Köpekler Neden Öksürür ? Tedavi Yöntemleri |

Köpekler Neden Öksürür ? Tedavi Yöntemleri |

Köpekler Neden Kusar ? Köpeklerde Öksürme ve Öğürme Neden Olur ?

Köpeğinizin ara sıra öksürmesi normaldir . Bu durum saniyede 4 ila 6 kez koklayabilen bir hayvan için günlük yaşamın bir parçasıdır. Ancak köpeğiniz çok öksüyorsa ve  duramıyorsa, köpeğiniz hasta olabilir ve tedaviye ihtiyaçları olabilir.

Köpekler  Neden Öksürür ?

İnsanlar gibi köpekler de tozdan, mikroplardan ve soludukları diğer şeylerden kurtulmak için öksürürler. Ayrıca bizim gibi, bazen enfeksiyon veya virüs kaparlar. Köpekler, doğal olarak burnunu çeken ve ağzını şapırdatan sosyal yaratıklardır. Bu nedenle bakteri ve virüsler - gribin bir köpek türü de dahil olmak üzere - köpekten köpeğe hızla yayılır. Mikroplar ayrıca bir sonraki köpeğin onları aldığı zeminlere, mobilyalara, yemek kaplarına, oyuncaklara ve diğer yüzeylere de inebilir.

Bir köpek şu sebeplerden dolayı öksürüyor olabilir:

Kennel Öksürük. Kennel öksürüğü, derin, honking köpek öksürüğünün ortak adıdır. Köpeğiniz öksürük nöbetleri geçiriyor, ardından öğürüyor mu? Bir hafta kadar geriye düşünün. Kuaförde, köpek parkında , itaat sınıfında, barınakta veya oyun alanında mıydılar? Muhtemelen, başka bir hasta köpeğin yanındaydılar. Kennel öksürüğü oldukça bulaşıcıdır, ancak kendi başına ciddi bir sorun değildir. Köpeğiniz iyi beslendiği ve kendisi gibi davrandığı sürece, muhtemelen bir hafta içinde daha iyi hissedecektir. Veterineriniz, antibiyotiklere veya öksürük kesicilere ihtiyaç duymadıklarından emin olmalıdır .

Mantar Enfeksiyonları. Maya ve diğer mantarlar kirden veya havadan alınabilir. Yardımcı olabilecek reçeteli ilaçlar var.

Kalp KurtlarıSivrisinekler bu hastalığı yayar. Aylık ilaç tedavisi veya 6 veya 12 ay süren bir enjeksiyon bunu önleyebilir. Tedavi evcil hayvanınız için zor ve pahalıdır.

Distemper. Bu virüs hava yoluyla yayılıyor. Ciddi bir durum ama aşı ile önlenebilir.

Kalp hastalığı. Sızdıran kapakçıklar ve diğer sorunlar kalp kasını zayıflatabilir ve kalınlaştırabilir. Bu, akciğerlere ve solunum yollarına baskı uygular. İlaç tedavisi, doğru diyet ve veterineriniz tarafından onaylanan egzersiz ile rahatlama sağlayabilir.

Konjestif Kalp Yetmezliği. Akciğerlerdeki sıvı öksürüğe neden olabilir.

Akciğer sorunları. Bazen köpekler bronşit veya zatürree olur. Ayrıca hava yollarında enfeksiyona yol açabilecek kiri, çim tohumlarını veya yiyecekleri emebilirler. Antibiyotikler yardımcı olabilir. Nadir durumlarda, tanı akciğer kanseridir . Veterineriniz, ilaç mı yoksa ameliyatın mı en iyi yol olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır.

Trakeanın çökmesi. Köpeğin soluk borusundaki veya nefes borusundaki kıkırdak halkaları zayıflarsa, nefes borusunun çökmesine neden olabilir. Sert, kuru öksürüğe, kusmaya ve nefes almada zorluğa neden olan ilerleyici bir durumdur. Pomeranian, Yorkshire teriyeri ve chihuahua gibi küçük köpeklerde daha yaygındır. 

Köpekler Neden Öksürür ? Tedavi Yöntemleri |

                                          

Köpek Öksürüğünde Veteriner Ne Zaman Görülür?

Aşağıdaki durumlarda köpeğinizin doktorundan randevu alın:

  • Öksürükleri bir haftadan uzun sürer veya kötüleşir ise,
  • Ekstra yorgun görünüyorlar ise,
  • Ateşleri var ise,
  • Yemek yemiyorlar ise,
  • Başka sağlık sorunları da eşlik ediyor ise.

Veterineriniz size aşağıdaki gibi bazı sorular sorabilir:

  • Köpeğiniz öksürük nöbetleri arasında nefes almakta zorlanıyor mu?
  • Ne zaman yaparlar? (Gece ​​mi? Yemek yedikten sonra mı? Su içtikten sonra mı? Egzersizden sonra mı? Heyecanlandıklarında mı?)
  • Öksürük hangi türde oluyor ?
  • Öksürük kuru mu nemli mi?
  • Kusmak üzereler gibi mi geliyor?
  • Köpeğiniz son zamanlarda neredeydi? (Diğer köpeklerin olduğu bir yerde mi? Ailece tatildeyken mi? Sigara içen birinin yanında mı?)
  • Günlük rutinlerinde herhangi bir değişiklik oldu mu?
  • Aşıları ve kalp kurdu önleme konusunda günceller mi?
  • İlaçlarını en son ne zaman aldılar?

Veterineriniz köpeğinizi muayene edecek ve sorunun bir virüs, enfeksiyon, alerji veya farklı bir sorundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için testler yapacaktır. Tedavi nedene bağlı olacaktır.

Tıpkı ailenin diğer hasta üyeleri gibi, köpeğiniz de öksürüğü geçene kadar biraz ilgiyi hak ediyor. Bol su, sağlıklı köpek maması ve dinlenmeye sahip olduklarından emin olun . Yalnız kalmak istiyorlarsa uzak durun. Çocuklarınıza uyuyan köpeklerin yatmasına izin vermelerini ve iyileşene kadar diğer köpeklerden uzak durmalarını söyleyin.

Köpeğinizi sağlıklı tutmanın en iyi yolu, sorunları başlamadan önce önlemektir. Köpeğinizin her yıl aşılarını yaptırdığından ve belirtildiği gibi kalp kurdu önleme aldığından emin olun. Öksüren veya hasta olan diğer köpeklerle oynamalarına izin vermeyin.

 köpeğim boğazına bir şey takılmış gibi öksürüyor, köpeklerde öksürme,köpekler neden öksürür, köpekler neden öksürür ve öğürür,köpekler nasıl öksürür


Yorum Gönder

0 Yorumlar