Muhabbet Kuşu Yuvalığı Nasıl Yapılır, İçine Ne Konur ?

Muhabbet Kuşu Yuvalığı Nasıl Yapılır, İçine Ne Konur ?

                                   


Bu içeriğimizde Muhabbet Kuşu Yuvalığı Nasıl Yapılır, Muhabbet Kuşu Yuvalığına Ne Konur ?  gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Kafesteki muhabbet kuşları, yabani muhabbet kuşları ile aynı kaynaklara sahip değildir. Muhabbet kuşlarının yuva malzemesine ihtiyacı yoktur, ancak bu tarz malzemeler yumurtaların zarar görmesini engeller, nemi emer, pislik kokusunu azaltır ve yumurtaları sıcak tutar. Bu faydalar, muhabbet kuşu yuvalama malzemesinin yavrulara en iyi sağlık ve hayatta kalma şansını verdiği anlamına gelir.

Muhabbet Kuşları Neden Yuvalama Malzemelerine İhtiyaç Duyarlar?

Muhabbet kuşları teknik olarak yuvalama malzemeleri gerektirmez. Gerçekte, muhabbet kuşları yuva kutularında çok az malzeme bulundururken kendilerini rahat hissedeceklerdir. Vahşi doğada, diğer kuşların aksine nadiren yuvalarını kurarlar.

Ancak yine de pek çok faydası olduğu için muhhabet kuşunuzun yuvası içine bir şeyler koymanız tavsiye edilir.

Muhabbet kuşları yuvalama malzemelerini şu amaçlarla kullanır:

  • Yuvayı yalıtmak.
  • Nemi emer.
  • Yumurtaların hareket etmesini önler.

Dişi muhabbet kuşu, yavru yumurtadan çıkmadan önce yaklaşık 18 gün boyunca yumurtayı kuluçkaya yatırır. Bu süre zarfında yuvasından sık sık çıkmak istemeyebilir, bu nedenle dışkısını içeride yapacaktır. Bundan sonra yavruların yuvadan ayrılmaya başlaması yaklaşık 30-40 gün sürer .

Dişi muhabbet kuşları ve yavruları yuvada çok uzun süre kaldıkları için yuva malzemesine sahip olmak atıkları emecektir. Malzemeye sahip olmak yuvanın temizlenmesini kolaylaştıracak ve muhabbet kuşlarınızın daha az hastalığa yakalanmasına neden olacaktır.

Muhabbet Kuşu Yuvalığı Nasıl Yapılır, İçine Ne Konur ?

                                          

MUHABBET KUŞU İSTAL TEDAVİSİ NASIL OLUR. ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Muhabbet Kuşları Yuvalama Malzemesi Olarak Ne Kullanır ?

Muhabbet kuşları doğada yuva yapmak için ağaçta bir delik açar. Bazen yuvalarını yaprak ve dal gibi yalıtım malzemeleriyle kaplarlar, ancak genellikle yuvalarını çıplak bırakırlar. Muhabbet kuşları, çok sayıda malzemeyle karmaşık bir yuva inşa etmek yerine basit bir yer seçmeyi tercih eder. Bunun nedeni, muhabbet kuşlarının nadiren avcı saldırıları hakkında endişelenmeleri gerekmesidir. Sürüler halinde yaşamayan ya da yumurtalarını hassas noktalara saklamak zorunda kalan diğer kuş türleri, birçok malzemeyle özenli yuvalar yapmak için zaman alır. 

Bununla birlikte, yabani muhabbet kuşları büyük sürüler halinde yaşar, ağaçlarda kalır ve çiftler genellikle tek eşlidir . Çocuk yetiştirme konusunda birbirlerine yardım ederler ve hatta diğer çiftlere yavruları konusunda da yardım ederler. Yumurtalar yuvadayken, dişi muhabbet kuşunun bir süreliğine ayrılması gerekiyorsa, erkek nöbet tutacaktır. Erkek yiyecek arayabilir ve dişiye geri getirebilir.

Muhabbet kuşları nadiren yumurtalarını korumasız bırakmak konusunda endişelenmek zorunda kaldıklarından, kafesteki muhabbet kuşları yuvalama malzemeleri için kullandığınız hemen hemen her şeyi kabul edecektir. Bu, kıyılmış kağıt veya kaba talaş arasında değişir.

Türler minimalist yuvalardan oluşur, bu nedenle çok fazla farklı türde malzeme koymaktan çekinmeyin. Kuşunuz için güvenli bir şey seçtiğiniz sürece, ona çok yardımcı olacaksınız.

Muhabbet Kuşu Yuvalama Kutusuna Ne Konur ?

Bir yuvalama kutusuna yerleştirilecek temel öğeler şunlardır:

  • Yuvalama malzemesi
  • İçbükey bir daire
  • Mineral bloklar

Muhabbet Kuşu Yuvalama Malzemeleri

Muhabbet kuşunun yuva kutusuna kuru ot veya küçük dallar olsun, yalnızca tek bir tür malzeme koymalısınız. Bunun nedeni, muhabbet kuşlarının minimalist yuvalayıcı olmalarıdır.

Aşağıdakiler arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Solmuş yapraklar
  • Dallar
  • Kırpılmış kağıt
  • Talaş
  • Kuru çim
  • Pipet
Muhabbet Kuşu Yuvalığı Nasıl Yapılır, İçine Ne Konur ?
                                      

Muhabbet kuşlarının yuvalama malzemeleri söz konusu olduğunda çok fazla malzeme koymanız kuşunuzun koyduğunuz malzemelerin bir kısmını dışarı çıkarmasına neden olabilir. Bu durumu garip karşılamamalısınız.

Muhabbet kuşunuza malzemeyi verin, ancak içini istediği gibi tasarlamasına izin verin. Ne de olsa, yuva kutusunun içinde bir aydan fazla zaman harcayan muhabbet kuşunuz olacak. Muhabbet kuşunuzun yuvalama materyalinin tamamını çıkarmadığından emin olun. Her şeyi kaldırma içgüdüsü olabilir, ancak bir yuva kutusunun ağaçtaki bir delikten ne kadar farklı olduğu için malzeme gereklidir. Kare, ahşap bir yuva kutusu çok düzdür, bu nedenle dişi muhabbet kuşu hareket ederken yumurtaların her zaman içeride yuvarlanma riski vardır.

Yavruların büyürken tutunabilecekleri bir şey olması da önemlidir. Düz bir yüzeyde durmak kemik büyümesini engelleyebilir.

MUHABBET KUŞUMU NASIL KONUŞTURURUM ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

İç Bükey Daire

Çoğu yuvalama kutusu, altta küçük bir içbükey daire ile gelir. Bu, yavruların hayatlarının ilk haftalarını düz, kaygan bir yüzeyde ayakta geçirmek zorunda kalmamaları için tasarlanmıştır. Bu olumsuz durum oluşursa , yayılmış bacaklar adı verilen bir durum geliştireceklerdir. Bir yavru bu duruma sahip olduğunda, bacakları vücudun altından ziyade dışa bakar.

İçbükey bir daire, muhabbet kuşlarına yuvalama kutusunda hareket ederken tutacakları bir şey verir. Ayrıca dişi muhabbet kuşunun kutunun içindeki tüm yuvalama materyallerini çıkarması durumunda yedek görevi görür. Yuvalama kutusunun içbükey bir dairesi yoksa, ayrı olarak yapabilir veya satın alabilirsiniz.

Mineral Blokları 

Bir dişi muhabbet kuşunun yumurta yapması çok fazla kalsiyum gerektirir, bu nedenle yumurta bağlanmasını önlemek için diyetinde normalden çok daha fazla kalsiyum tüketmesi gerekir. Yumurta bağlama , dişi bir kuşun yumurtayı üreme yolundan geçirmekte zorlanmasıdır. Her ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken yaşamı tehdit eden bir durumdur. Muhabbet kuşunuz yumurtladıktan sonra bile birkaç hafta boyunca beslenmesinde ekstra kalsiyuma ihtiyaç duyacaktır.

Yuvalama kutusunun içine küçük parçalar halinde mineral bloklar yerleştirilebilir. Muhabbet kuşunuzun günlük olarak tüketeceği kadar yerleştirmeniz önemlidir.Her gün mineral blokları  değiştirin ve küf olup olmadığını kontrol edin.

Muhabbet Kuşu Yuvalığı Nasıl Yapılır, İçine Ne Konur ?

                                    

Muhabbet Kuşları İçin En İyi Yuvalama Malzemeleri Nelerdir ?

Muhabbet kuşu için en iyi yuvalama malzemesi işlenmemiş ağaç talaşlarıdır. Diğer birçok malzeme güvenle kullanılabilir. Bununla birlikte, talaşlar en uygunudur (ve sorun yaratması en az olasıdır). Sekoya ve çam gibi pek çok güvenli olmayan ağaç türü aromatik olduğundan, doğru türü kullandığınızdan emin olun. Bununla birlikte, Aspen çamı muhabbet kuşları için güvenli kabul edilir. 

İşlenmemiş Talaşlar ve Rendelenmiş Kağıtlar

En kolay erişilebilir malzeme parçalanmış kağıttır. Bununla birlikte, parçalanmış kağıt iyi bir malzeme olmasına rağmen fazla emicidir. Bu malzemeyi kullanırken yuva kutusunu daha sık temizlemeniz gerekir. Yuvalama kutusunda nemli kağıt olması, amonyak nedeniyle muhabbet kuşunuz için tehlikelidir. Muhabbet kuşları tarafından atılan atıklar ürik asit içerir ve havadaki amonyak solunum problemlerine neden olabilir. Muhabbet kuşu yuvalama kutusunu daha sık temizlemenin sakıncası yoksa, kullandığınız kağıt türü önemlidir. Renkli mürekkepli parlak dergi kağıdı veya gazete kullanmadığınızdan emin olun. Normal gazete veya kasap kağıdı, talaşlara iyi bir alternatiftir.

İşlenmemiş Talaşlara Karşı Kaba Talaş

Kaba talaş, kuş kafeslerinin altını kaplamak için yaygın olarak kullanılır. Ancak muhabbet kuşları burun problemlerine yatkın olduğu için muhabbet kuşunuzun yuvalama kutusu için kullanmanız önerilmez.Talaş yayıldığında ortaya çıkan toz parçacıkları, bütün gün yuvalama kutusunun içinde kalan bir muhabbet kuşunun daha çok burun tıkanıklığı sorunlarına neden olabilir.

İşlenmemiş Talaşlar ve Ölü Yapraklar, Çimler ve Dallar

Ölü yapraklar, kuru otlar ve ince dallar talaş bulmaktan daha zor olabilir. Onları kendiniz seçerseniz, muhabbet kuşunuza veya civcivlere zarar verebilecek herhangi bir bakteri olmadığından emin olmalısınız. Yuvalama malzemesini sık sık değiştirmeniz gerekeceğini düşünürsek, her yaprağı ve dalı bulup incelemek son derece elverişsizdir. Tahta talaşlarından daha az sıcaktırlar ve malzeme yuva kutusunu yalıtmak içindir. Isıyı koruyan bir malzemeye sahip olmak, yabani muhabbet kuşlarının yuvalarını kopyalamaktan daha önemlidir.

Talaşlar vs. Odun Peletleri

Odun peletleri emicidir, ısıyı korur ve çoğu evcil hayvan mağazasında bulunabilir veya çevrimiçi olarak toplu olarak satın alınabilir. Birçok yönden talaşlara benzerler, bu nedenle iyi yuvalama malzemesi olduklarını düşünebilirsiniz. Odun peletleriyle ilgili sorun, birçoğunun kimyasallarla işlem görmesidir.

Odun peletlerinin şekillerini korumaları için yapay bir bağlayıcı malzeme kullanılması gerekir. Özellikle muhabbet kuşlarının kimyasal dumanlara karşı ne kadar hassas olduğu düşünüldüğünde, bunları yuva malzemesi olarak kullanmaktan kaçınmalısınız.

Muhabbet Kuşları Yuva Kutusu Olmadan Ürer mi ?

Muhabbet kuşları, yuvalama kutusu olmadan üreyebilirler. Üreme ile ilgili her şey belirli içgüdüleri tetikleyecektir. Bu nedenle, özellikle dişi bir muhabbet kuşunuz varsa, çabalarınızı üreme davranışını önlemeye odaklamalısınız. Dişiler boş yumurta bırakabilir, bu da onları yumurta bağlama riskine sokar. Kullandığınız kafes astarına ve nereye yerleştireceğinize dikkat edin. İlk kez sahiplerin yaptığı büyük bir hata, kafes ızgarasının üstüne bir astar malzemesi yerleştirmektir. Her türlü yatağa erişebilen muhabbet kuşları, onu yuvalama malzemesi olarak düşünecek ve bu da üreme arzusunu tetikleyecektir . Bu nedenle ızgaranın altına sadece gazete veya kasap kağıdı koymak önemlidir.

Muhabbet kuşlarının yuvalama malzemelerine ihtiyacı yoktur, ancak bazılarını dahil etmenin birçok avantajı vardır. Bu nedenle muhabbet kuşunuza emici, yalıtkan ve kimyasal içermeyen bir malzeme sağlamalısınız.



Muhabbet kuşu Yuvalığı nasıl olmalı,
Muhabbet yuvasılık yapımı kartondan,Muhabbet kuşu Yuvası içine ne Konur,Muhabbet Kuşu yuvalık ne zaman takılır

Muhabbet yuvası yuvası yapılır,Muhabbet Kuşu Yuvalığı,muhabbet kusu yuvaliga pamuk,Muhabbet Kuşu yuvalık nasıl takılır

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar