Monosodyum Fosfat Nedir, Nerelerde Kullanılır ?

Monosodyum Fosfat Nedir, Nerelerde Kullanılır ?


Bu makalede Monosodyum Fosfat Nedir ? Monosodyum Fosfat Nerelerde Kullanılır?  ? Monosodyum Fosfat Ne İşe Yarar ? Monosodyum Fosfat Zararları Nelerdir ? gibi sorulara cevap verilmiştir.

Monosodyum fosfat, sodyum ve fosfat karşı iyon elementlerinin bir bileşiğidir . Mine onarıcı nitelikleri nedeniyle diş ürünlerinde sıklıkla bulunur ve bazen tıpta müshil olarak kullanılır . Bazen diş macunlarına, çürükleri önlemek ve kaybedilen mineyi eski haline getirmek için diğer bileşenlerle birlikte eklenir, ancak ayrıca bir diş temizleyici ve koruyucu olarak ayrı olarak da satın alınabilir.

Çoğu zaman, monosodyum fosfat kristaller ve toz halinde gelir. Renksiz ve kokusuzdur. Ağız sağlığı amacıyla kullanıldığında genellikle suda bir kısım monosodyum fosfat ile dört buçuk kısım suya çözülür. Bu kombinasyon diş minesini eski haline getirmek ve dişlerin ve diş etlerinin hastalıklarını önlemek için doğrudan dişlere uygulanabilir. Bazı durumlarda diş macunu ve gargarada da bir bileşendir.

Monosodyum fosfat takviyeleri, gıda sınıfı tabletlerde de mevcuttur. Bunlar tıbbi formülasyonlar kadar güçlü değildir ve diyetteki fosforu desteklemek için ağızdan alınabilir . Bu nedenle atlara genellikle monosodyum fosfat takviyesi verilir. Bu takviyeleri aşırı doz almamak önemlidir, çünkü tavsiye edilenden daha yüksek miktarlarda alınırsa böbrekler için zor olabilirler.

Tıpta, monosodyum fosfat bazen bazı operasyonlar ve tıbbi prosedürlerden önce uyarıcı bir müshil olarak kullanılır. Bu, takviyelerin böbrekler üzerinde sahip olabileceği olumsuz reaksiyonlar nedeniyle tüm hastalar için önerilmez. Sodyum ve fosfor bazlı laksatifler , artık daha güvenli alternatifler mevcut olduğundan, bu riskler nedeniyle bazı ülkelerde kesilmiştir.

Ciddi sağlık komplikasyonları riski nedeniyle, hastalar bir tıp uzmanının doğrudan gözetimi altında olmadan monosodyum fosfatın tıbbi sınıf versiyonlarını almamalıdır. Bazı formülasyonlar ciddi yan etkilere neden olabileceğinden, ağızdan insan tüketimi için özel olarak tasarlanmış seçeneklerin seçilmesi de önemlidir. Başka bir ilaç veya ek takviyeler alan herkes, uygun doz önerilerinin yapılabilmesi için doktorlarına bildirmelidir. Böbrek hastalığı olanlar bu takviyeler için aday olmayabilir.

İsterseniz buraya tıklayarak Sodyum Tripolifosfat Nedir Öğrenebilirsiniz >>>



Monosodyum Fosfat Nedir, Nerelerde Kullanılır ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar