Hardal Nasıl Yapılır ? | Evde Hardal Yapmanın Püf Noktaları >>>

Hardal Nasıl Yapılır ? Evde Hardal Yapmanın Püf Noktaları >>>

Hardal Nasıl Yapılır ? Evde Hardal Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ?

Hardal tohumu ve suyunuz varsa evde hardal yapabilirsiniz.İşte bu kadar kolay. Ve Kuzey Yarımküre'deki hemen hemen her kültür bunu yapmıştır: Peki hardal nasıl yapılır ? evde hardal nasıl yapılır ? hardal yapmanın püf noktaları nelerdir ?



Hardal, bin yüzü olan bir çeşnidir. Bazıları pürüzsüz, diğerleri neredeyse tamamen zar zor kırılmış tohumlardan yapılmıştır. Sirke sıklıkla kullanılır, ancak tohumları nemlendirmek için şarap, bira, üzüm şırası ve hatta meyve suları da kullanılır.

Tatlılık genellikle bal eklenerek elde edilir; Amerikan "bal hardalı" 1: 1 hardal-bal oranı olabilir. Bavyera tatlı hardalı ise sadece şeker ve su kullanır: asit yok, bal yok. İtalyanlar hardalına meyve konservelerini koyarlar.

Hardal, Avrupa'nın birkaç yerli baharatından biridir, ancak Çin yemeklerinde de yaklaşık 2.500 yıldır kullanılmaktadır. Antik Roma, hardal yapımının yatağıydı ve bize hardalı ismimizi veren Roma'dır : Bu, hardal çiçeğinin veya "sıcak zorunluluk" un bir kasılmasıdır ; Romalılar genellikle fermente edilmemiş ezilmiş üzümlere ezilmiş hardal tohumları eklerlerdi.




Kendi hardalınızı yapmaktan daha kolay ne olabilir? Biraz hardal tohumu öğütün, hardal tozu ve biraz sıvı ile karıştırın ve bitirdiniz. Sonsuz varyasyonlar var. Sarı hardal tohumlarının en yumuşak, siyah en sıcak olduğunu unutmayın. 

Evde Hardal Tarifi >>>

Hazırlık zamanı15 dk 

Malzemeler

6 yemek kaşığı hardal tohumu, yaklaşık 50 gram
1/2 su bardağı hardal tozu, yaklaşık 50 gram
1/2 su bardağı su
3 yemek kaşığı sirke (elma şarabı, beyaz şarap veya şeri)
2 çay kaşığı tuz, yaklaşık 5 gram
1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
1/4 su bardağı kıyılmış taze otlar (isteğe bağlı)

Hardal Nasıl Yapılır ? Evde Hardal Yapmanın Püf Noktaları >>>

Talimatlar

Bütün hardal tohumlarını bir baharat veya kahve değirmeni içinde veya bir havan ve havan eli ile birkaç saniye öğütün. Bunları çoğunlukla bütün olarak istiyorsunuz çünkü hardal tozu da kullanıyorsunuz.

Yarı öğütülmüş tohumları bir kaseye dökün ve tuz ve hardal tozu ekleyin. Kullanıyorsanız, isteğe bağlı malzemelerden birini de ekleyin.Suyu dökün, ardından iyice karıştırın. Her şey dahil edildiğinde, bunun 10 dakikaya kadar oturmasına izin verin. Ne kadar uzun süre oturmasına izin verirseniz, hardal o kadar yumuşak olacaktır. Hazır olduğunuzda sirkeyi dökün.

Bir cam kavanoza dökün ve buzdolabında saklayın. İlk başta akacak. Merak etmeyin, bir gecede kalınlaşacaktır. Kullanmadan önce en az 12 saat bekleyin. Bu şekilde yapılan hardal, buzdolabında bir yıl dayanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar