Evde Doğal Yollarla Diş Nasıl Beyazlatılır,Diş Beyazlatmanın 7 Etkili Yolu ?

Evde Doğal Yollarla Diş Nasıl Beyazlatılır,Diş Beyazlatmanın 7 Etkili Yolu ?


Evde Doğal Yollarla Diş Nasıl Beyazlatılır,Diş Beyazlatmanın 7 Etkili Yolu ?


Evde doğal yöntemlerle dişlerinizi beyazlatmak için seçebileceğiniz birçok ürün var.
Bununla birlikte, çoğu beyazlatıcı ürün dişlerinizi ağartmak için kimyasal kullanır, bu da birçok insanı ilgilendirir.Bu yayınımızda doğal yollarla evde diş beyazlatma nasıl olur,doğal diş bakımı, evde diş beyazlat,diş beyazlatma yöntemleri konuları ile ilgili bilgileri bulabileceksiniz.

Daha beyaz dişler istiyorsanız, aynı zamanda kimyasallardan kaçınmak istiyorsanız, bu makalede hem doğal hem de güvenli birçok seçenek listelenmektedir.

Dişlerin sarı görünmesine neden olan şeyler nedir?


Birden fazla faktör dişlerin donuklaşmasına ve parlak, beyaz ışıltılarının kaybolmasına neden olur.

Bazı yiyecekler dişlerinizin en dış tabakası olan emayenizi lekeleyebilir. Ayrıca, dişlerinizde plak birikimi sarı görünmesine neden olabilir.Bu renk değişikliği genellikle düzenli temizlik ve beyazlatma ilaçları ile tedavi edilebilir.

Bununla birlikte, bazen dişler sarı görünür çünkü sert emaye aşınmış ve altındaki dentin ortaya çıkar. Dentin, emayenin altında bulunan doğal olarak sarı, kemikli bir dokudur.

İşte dişlerinizi doğal olarak beyazlatmanın 7 basit yolu.

 Yağ çekme alıştırması yapın

Yağ çekme , ağız hijyenini iyileştirmek ve toksinleri vücuttan çıkarmak için kullanılan geleneksel bir Hint halk ilacıdır.

Uygulama, plaklara dönüşebilen ve dişlerinizin sarı görünmesine neden olabilecek bakterileri çıkarmak için ağzınızda yağ birikmesini içerir.
Geleneksel olarak, 

Hindistan cevizi yağı popüler bir seçimdir çünkü hoş bir tada sahiptir ve birçok sağlık faydası sunar .

Hindistan cevizi yağı, iltihabı azaltma ve bakterileri öldürme yeteneği ile bilinen laurik asitte de yüksektir.

Birkaç çalışma, günlük yağ çekmenin, plak ve diş eti iltihabı ile birlikte ağızdaki bakterileri azalttığını göstermiştir 

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK DOĞRU DİŞ FIRÇASI SEÇİMİ NASIL OLMALI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. >>>


Streptococcus mutans , ağızda plak ve diş eti iltihabına neden olan birincil bakteri türlerinden biridir. Bir çalışma, susam yağı ile günlük terlemenin tükürükteki Streptococcus mutans'ı 1 hafta gibi kısa bir sürede önemli ölçüde azalttığını bulmuştur 

Ne yazık ki, hiçbir bilimsel çalışma yağ çekmenin dişlerinizi beyazlattığını kanıtlamadı. Ancak, güvenli bir uygulamadır ve denemeye değer. 

Birçok kişi düzenli yağ çekildikten sonra dişlerinin daha beyaz ve daha parlak olduğunu iddia ediyor.

Yağ çekmek için ağzınıza 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı koyun ve yağı dişlerinizden itin ve çekin. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katıdır, bu nedenle erimesi için birkaç saniye beklemeniz gerekebilir. Yağ çekmeye 15-20 dakika devam edin.

Hindistan cevizi yağını tuvalete veya çöp kutusuna tükürdüğünüzden emin olun, çünkü tahliye borularınızda bir kez katı forma dönebilir ve tıkanmaya neden olabilir.
Diğer birçok diş beyazlatma yönteminden farklı olarak, hindistancevizi yağı çekmek dişlerinizi aside veya emayeyi aşındıran diğer bileşenlere maruz bırakmaz. Bu, günlük yapmak güvenli olduğu anlamına gelir.

Kabartma tozu ile Fırça

Kabartma tozu doğal beyazlatma özelliklerine sahiptir, bu nedenle ticari diş macununda popüler bir bileşendir.
Dişlerdeki yüzey lekelerini temizlemeye yardımcı olabilecek hafif bir aşındırıcıdır.
Ek olarak, kabartma tozu ağzınızda alkali bir ortam yaratarak bakterilerin büyümesini önler .Bu, dişlerinizi gece boyunca beyazlatacak bir ilaç değildir, ancak zamanla dişlerinizin görünümünde bir fark görmelisiniz.

Bilim, sade kabartma tozu ile fırçalamanın dişlerinizi beyazlatacağını henüz kanıtlamadı, ancak birkaç çalışma kabartma tozu içeren diş macununun önemli bir beyazlatma etkisi olduğunu gösteriyor.


Evde Doğal Yollarla Diş Nasıl Beyazlatılır,Diş Beyazlatmanın 7 Etkili Yolu ?



Bir çalışma, kabartma tozu içeren diş macunlarının dişlerden sarı lekelerin çıkarılmasında kabartma tozu içermeyen standart diş macunlarından önemli ölçüde daha etkili olduğunu bulmuştur. Kabartma tozu konsantrasyonu ne kadar yüksek olursa, etki o kadar büyük olur.
.
Ayrıca, beş çalışmanın gözden geçirilmesi, kabartma tozu içeren diş macunlarının plakları fırınlamayan soda diş macunlarından daha etkili bir şekilde çıkardığını buldu 

Bu yöntemi kullanmak için, 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı su ile karıştırın ve dişlerinizi macunla fırçalayın. Bunu haftada birkaç kez yapabilirsiniz.

 Hidrojen peroksit kullanın

Hidrojen peroksit, ağzınızdaki bakterileri de öldüren doğal bir ağartma maddesidir.

Aslında, insanlar bakterileri öldürme kabiliyeti nedeniyle yaraları dezenfekte etmek için yıllardır hidrojen peroksit kullanıyorlar .Birçok ticari beyazlatıcı ürün, kullanacağınızdan çok daha yüksek konsantrasyonda olmasına rağmen hidrojen peroksit içerir.Ne yazık ki, hiçbir çalışma sadece hidrojen peroksit ile durulamanın veya fırçalamanın etkilerini araştırmamıştır, ancak bazı çalışmalar peroksit içeren ticari diş macunlarını analiz etmiştir.

Bir çalışma, kabartma tozu ve% 1 hidrojen peroksit içeren bir diş macununun dişlerin önemli ölçüde daha beyaz olmasına yol açtığını buldu 

Bir başka çalışmada, günde iki kez kabartma tozu ve peroksit içeren ticari bir diş macunu ile fırçalamanın 6 hafta içinde% 62 daha beyaz dişlere yol açtığı bulundu 

Bununla birlikte, hidrojen peroksitin güvenliği ile ilgili bazı sorular vardır.
Ağır seyreltilmiş konsantrasyonlar güvenli görünse de, güçlü konsantrasyonlar veya aşırı kullanım sakız tahrişine ve diş hassasiyetine neden olabilir. Ayrıca yüksek dozların kansere neden olabileceği endişesi de vardır, ancak bu kanıtlanmamıştır ).

Hidrojen peroksit kullanmanın bir yolu dişlerinizi fırçalamadan önce bir gargara yapmaktır. Yan etkileri önlemek için% 1,5 veya% 3 solüsyon kullandığınızdan emin olun.

Eczanede en yaygın hidrojen peroksit konsantrasyonu% 3'lük bir çözeltidir. Eşit miktarda peroksit ve suyu karıştırarak bu konsantrasyonu% 1.5'e kolayca seyreltebilirsiniz.

Hidrojen peroksit kullanmanın bir başka yolu, bir diş macunu yapmak için kabartma tozu ile karıştırmaktır. 2 çay kaşığı hidrojen peroksidi 1 çay kaşığı karbonatla birleştirin ve dişlerinizi karışımla hafifçe fırçalayın.
Bu ev yapımı macunun kullanımını haftada birkaç kez sınırlayın, çünkü aşırı kullanım diş minesinizi aşındırabilir.


Elma sirkesi kullanın

Elma sirkesi yüzyıllardır dezenfektan ve doğal bir temizlik ürünü olarak kullanılmaktadır.

Elma sirkesinde ana etken madde olan asetik asit bakterileri öldürür. Sirkenin antibakteriyel özelliği, ağzınızı temizlemek ve dişlerinizi beyazlatmak için yararlı kılan şeydir.

İnek dişleri üzerinde yapılan bir çalışma, elma sirkesinin ağartıcı bir etki gösterdiğini buldu. Bununla birlikte, sirkenin dişleri yumuşatabileceği de bulundu.

Sirke içindeki asetik asit, mineyi dişlerinizde aşındırabilir. Bu nedenle, her gün elma sirkesi kullanmamalısınız. Elma sirkesinin dişlerinizle temas etme süresini de sınırlandırmalısınız.Ağız gargarası olarak kullanmak için suyla seyreltin ve birkaç dakika ağzınızda çalkalayın. Daha sonra ağzınızı düz suyla duruladığınızdan emin olun.

Meyve ve sebze yiyin

Meyve vesebzelerde yüksek bir diyet, hem vücudunuz hem de dişleriniz için iyi olabilir.Onları fırçalamanın yerini tutmazken, çıtır çıtır, çiğ meyve ve sebzeler çiğnerken plağı ovmaya yardımcı olabilir.Çilek ve ananas, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olduğu iddia edilen iki meyvedir.

Çilekler

Dişlerinizi çilek ve kabartma tozu karışımı ile beyazlatmak, ünlüler tarafından popüler hale getirilen doğal bir ilaçtır.

Bu yöntemin savunucuları, çileklerde bulunan malik asidin dişlerinizdeki renk bozulmasını giderirken, kabartma tozu lekeleri giderecektir.

Bununla birlikte, bu ilaç bilim tarafından tamamen desteklenmemiştir.
Çilek dişlerinizi pul pul dökmeye ve daha beyaz görünmelerine yardımcı olabilirken, dişlerinizdeki lekelere nüfuz etmesi olası değildir.

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, çilek ve kabartma tozu karışımının ticari beyazlatma ürünlerine kıyasla dişlerde çok az renk değişimi ürettiğini buldu 

Bu yöntemi denemeye karar verirseniz, kullanımını haftada birkaç kez ile sınırlayın.

Çilek ve kabartma tozu macununun diş minesini minimum düzeyde etkilediğini gösteren çalışmalara rağmen, aşırı kullanım hasara neden olabilir.

Bu ilacı kullanmak için taze bir çileği parçalayın, kabartma tozu ile birleştirin ve karışımı dişlerinize fırçalayın.

Ananas

Bazı iddia ananas dişleri beyazlattığını ortaya koydu.
Bir çalışma, ananaslarda bulunan bir enzim olan bromelain içeren bir diş macununun, diş lekelerinin giderilmesinde standart bir diş macunundan daha etkili olduğunu bulmuştur. 

Bununla birlikte, ananas yemenin aynı etkiyi yarattığına dair bir kanıt yoktur.


Diş lekelerini oluşmadan önleyin

Yaşlandıkça dişleriniz doğal olarak sarı olsa da, bazı şeyler dişlerinizdeki lekeleri önlemeye yardımcı olabilir.

Boyanan yiyecekleri ve içecekleri sınırlayın
Kahve , kırmızı şarap, soda ve koyu meyveler dişleri lekelemek için ünlüdür.
Bu, onlardan tamamen kaçınmanız gerektiği anlamına gelmez, ancak bu maddelerin dişlerinizle temas etme süresini sınırlandırmalısınız.

Mümkünse, dişlerinizle doğrudan teması önlemek için dişleri pipetten lekelediği bilinen içecekler için.

Ayrıca, bu yiyeceklerden veya içeceklerden birini tükettikten hemen sonra dişlerinizin renk üzerindeki etkilerini sınırlamak için dişlerinizi fırçalayın.
Ek olarak, her ikisi de diş renklenmesine neden olabileceğinden, sigara ve tütün çiğnemekten kaçının.


İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK DİŞTE KAHVERENGİ VE SİYAH NOKTALAR NEDEN OLUR NASIL TEDAVİ EDİLİR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>


Şeker alımını sınırla

Daha beyaz dişler istiyorsanız , şeker alımınızı azaltın .
Şekeri yüksek bir diyet , plak ve diş eti iltihabına neden olan birincil bakteri türü olan Streptococcus mutans'ın büyümesini destekler.

Şekerli bir yiyecek tüketirken, dişlerinizi kısa süre sonra fırçaladığınızdan emin olun.
Diyetinizde bol miktarda kalsiyum alın.

Bazı diş renklenmeleri, minenin aşınması ve altında sarı olan dentin maruz kalmasından kaynaklanır. Bu nedenle, dişlerinizin emayesini güçlendirmek için yaptığınız her şey dişlerinizi inci gibi beyaz tutmaya yardımcı olacaktır.
Süt, peynir ve brokoli gibi kalsiyum yönünden zengin besinler dişlerinizi emaye erozyonundan korumaya yardımcı olabilir.

Fırçalama ve diş ipi değerini küçümseme etmeyin

Bazı diş renklenmeleri doğal olarak yaşla birlikte gelirken, bu büyük ölçüde plak birikiminin bir sonucudur.Düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak, ağzınızdaki bakterileri azaltarak ve plak oluşumunu önleyerek dişlerinizin beyaz kalmasına yardımcı olabilir.

Diş macunu dişlerinizdeki lekeleri nazikçe ovar ve diş ipi plaklara yol açan bakterileri temizler.Düzenli diş temizliği, dişlerinizin temiz ve beyaz kalmasına da yardımcı olabilir.

Kanıtlanmamış diğer yöntemler

Birkaç doğal diş beyazlatma yöntemi vardır, ancak bunların güvenli veya etkili olduklarını kanıtlayan bilimsel bir kanıt yoktur.

Kanıtlanmamış yöntemlerden bazıları şunlardır:

Aktifleştirilmiş odun kömürü. Toz kömür ile fırçalamak, toksinleri ağızdan çeker ve dişlerdeki lekeleri çıkarır.

Kaolin kili. Bu yöntemin savunucuları, kil ile fırçalamanın dişlerdeki lekeleri gidermeye yardımcı olduğunu iddia eder.

Meyve kabukları. Dişlerinize portakal, limon veya muz kabuklarının sürülmesini daha beyaz hale getirdikleri iddia edilir.

Bu yöntemlerin savunucuları dişleri önemli ölçüde beyazlattıklarını iddia ederler, ancak hiçbir çalışma etkinliklerini değerlendirmemiştir. Bu aynı zamanda dişlerde kullanıldıklarında yan etkiler açısından test edilmedikleri anlamına gelir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar