Overbite Nedir ? Overbite Teşhis ve Tedavisi Nasıl Yapılır ? >>>

Overbite nedir? overbite çenenin üst kısmının alt çene üzerinde yanlış hizalandığı ve üst diş sırasının altdakilerin ötesine çıkmasına neden olan bir diş durumudur. Bu durum genellikle alt çenenin üst çenenin ötesine yapıştığı bir alt ısırmanın tersidir . Overbites çok yaygındır ve birçok insanda küçük derecelerde bulunur. Genellikle sadece yanlış hizalama farkedilirse, bu estetik olarak rahatsız edici olabilir ve çene ağrısına ve olası konuşma sorunlarına neden olabilir .




Overbite Nedir ? Overbite Teşhis ve Tedavisi Nasıl Yapılır ? >>>

 
Bir aşırı ısınma tıbben , temelde sadece “yanlış hizalama” için süslü bir kelime olan maloklüzyon türü olarak bilinir . Bu tür bir soruna genellikle genetik neden olur. Yetişkin dişleri oluşurken başparmaklarını emen çocuklar da risklerini artırabilir.
Parmaklarını emen çocuklar aşırı ısırma riski altında olabilir. Çenenin yanlış hizalanmasına neden olan bir diş rahatsızlığı, aşırı ısırma olarak adlandırılabilir.


Sağlık kaygıları

Overbite'lerin çoğu estetik rahatsızlıklardan biraz daha fazlasıdır - yani, mükemmel bir gülümseme gibi görünmeyebilirler , ancak mutlaka sorunlu değildirler. Durum aşırı olduğunda, genellikle endişe kaynağıdır. Bu tür bir maloklüzyon , bir kişinin ısırmasını etkileyebilir, bu da çene ağrısına ve diş minesinde artan aşınma ve yıpranmaya yol açabilir - bu da diş çürümesine karşı daha duyarlı hale gelir ve ciddi bir diş eti hastalığı gelişme riskini artırır .


Overbite Nedir ? Overbite Teşhis ve Tedavisi Nasıl Yapılır ?  >>>
                                 



Nadir durumlarda, overbites ayrıca konuşma engellerine neden olabilir. Dişler anormal olarak hizalandığında, dil onlara doğru şekilde vuramaz ve sesler düzgün bir şekilde duyulamaz. Çok ciddi bir overbite, özellikle üst dişler üst dudakta bir çıkıntıya neden olursa, etkilenen bireyin yüzünün yapısını ve görünümünü bile değiştirebilir.


Overbite Teşhisi Nasıl Yapılır ?

Bir aşırı ısırma ciddi bir sağlık ve fiziksel problem olma potansiyeline sahip olsa da, kolayca tanımlanabilir ve tedavi edilebilir. Rutin bir diş muayenesi sırasında, bir diş hekimi bir kişinin herhangi bir aksaklığının olup olmadığını tespit edebilmelidir; hastalar bu muayene sırasında diş hekimi ile ilgili endişelerini de tanımlayabilmelidir. Diş hekimi, durumun tedavi için yeterince ciddi olup olmadığını belirlemek için hastayla birlikte çalışacaktır.

Overbite Nedir ? Overbite Teşhis ve Tedavisi Nasıl Yapılır ?  >>>
                               

Overbite Ortak Tedavileri

Diş telleri en yaygın uygulanan düzeltici tedavidir. Bunlar genellikle bir ortodontist tarafından kurulur ve izlenir ve genellikle hem braketleri hem de lastik bantları içerir. Fikir, zamanla hafif kuvvet uygulayarak dişleri ve çene çizgisini yeniden hizalamaktır.Ciddi maloklüzyonlar diş çekimi gerektirebilir.

Daha ciddi maloklüzyonlar için diş çekimi veya en uç vakalarda üst dişleri yerleştirmek için çeneyi geri çekmek için ameliyat gerekebilir. Bunlar çok invaziv prosedürlerdir ve genellikle sadece kesinlikle gerekli olduğunda gerçekleştirilir.

Zamanlama

Overbite genellikle çocuklarda en başarılı şekilde düzeltilir, çünkü büyüyen çenenin manipüle edilmesi, tamamen oluşmuş olandan daha kolay olabilir. Durum yeterince erken yakalandığında, tedaviler genellikle minimal invaziv ve çok etkilidir. Etkilenen yetişkinler de genellikle iyi sonuçlar alabilir, ancak düzeltmelerin daha uzun sürmesini ve daha acı verici olmasını beklemelidir.




Not: Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup, hiç bir şekilde bir tedavi önerisi ya da yöntemi içermez. Size uygun en  iyi tedavi yöntemini doktorunuza danışarak öğrenebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar