Kereviz Sapı Nedir ? Kereviz Sapı Özellikleri Nelerdir ? >>>

kereviz-sapi-özellikleri-nelerdir
Kereviz Sapı Nedir ?



" Kereviz sapı" terimi , kaynağa bağlı olarak birden fazla anlama sahip olabilir. Kereviz sapı nedir ? İnsanların bir kereviz kümesinin dik dallarından birini sap olarak adlandırması yaygındır, ancak bu bölüm aynı zamanda yaprak sapı, dal veya kaburga olarak da adlandırılabilir. Bu gibi durumlarda, kereviz dallarının veya yaprak saplarının tüm gruplaması, kereviz sapı olarak adlandırılabilir, ancak demet terimi genellikle kullanılır.



Kereviz sapları, yaklaşık 30 ila 40 cm uzunluğundaki demetler halinde büyür.
Bir kereviz sapı, tipik olarak, bitkinin dibinde, kökün hemen üzerinde ve bitkinin toprağa girdiği noktada birbirine tutturulmuş birçok uzun, kıvrımlı bölümlerden biridir. Sadece en dibine bağlanırlar ve bu noktadan taca kadar ayrı ayrı büyürler. Her bir sapın tepesinde veya tepesinde, küçük ve narinden nispeten büyüğe değişen boyutlarda bitkinin yaprakları bulunur. Her dalın dış kısmı nervürlüdür ve içi düzdür.
Kereviz sapları, lezzetli bir atıştırmalık için salata sosuna batırılabilir.

Bitkiyi daha çekici hale getirmeye yardımcı olmak için, satılmadan önce bir demet kerevizi kesmek oldukça yaygındır. Oldukça hızlı bir şekilde sarkabilecekleri ve kerevizin genel görünümünü bozabilecekleri için özellikle büyük yapraklar çıkarılır. Tipik olarak, kök kesilir ve atılır veya hayvan yemi için kullanılır. Kereviz kökü çeşitli şekillerde satılır, ancak bu aslında farklı bir bitkidir, aynı zamanda kereviz olarak da bilinir ve sapları üreten bitkilerin kökü değildir.

Kereviz toprakla temas ettiğinden, kullanılmadan önce iyice temizlendiğinden emin olmak önemlidir. Temizlemenin en iyi yolu, her bir kereviz sapını salkımdan ayırmak ve ardından küçük bir sebze ovma fırçası kullanarak iyice yıkamaktır. Parçalar ayrılmadıkça bitkinin tüm kirini çıkarmak neredeyse imkansızdır.



İnsanlar tipik olarak ya kerevizin tadını severler ya da ondan nefret ederler. Kıyılmış kereviz sapı, doldurma, çorba ve güveç gibi çeşitli tariflerde temel bir unsur olarak kabul edilir. Taze kullanıldığında salatalarla veya meze olarak iyi gider, özellikle çiftliğe, bal hardalına veya başka bir salata sosuna batırıldığında . Fıstık ezmesi veya krem ​​peynir ile doldurulmuş, vitamin ve lif ile proteini birleştirerek çocuklar için sağlıklı bir atıştırmalık yapar.

Diyet yapanlar, özellikle kızarmış veya pişmiş yiyeceklerin gevrekliğini özleyenler olmak üzere, genellikle bu yemeği isteklerini tatmin etmek için kullanırlar. Tek bir kereviz sapı çok az kaloriye sahiptir, tipik olarak orta büyüklükte bir bölüm için sadece altı kalori vardır. Çoğu insan kereviz tüketir çünkü içinde negatif kalori vardır; bu, onu yemenin ve sindirmenin içerdiğinden daha fazla kalori gerektirdiği anlamına gelir.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE SALAMURA YAPRAK NASIL YAPILIR? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ... >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar