Folik Asit Nedir ? | Folik Asit Özellikleri Nelerdir | Folik Asit Ne İşe Yarar ? >>>

Folik Asit Nedir ? Folik Asit Özellikleri Nelerdir ? >>>

Folik asit nedir, folik asit vücudun sağlıklı kalmasına yardımcı olan bir B vitamini türüdür. Vücudun kırmızı kan hücreleri üretme kabiliyetini destekleyen folatın insan yapımı versiyonudur . Başlangıçta, 1930'larda hamile kadınlarda anemiyi tedavi etmek için kullanıldı . Vitamin adını "yaprak" anlamına gelen Latince folium kelimesinden alır, çünkü vitamin yapraklı sebzelerde bulunur. Sentetik versiyon ek olarak mevcuttur .Peki folik asit özellikleri nelerdir?,folik asit ne işe yarar ? folik asit içeren besinler nelerdir ? öğrenmek için okumaya devam ediniz...

Herkes folik asit almaktan yararlanabilir, ancak özellikle çocuk taşıyan  kadınlar için önemlidir. Vitamin, gelişmekte olan bir bebeğin omurgasındaki anormallikleri önlemeye yardımcı olabilir ve bu da spina bifidaya yol açabilir. Ayrıca beynin gelişmediği bir durum olan anensefali olasılığını da azaltabilir .

Hamile kalmayı planlayan kadınlar, gebe kalmanın ilk birkaç haftasında en önemli olduğu için, bu vitamini içeren takviyeleri almaya başlamalıdır. Zaten hamile olanlar, durumlarını öğrenir öğrenmez almaya başlamalıdır. ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'na (HHS) göre, hamile kadınların günde 600 mcg folik asite ihtiyacı var.


Hamile kalmayı düşünmeyen kadınlar için bile folik asit önerilir, çünkü tüm gebeliklerin yaklaşık yarısı planlanmamıştır. HHS, bu kadınların her gün 400 mcg doz almasını önermektedir. Emziren annelerin 500 mcg'ye ihtiyacı vardır.

Folik asit ne özellikleri nelerdir ? Folik asit ne işe yarar? Bu B vitamini diğer sağlık yararları sunar. Kan için iyidir ve bir kişinin anemik olmasını önleyebilir . Ön çalışmalar, kanseri de önleyebileceğini düşündürmektedir ve araştırmacılar, düşük seviyelerde folik asit ile kolorektal kanser oluşumu arasında olası bir bağlantı bulmuşlardır. Erken veriler ayrıca bu takviyenin Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.


Kadınların günlük olarak önerilen miktarda folik asit aldıklarından emin olmak için takviyeler almaları önemlidir. Saf folat elde etmek için yiyecekler yiyerek ek faydalar elde edebilirler. Folik asit içeren besinler nelerdir ?Vitamin doğal olarak meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, soya sütü, yer fıstığı ve fasulyede bulunur.

Kadınlar ayrıca bazı müstahkem yiyecekleri yiyerek folik asit alabilir ve düzenli olarak birçok ticari un, ekmek ve tahıllara eklenir. Bu yiyecekler beslenme etiketleri okunarak belirlenebilir. Sunulan tüm besinsel faydalar nedeniyle, kadınlar çocukluk yılları geçtikten sonra vitamin takviyeleri almaya devam ederken değer bulabilirler.


Yorum Gönder

0 Yorumlar