Kedilerde İshal Tedavisi 5 Adımda Nasıl Olur ?

kedi-ishal-tedavisi-evde
Kedilerde İshal Tedavisi 5 Adımda Nasıl Olur ?

Bu yayında Kedilerde İshal Tedavisi Neden ve Nasıl Olur ? Kedilerde İshal Nasıl Geçer ? Kedilerde Evde İshal Tedavisi Nasıl Olur ? Kedilerde İshal Belirtileri Nelerdir ? Kedilerde İshale Ne İyi Gelir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Kedim ishal ve halsiz şeklinde şikayetleriniz varsa Okumaya devam ediniz.. >>> 

Kedinize ait ishalli dışkı bulduğunuzda ne yaparsınız? Acil olarak veterinere telefon etmek gerekebilir, özellikle yavru kedinizde ishal görmek sizi endişelendirebilir ancak bazen önce kedilerde ishal tedavisini evde denemek isteyebilir ve etkili sonuçlar alabilirsiniz. Kediniz ishal olduğunda nasıl tepki vereceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

EN GÜZEL 55 KEDİ IRKI VE ÖZELLİKLERİNİ                             ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ… >>>

Kedi İshali Ne Zaman Veterinerin Dikkatine İhtiyaç Duyar?

Bir veteriner hekime gidip gitmemeniz gerektiğine karar vermeye çalışırken kedinizin ishalinin şiddetini ve genel durumunu değerlendirin. Kedinizin nispeten hafif ishali varsa, kusmuyorsa, yemek yiyor ve içiyorsa ve kendini kötü hissetmiyorsa, bazı ev tedavilerini denemek mantıklıdır. Öte yandan, aşağıdakilerden herhangi biri kedinizin durumunu açıklarsa, derhal veterinerinizi arayın:

*Kediniz çok genç, çok yaşlı veya su kaybının etkilerine karşı savunmasız kalmasına neden olabilecek altta yatan bir sağlık sorunu var.

*Kediniz kusuyor, uyuşuk, depresyonda, acı çekiyor veya başka endişe verici semptomlar gösteriyor.

*İshal bol, sulu, patlayıcı veya çok sık görülür.

*İshal kan içeriyor veya koyu renkte ve katranlı.

Kedi İshalini Tedavi Etme Seçenekleri

Kedinizin evde ishal tedavisi için aday olduğunu belirledikten sonra, denemek istediğiniz tedavi türünü seçmeniz gerekir. Her birinin ne zaman kullanılacağına dair işaretçilerle birlikte beş seçenek aşağıdadır.

Kedilerde İshal Tedavisi 5 Adımda Nasıl Olur ?



1. Kedinizin Mamasını Değiştirin

İshal olan kedilere yiyecek vermekten sakınılmamalı Bunu yapmak bağırsak yolunun kendi kendini iyileştirme yeteneğini engelleyebilir ve kedileri hepatik lipidoz adı verilen potansiyel olarak ölümcül bir karaciğer hastalığı riski altına sokabilir . Bununla birlikte, kedinizin diyetini basitleştirmek en iyisidir. Yiyecekleri veya sofra artıklarını ortadan kaldırın ve yalnızca her gün sunduğunuz temel, besin açısından eksiksiz kedi mamasına odaklanın .

  KEDİLER NEDEN KUSAR ? TEDAVİSİ NASILDIR?                 ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ… >>>

Yakın zamanda kedinizin diyetini değiştirdiyseniz, daha önce beslediğiniz şeye geri dönün ve kedinizin ishalinin düzelip düzelmediğine bakın. Yeni mamadaki bileşenlerden bir veya daha fazlası kedinize uymayabilir. Daha önce olduğu gibi aynı marka ve türde yiyecekleri besliyor olsanız, ancak yeni bir parti açmış olsanız bile, kontaminasyon olasılığını ortadan kaldırmak için farklı bir lot numarasından yeni bir torba veya kutu satın almaya değer olabilir.

Yiyeceklere karşı daha kronik yan reaksiyonlar her an gelişebilir - bir kedi yıllardır aynı mamayı yemiş veya yakın zamanda yeni bir şeye geçmiş olabilir. Yiyecek intoleransı veya alerjisi olan birçok kedi, hipoalerjenik veya düşük antijenli bir diyet yediklerinde semptomlarından kurtulacaktır. En düşük antijenli yiyecekler yalnızca veteriner hekimler tarafından alınabilir, ancak tezgah üstü seçenekler bazı kediler için işe yarar. Yeni protein kaynaklarından (ör. Ördek veya tavşan) yapılan diyetleri arayın.

2. Düşük Lifli Gıdalar

Bazı kedi ishali türleri, düşük lifli (sindirimi yüksek) bir diyetle iyileşir. Kediniz o kadar sık ​​ishal olmazsa, ancak yaptığında çok fazla dışkı üretirse, düşük lifli bir diyet denemeye değer olabilir. Sindirimi yüksek olduğu veya "hassas midesi" olan kediler için faydalı olduğu belirtilen yiyecekleri arayın. Bu ürünler, garantili analizlerinde listelenen yaklaşık yüzde 3 ham lif seviyesine sahip olmalıdır.

Konuları karıştırmak için, diğer kedi ishali türleri lif takviyesine yanıt verme eğilimindedir - özellikle kedileri sık sık “hareket ettiren” ancak herhangi bir zamanda yalnızca az miktarda dışkı üreten koşullar. Tatlandırılmamış pisilyum (örneğin, Metamucil) ve konserve kabak, kolayca bulunabilen iki lif takviyesidir. Kedilerde pisilyum veya balkabağı nasıl dozlanacağına dair katı ve hızlı kurallar yoktur, ancak 1-2 çay kaşığı kedinizin mamasına karıştırılarak gün içinde başlamak, başlamak için makul bir yerdir.

 EN GÜZEL SİYAH KEDİ İSİMLERİ LİSTESİ İÇİN                                        TIKLAYINIZ… >>>


3. Su ve Elektrolit Alımını Teşvik Edin

İshalli kedilerin dehidrasyonu önlemek için yeterli miktarda su almaları gerekir. Kedinizin su kaselerini taze, temiz suyla dolu tutun ve seyreltilmiş tavuk veya et suyu içeren fazladan bir kase eklemeyi düşünün. Kedinizin su alımını artırmanın bir başka kolay yolu, onu mama yeminden konserve diyete geçirmektir. Geçici olarak, kedinizin konserve mamasına fazladan bir veya iki çorba kaşığı ılık su bile karıştırabilirsiniz.

4. Probiyotikler

Normal sindirim için bir kedinin bağırsak yolundaki sağlıklı bakteri popülasyonları gereklidir. Bazen rahatsız edildiklerinde, ilk hakaret (stres, hastalık, antibiyotik tedavisi vb.) Giderildikten sonra bile bir kedinin ishali devam eder. Probiyotik takviyeleri, bir kedinin bağırsak bakteri popülasyonunu normale döndürmeye yardımcı olabilir. Kedilerde kullanılmak üzere etiketlenmiş ve saygın bir şirket tarafından yapılmış bir probiyotik seçin.

Kedilerde İshal Tedavisi 5 Adımda Nasıl Olur ?

5. İshal Karşıtı İlaçlar

Kedilerde ishal önleyici ilaçların çoğu, veteriner gözetimi olmaksızın kedilerde kullanılmamalıdır. Bazıları düpedüz tehlikelidir, ancak kaolin-pektin ilaçları kedilerde güvenle kullanılabilir. Her dört ila altı saatte bir 5 pound vücut ağırlığı başına yaklaşık 1 çay kaşığı dozlama talimatları tipiktir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, eskiden kaolin-pektin içeren bazı ürünlerin (örneğin, Kaopectate) artık başka bileşenlerle yapıldığını unutmayın.

Kedinizin Durumunu İzleme

Kedinizin ishali birkaç günlük evde tedaviden sonra geçemezse veya genel durumu iyileşmek yerine kötüleşirse, veterinerinizden randevu alın.


NOT: Kedinize herhangi bir tedavi yaklaşımı sergilemeden önce muhakkak veterinerinize  danışınız.


Kedilerde İshal Tedavisi Neden ve Nasıl Olur ? Kedilerde İshal Nasıl Geçer ? Kedilerde Evde İshal Tedavisi Nasıl Olur ? Kedilerde İshal Belirtileri Nelerdir ? Kedilerde İshale Ne İyi Gelir ? Kedim İshal ve Halsiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar