Voleybolda Libero Nedir ? Libero Görevleri Nelerdir ?

voleybolda libero görevleri
Voleybolda Libero Nedir ? Libero Görevleri Nelerdir ?


Voleybolda Libero Nedir ? Voleybolda Libero Ne Demek ? Libero Görevleri Nelerdir ?

Savunmada uzmanlaşmış bir voleybol oyuncusu libero olarak bilinir.tıpkı amerikan futbolu, futbol ve diğer bazı sporlar gibi voleybol takımları da savunma konusunda uzmanlaşmış bir oyuncuya sahip olma şansına sahip. Bu oyuncuya libero denir. Voleybolda libero oyuncusu genellikle hızlıdır, diğer birçok oyuncudan daha kısa olabilir ve savunma becerilerini ince bir noktaya kadar geliştirmiştir.  Voleybolda libero oyuncusunun diğer görevlerini öğrenmek için okumaya devam ediniz. >>>

Voleybolda libero, etkili hücum girişimlerine karşı savunma yapmak ve nihai bir etkili hücum girişimi için topu kontrol etmeye yardımcı olmaktan ibarettir. Liberonun sayı kazandırma şansı azdır, libero için özel olarak tasarlanmış kurallar nedeniyle bu (sayı kazanma) nadiren olur.  

VOLEYBOLDA PASÖR NEDİR ? GÖREVLERİ NELERDİR ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

                          
Bir liberoyu kullanmak için, bir takımın turnuva başlamadan önce bu kişiyi ilan etmesi gerekir. Bir kez ilan edildiğinde, libero herhangi bir voleybol oyuncusunun yerine serbestçe geçebilir, ancak arka hatta kalmalıdır. (1,5,6 nolu pozisyonlar) Liberolar blok yapamaz, engelleme girişiminde bulunamaz veya hizmet veremez. Ayrıca, bir ralli sırasında ön bölgeye hareket eden bir liberodan parmak ucu pasları alırsa, ön hattaki voleybolcular fileden daha yüksek bir noktadan hücum edemezler. Aynı zamanda voleybolda liberolar servis atamazlar ve takım kaptanı olamazlar.

voleybolda libero oyuncusu görevleri özellikleri
Voleybolda Libero Nedir ? Libero Görevleri Nelerdir ?
                               

Voleybolda liberoyu, eğer takımda ve maçtaysa, tespit etmesi nispeten kolay olmalıdır. Liberonun takımın geri kalanından farklı bir renk üniforma giymesi gerekmektedir. Bu sadece hakemlerin oyuncuyu net bir şekilde tanımlamasına yardımcı olmak için değil, aynı zamanda takım arkadaşlarına, libero ön bölgedeyse, bir liberonun parmak ucuyla hücum yapamayacaklarını hatırlatmak içindir.

Bir liberonun avantajı, diğer oyuncuların uyması gereken normal oyuncu değiştirme kurallarına tabi olmamasıdır. Tipik olarak, set başına sadece altı oyuncu değişikliğine izin verilir ve bir oyuncu oyundan çıktıktan sonra bir kez geri gelebilir, ancak setin geri kalanında kalması gerekir. Bu kuralların hiçbiri liberolar için geçerli değildir. Bu, olağanüstü yetenekli bir savunma oyuncusu olan takımlara biraz avantaj sağlar, özellikle de daha saldırgan oyuncuları savunma konusunda yetenekli değilse.


Bu yayınımızda voleybolda libero nedir, voleybolda libero oyuncusu görevleri nelerdir, voleybolda libero ne demek, voleybol libero ne yapar, voleybol libero görevleri, voleybol libero oyuncusu özellikleri, volebolda liberonun özellikleri gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar