Tüysüz Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır - 3 Basit Malzemeyle ? >>>


Tüysüz Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır ? >>>

Yaz aylarının muhteşem meyvelerinden birisi de şüphesiz ki şeftali. Şeftali reçeli ile kahvaltılarımızı daha da keyfifli hale getirebiliriz.Bu yayınımızda tüysüz şeftali reçeli nasıl yapılır, şeftali reçeli tarifi, evde kolay şeftali tarifi nasıl yapılır ? şeftali reçeli püf noktaları nelerdir ? sorularınızı yanıtlamaya çalışacağız.



ŞEFTALİ REÇELİ TARİF İPUÇLARI:



Şeftali reçeli için olgun şeftali kullanın. Fazla olgun değil, yumuşak ve yemeye hazır. Kabuğu çok daha kolay çıkar.Şeftali kabuğu kolayca çıkmazsa şeftalileri beyazlatmalısınız . Bunu nasıl yapacağınızı tarif aşağıda göstereceğiz.Karışım, kaşığın arkasında açık bir iz bırakacak kadar yoğun olduğunda reçelin hazır olduğunu anlayacaksınız .

Bu reçel çok küçük olduğundan (2 fincan) ve şeftali reçeli 4 haftaya kadar buzdolabında saklanabildiği için kavanozları gerçekten kapatmanıza gerek yoktur. 


Bu Kolay Şeftali Reçeli'ni sadece 3 basit malzemeyle yapın! 

MALZEMELER

8 adet şeftali.
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı beyaz şeker


şeftali-reçeli-püf-noktaları
Tüysüz Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır ? >>>
                                      
TALİMATLAR

İlk önce, şeftali kabuklarını çıkarmak için şeftalilerinizi beyazlatın.Şeftalilerinizi 1 dakika kaynar suya koyun. Ardından sonra kaynayan sudan çıkarın ve hemen soğuk su banyosunada 1 dakika bekletin. .Kabukları soyulmalıdır. Kabukları soyduktan sonra şeftalileri dilimleyin.Şeftali dilimlerini, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ağır tabanlı büyük bir tencereye orta-kısık ateşte koyun.

Şeftaliler yumuşayana ve meyve suları çıkana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Şeftaliler yumuşarken, sık sık karıştırın ve kaşığınızı veya patates eziciyi kullanarak kırın.




Bu noktada şekerinizi ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Orta-yüksek ateşte karışımı kaynatın, sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
5 dakikadan sonra, 40-60 dakika daha ısıyı düşük orta seviyeye düşürün (reçeli kaynatmayın, sadece yavaş pişirin). (Not, bu bizim yaptığımız bir ayarlamadır. Reçelin koyulaşması için daha fazla zamana ihtiyacı vardır.) Karışım, kaşığın arkasında bir iz bırakacak kadar kalın olduğunda reçelin hazır olduğunu bileceksiniz 

Şeftali reçelini ocaktan alın ve servis yapmadan önce tamamen soğumasını bekleyin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar