Peynir Altı Suyu Nedir, Faydaları Nelerdir ?

Peynir Altı Suyu Nedir, Faydaları Nelerdir ? 

                                           

Bu içeriğimizde Peynir Altı Suyu Nedir ? Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır ? Peynir Altı Suyu Faydaları Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Lütfen okumaya devam ediniz...

Peynir altı suyu, peynir lorunun süt veya kremadan ayrılmasıyla oluşan, peynir yapımının bir yan ürünüdür. Pıhtılar oluştuktan sonra kalan sıvıya peynir altı suyu adı verilir; tipik olarak ince ve suludur ve bazen mavimsi bir tonu olabilir, ancak bu, kullanılan sütün kalitesine ve türüne bağlıdır. Peynir altı suyu herhangi bir süt türünden yapılabilir. Ortadoğu'da yaygın olarak keçi sütü, bazı çöl bölgelerinde ise deve sütü kullanılmaktadır. Yan ürün yoğurt yapımı sırasında da oluşabilir ; Yoğurdun katılaştığında üzerinde oluşan ince sıvıdır.

SÜT MAYALAMA  -FERMENTE ETME- NASIL YAPILIR ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Peynir Altı Suyu Nerede Kullanılır ? 

En yaygın olarak mükemmel bir protein kaynağı olarak bilinen peynir altı suyu ayrıca yüksek miktarda vitamin, mineral ve laktoz sunar . Atletler veya kas dokularını inşa etmek veya onarmak isteyen diğer kişiler için birçok protein içeceğinin temelidir; protein içeceği olarak sunulduğunda genellikle toz halinde bulunur. Yan ürün, kas hücrelerinin atrofisinin veya tükenmesinin önlenmesine katkıda bulunduğundan, uzuvlarda sınırlı hareket kabiliyetine sahip olanlar için de önemli bir tamamlayıcıdır . Evcil hayvan mamalarında protein ve yağ kaynağı olarak kullanıldığında, hayvanlar için sağlıklı bir tüy yapısına ve uygun kas gelişimine katkıda bulunur.

Yoğurt yapımı sırasında oluştuğunda, peynir altı suyu boşaltılabilir ve ilave protein için shake'lere, smoothie'lere veya diğer sıvı içeceklere eklenebilir. Yan ürün genellikle ısıtıldığı ricotta peyniri yapımında kullanılır ve sirke veya başka bir asidik sıvı eklenir. Asit ilavesi, peynir altı suyundaki yağların katılaşarak peyniri oluşturan pıhtılaşmalarına neden olur ve birçok yemek için temel bir pişirme malzemesi oluşturur.

Peynir Altı Suyu Nedir, Faydaları Nelerdir ? 

                                                       

Peynir altı suyu, herkesin diyetine önemli bir katkı olabilir. Doğru yemek için zaman bulmakta güçlük çekenler veya vejeteryan diyetinde protein ihtiyacı gibi başka diyet kaygıları olanlar, bunun mükemmel bir takviye olduğunu göreceklerdir. Çoğu insan toz formu diyetlerine dahil eder çünkü pişirmesi kolaydır ve sıfırdan yapmaya göre daha hızlı bir çözüm sunar.

Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır ?

Bu peynir yan ürününü yapmak için çok sayıda yöntem vardır ve kullanılan yöntemler ve malzemeler değişiklik gösterir. İnternette süreci çok detaylı anlatan "tarifler" bulmak mümkün. Çoğu yöntem, suyu, organik sütü ve sirkeyi bir tencerede çok düşük ısıda pıhtılaşana kadar ısıtmayı içerir. Pıhtılaşma bittiğinde, karışım soğutulmalı ve soğumaya bırakılmalıdır. Kalan sıvı peynir altı suyudur ve daha sonraki bir tarihte kullanılmak üzere birkaç hafta buzdolabında saklanabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar