Hollanda Lop Tavşanı Özellikleri | Bakım Önerileri |

Hollanda Lop Tavşanı Özellikleri | Bakım Önerileri |



Bu yayınımızda Hollanda lop tavşanı özellikleri nelerdir ? Hollanda lop tavşanı bakım önerileri nelerdir ? Hollanda lop tavşanı nasıl beslenir ? Hollanda lop tavşanı ne kadar yaşar ? Hollanda lop tavşanı ne yer, nasıl beslenir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

BOYUT

Hollanda lop tavşanı bir cüce tavşandır, bu nedenle sadece 10-15 cm boyunda ve gerildiğinde 25-30 cm uzunluğundadırlar. Hollanda lop tavşanı 4 kiloya kadar çıkabilir.

VÜCUT

Hollanda lop tavşanı , boyutlarına göre güçlü, boyları kadar geniş kompakt gövdelere sahiptir.

Vücut-kafa oranı yaklaşık 2:1'dir . Kısa, yuvarlak burunları ve uzun, badem şeklinde kulakları vardır.

TAVŞANLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?

ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

TÜYÜ VE RENGİ

Hollanda lop tavşanı, geniş bir renk ve desen yelpazesine sahiptir ve kısa veya orta uzunlukta yumuşak kürklere sahiptir. 

MİZAÇ

Hollanda lop tavşanı karakteri , boyutlarına göre aktif tavşanlardır ve birçok egzersizi severler. Dikkatle gelişirler, arkadaş canlısı ve iyi huyludurlar. Ayrıca biraz meraklı oldukları da bilinir, bu da onların başını belaya sokabilir.

Birçok insan aktif, arkadaş canlısı, meraklı, tatlı Hollanda Lop'u biraz daha pasif ve sevimli olan ırklara tercih eder.

Hollanda Lop Tavşanı Özellikleri | Bakım Önerileri |

ÖMÜR

Holland lop tavşanı yaklaşık 5-7 yıl yaşar. 

TAVŞANLAR NEDEN ISIRIR ?

ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HOLLANDA LOP TAVŞAN BAKIMI

Hollanda kop tavşanı, tavşanlar arasında bakımının nispeten kolay olmasıyla bilinir, bu da onların bu kadar popüler evcil hayvanlar olmasının bir başka nedenidir. Kalıtsal hastalıklara duyarlı değildirler ve tüyleri ve pençeleri kolayca korunur. Tavşan bakımına zaten aşina iseniz, onlar bir esinti olacaktır.

İşte Hollanda lop tavşan bakımının öne çıkan özellikleri:

TÜYÜ

Hollanda lop tavşanının uzun tüyleri yoktur ve kolayca karışmazlar, ancak yine de kürk bakımına ihtiyaçları vardır. Kediler gibi tavşanlar da kendilerini tımarlarken yedikleri kürk miktarını azaltmak için düzenli olarak fırçalanmalıdır. Hollanda lop'unuzu haftada bir ve tüy dökme mevsiminde daha sık fırçalamalısınız. Fırçalama aynı zamanda Holland Lop'unuzu incelemek, dişlerini, ayaklarını ve vücutlarının geri kalanını sağlıklı durum için kontrol etmek için harika bir zamandır.

PENÇELER

İçeride tutulan evcil tavşanlar, genellikle ağrılı olabilen aşırı büyümüş pençeler için risk altındadır. Tırnaklar ayda bir veya iki ayda bir kesilmeli ve düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Hollanda Lop Tavşanı Özellikleri | Bakım Önerileri |

DİŞ

Tırnaklarda olduğu gibi, yemleri çok yumuşaksa bir tavşanın dişleri çok uzayabilir. Bol miktarda saman ve sağlıklı çiğneme oyuncağı sağlamak diş problemlerini önlemeye yardımcı olur.

EGZERSİZ YAPMAK

Hollanda lop tavşanının çok fazla egzersiz ve aktiviteye ihtiyacı var. Eğlenceli ve ilginç oyuncaklarla evlerinde bolca alana sahip olduklarından emin olun. İçeride yaşıyorlarsa, günde bir veya iki saat daha özgürce oynayabilmeleri için dışarıda koşan bir tavşan kullanmayı düşünün.

SAĞLIK

Hollanda Lop tavşanı tipik tavşan hastalıklarına karşı hassastır, bu nedenle yeme veya içme alışkanlıklarındaki veya davranıştaki değişiklikler için yakından izlenmelidir. Tüylerinin, vücutlarının, dişlerinin ve pençelerinin aylık muayenesi her zaman iyi bir fikirdir. Tüm tavşanların yılda en az bir kez bir veteriner ile sağlık kontrolüne ihtiyacı vardır.

BESLEME

Tüm tavşanların sınırsız miktarda taze ve temiz suya ihtiyacı vardır. Bazı Hollanda Lops'ların sindirim sorunları olabilir ve çoğu tavşan, çok çeşitli bir diyet yerine sağlıklı ve tutarlı bir diyetle daha iyi sonuç verir. Düşük protein, yüksek lif ve dengeli miktarda vitamin ve mineral içeren çok yüksek kaliteli bir pelet seçin. Yüksek kaliteli ve doğal olduklarından emin olmak için tavşan peletlerinizin içeriğini kontrol edin. Peletlerden sonra yüksek kaliteli bir saman seçin.

Tavşanlar, sindirim sistemlerini desteklemek için diyetlerinde samana ihtiyaç duyarlar ve timothy samanı bir Holland Lop'un dişleri için en iyisidir. Peletlerinde yonca otu varsa ek yonca otu vermeyin. Yetişkin Holland Lop tavşanına ara sıra ikramlar verebilirsiniz, ancak bunları küçüklere vermekten kaçının

TAVŞANLAR NEDEN ISIRIR ?

ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

 Hollanda lop tavşanı özellikleri nelerdir ? Hollanda lop tavşanı bakım önerileri nelerdir ? Hollanda lop tavşanı ne kadar yaşar ? Hollanda lop tavşanı ne yer, nasıl beslenir ?Hollanda lop tavşanı nasıl beslenir ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar