarında, allık dut, pancar suyu veya çilek gibi şeylerden yapılmıştır. 18. yüzyılda, cıva ve kurşun gibi daha tehlikeli maddeler kullanıldı - 1920'lerde durmuş bir eğilim. Modern zamanlarda, sıvı ve krem ​​allıklar tipik olarak benzersiz boyalardan ve soğuk kremden yapılır. Toz haline getirilmiş form genellikle gül suyu, karmin veya aspir ile pembe veya kırmızı bir tonda boyanmış bir talk pudrasından yapılır .

Bazı kadınlar sahip oldukları, özellikle her zaman allık sürmeyi tercih ederken . Diğerleri sadece özel bir fırsat için sürmeyi tercih eder. Tiyatro yönetmenleri genellikle oyuncuların bunu uygulamasını gerektirir çünkü sahne ışıkları cildin gerçekte olduğundan daha soluk görünmesini sağlayabilir.


allik-nasil-surulur
Allık Nedir ? Allık Nasıl Sürülür ? Allık Tarihçesi >>>

Yüzlerini daha geniş göstermek için allık uygulamak isteyenler, doğrudan bir aynaya bakarak ve gözün ortasından tapınağa karanlık bir gölge uygulayarak başlamalıdır. Elmacık kemiklerinin üst kısmına daha açık bir renk uygulanabilir.

Daha dar bir yüz efekti istenirse, makyajın koyu bir tonu tipik olarak yüzün saç çizgisinin ve dış kenarlarının yakınına uygulanır ve göz seviyesinde durur. Daha koyu bir rengin üstüne ve altına daha açık bir renk koyarak görünüm tamamlanabilir. Yanak ve göz bölgelerine ek olarak, allık bazen alın, burun ve çene üzerinde de tozlanabilir.

ALLIK NASIL SÜRÜLÜR ?

*Oval yüzler  belirgin elmacık kemikleri ve çeneden biraz daha geniş bir alnına sahiptir.

*Kalp şeklinde yüzler geniş bir alnına ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir ve yüz dar bir çeneye çekilir.

*Kare yüzler , elmacık kemikleri ve çeneyle kabaca aynı genişlikte bir alnına sahiptir.

*Yuvarlak yüzler , uzun oldukları kadar geniştir.

*Dikdörtgen / uzun yüzler veya bazen denilen “dikdörtgen” oval ve kare şeklindeki yüzlere benzer. Tek fark, yüzün daha uzun ve daha az geniş olmasıdır. Alnınız, yanaklarınız ve çene çizginiz hemen hemen aynı genişlikte olacaktır.



*Üçgen  - üçgen şeklinde bir yüzünüz varsa, çeneniz dar ve sivri olacak ve yüksek elmacık kemikleriniz en önemli özelliğiniz olacaktır.


allik-nasil-surulur
Allık Nedir ? Allık Nasıl Sürülür ? Allık Tarihçesi Nedir ? >>>

ALLIK HANGİ BÖLGEYE UYGULANIR ?

*Oval yüzler - allıklarınızı elmacık kemikleriniz üzerinde süpürün. Elmacık kemiğinizi parmaklarınızla kolayca bulabilirsiniz - elmacık kemiğinizin yüksekliğini yükseltmeye yardımcı olmak için rengi kemiğin hemen altındaki oyuğa doğru yerleştirmeyi hedefleyin.

*Kalp şeklinde yüzler - yüzünüz sivri görünebileceğinden, kenarları yumuşatmamız gerekiyor, böylece oval gibi görünüyor. Elmacık kemiğinizin dış köşesine kulağınızdan başlayıp gözünüzün dış köşesinin altındaki bir noktada biterek allık uygulayın. Ayrıca alnınızın genişliğini çenenizle dengelemeye yardımcı olması için tapınaklarınız tarafından alnınızın ortasına doğru bir renk dokunuşu ekleyin.

*Kare yüzler - elmacık kemikleriniz çenenizle aynı genişliktedir, bu yüzden allıklarınızı elmacık kemiğinin biraz altına uygulamalarına yardımcı olmak için. Saç çizgisindeki allık, yüzünüzün kenarlarını yumuşatmaya yardımcı olacaktır.

*Yuvarlak yüzler - ışıltıyı iyi yansıttığı ve kaçınmak istediğimiz bir yüzeyin daha yuvarlak görünmesini sağladığından, inci veya yüksek oranda yansıtıcı allık kullanmamaya çalışın - mat allık sizin için en iyisi olacaktır. Allıklarınızı kulaktan elmacık kemiğinden ağza doğru süpürün. Çeneye biraz allık ekleyin ve yüzünüzün daha uzun görünmesini sağlamak için iyice karıştırın.

*Dikdörtgen / uzun yüzler - Gözlerin dış köşelerinin altındaki elmacık kemiklerine allık sürün ve iyice karıştırın. Allığın asla burnun ucundan daha aşağıya uzanmadığından emin olun. Bu özelliklerinizin kısalmasına yardımcı olacaktır.




*Üçgen yüzler - Allık elmacık kemiklerine yan V şeklinde uygulanmalıdır. Elmacık kemiklerinizden tapınağınıza kadar karıştırın ve allık kaşınızın üzerinden alnınızın ortasına doğru biraz uzatın. Bu, alnınızın genişliğini yüzünüzün geri kalanıyla dengelemeye yardımcı olacaktır. 


Allık nasıl sürülür ? Allık sürme söz konusu olduğunda, her zaman sıvı, krem ​​ve jel formülleri seçmenizi öneririz. Pudra allık gözeneklere, ince çizgilere ve kuru cilde yerleşebilir, bu da bir allık giydiğinizi açıkça gösterir. Sıvı veya jel allık ikinci bir cilt gibi devam eder ve daha kuru veya daha eski ciltler için çok uygun bir renk sifonu verir.

Sıvı ve krem ​​allıkların karıştırılması çok daha kolaydır ve yanak renginize kesintisiz bir görünüm kazandırır. Hangi allık tonunu seçerseniz seçin, sonuç cildinize güzelce karışırsa daha doğal görünecektir.

Daha önce hiç sıvı allık kullanmadıysanız, Makyaj Sanatçısı Daniel Sandler'in çok ödüllü Suluboya Sıvı Yanak Rengimizin nasıl uygulanacağını gösterdiğini izleyin:

Yorum Gönder

0 Yorumlar