Mikrofiber Nedir ? | Mikrofiber Özellikleri Nelerdir? >>>

mikrofiber-özellikleri-nelerdir
Mikrofiber Nedir ? | Mikrofiber Özeliikleri Nelerdir?


Bu yayınımızda mikrofiber ne demek ?, Mikrofiber özellikleri nelerdir ? , mikrofiber sağlıklı mıdır ? mikrofiber kumaş terletir mi? gibi sorularınıza cevap bulabileceksiniz. >>>

Mikrofiber, güçlü ve dayanıklı yapısı nedeniyle öncelikle döşemelik kumaş olarak kullanılan bir malzeme türüdür , ancak örtü, çarşaf gibi diğer ev ürünlerinde ve paspas gibi temizlik aletlerinde de bulunabilir. Materyal, yanıcı olduğu için giyim için daha az kullanılır, ancak nemi vücuttan uzaklaştırma kabiliyeti nedeniyle genellikle atletik kıyafetlerde kullanılır. Öncelikle petrol atığı ürünlerinden yapılan malzeme, aksi takdirde çöp sahalarını dolduracak olan atıkları kullanır.

20. yüzyılın ortalarında sentetik elyaf üretimi yeni alanlara doğru genişlemeye başladı. Buluşlardan biri, petrol rafine edildikten sonra kalan çamuru alıp döşemede kullanılabilecek sentetik bir elyafa dönüştürmekti; bu atık ürünü rafine etme işlemi, polipropilen olarak bilinen ve daha sonra ince bir olefin elyafı olarak işlenebilen bir madde verdi . Olefin elyafları, araba döşemeleri, ev ve ofis halıları ve hatta bazı perdeliklerin üretiminde kullanım için idealdi. Olefin elyafları, 1970'lerde, özellikle Herculon® olarak adlandırılan kendi markalı olefin elyafını üreten bir şirket olan Hercules, Inc. ile büyük bir şekilde yakalandı.

Devam eden deneyler, polipropilen kullanımının günümüzde mikrofiber olarak anılan son derece ince bir lif geliştirmesine izin verdi. Bu son derece ince, ancak şaşırtıcı derecede esnek olan elyaf, olefin elyaflarının daha geniş örgülerinin yoğunluklarından dolayı uygun olmadığı bir dizi tekstil uygulaması için kullanılabilir. Bugün, israf olacak olanı çok değerli bir malzemeye dönüştürmek mümkündür.

Mikrofiber Özellikleri Nelerdir ? 

Nem emici

Mikrofiber mükemmel fitilleme özelliklerine sahiptir, yani malzemenin yüzeyine yerleşmelerine izin vermek yerine nemi ve yağları emer. Bu, futbol topu ve basketbol topu gibi şeyler için ideal bir malzeme yapar çünkü oyuncuların ellerinden gelen ter, topu kayganlaştırmaz ve tutması zorlaştırmaz. Çoğu yiyecek ve sıvı, mobilya lekelenmeden önce kolayca silinebildiğinden, nem emici özelliği de malzemeyi mobilyalar, özellikle kanepeler için popüler bir seçim haline getirir.




Ev malzemeleri

Mikrofiberler ayrıca suyun emilmesinin istendiği çeşitli kumaş türleri için de kullanılır; örneğin, toz almak, camı temizlemek, paspaslamak veya arabaları detaylandırmak için kullanılan temizlik bezleri genellikle mikrofiber malzemeden yapılır. Bu malzemeden yapılan çoğu bez, geride tüy veya toz kalıntısı bırakmaz, bu da onları bir arabayı cilalamak için ideal kılar; ancak, mikrofiber malzemenin tozu ve tüyleri emeceğine dikkat etmek önemlidir. Bezin bir sonraki kullanımında birikebilecek artık kalıntılardan kaçınmak için her kullanımdan sonra bezi yıkamak iyi bir idealdir.

PENYE NEDİR ? PENYE NASIL YAPILIR ? PENYE ÖZELLİKLERİ NELERDİR ? TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. >>>


mikrofiber-özellikleri-nelerdir
Mikrofiber Nedir ? | Mikrofiber Özellikleri Nelerdir?


Nevresim

Mikrofiber, masa örtüleri, şeffaf perdeler ve perdeler gibi diğer tekstil uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Bu tür ürünlerdeki mikrofiber karışımın leke tutmama özelliği, onları hem güzel görünümlü hem de kullanışlı malzemeler kullanmayı tercih eden birçok ev sahibi, restoran sahibi ve diğer işletme sahipleri için çok çekici kılmaktadır. Suyu ve nemi kolayca uzaklaştırdığı bilindiği için banyo havluları ve el havluları da bu malzemeden yapıldığında popülerdir.

mikrofiber-özellikleri-nelerdir
Mikrofiber Nedir ? | Mikrofiber Özellikleri Nelerdir? 


Giyim

Kıyafet için mikrofiber kullanımı birkaç yıldır piyasada olsa da, teri uzaklaştırma kabiliyeti nedeniyle en çok spor kıyafetlerinde bulunur. Materyal ayrıca hastaların kan akışını artırmasına yardımcı olmak için kullanılan tıbbi kompresyon çoraplarında da bulunabilir . Malzemenin giyim olarak kullanılmasına doğal bir malzeme olmadığı ve yanıcı olduğu için itiraz edenler var. Ayrıca bazı kişiler mikrofiber malzemeden yapılmış bir giysinin diğer kumaş seçenekleri kadar rahat olmadığını hissedebilir

Yorum Gönder

0 Yorumlar