Magnezyum Eksikliği Nedir ? Magnezyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir ? >>>

magnezyum-iceren-besinler-nelerdir
Magnezyum Eksikliği Nedir ? Magnezyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir ?


Magnezyum eksikliği, çeşitli organ ve sistemlerin düzgün çalışmasını desteklemek için vücutta yetersiz miktarda mineral magnezyumun bulunduğu bir durumdur . Magnezyum eksikliği çok çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Bazen anti-stres minerali olarak adlandırılan magnezyum, C vitamini, B vitaminleri ve kalsiyumdaki bu tür vitamin ve minerallerin emilmesine yardımcı olur ve aynı zamanda kendi başına sağlık yararları sağlar. Peki magnezyum eksikliği neden olur ? magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir ? Magnezyum içeren gıdalar,magnezyum bulunan yiyecekler nelerdir ? Okumaya devam ediniz...



Magnezyum eksiklliği neden olur ? Magnezyum eksikliğinin ortaya çıkmasına neden olabilecek birkaç yaygın durum vardır. Aşırı alkol, kahve ve rafine şeker tüketimi magnezyum seviyelerini önemli ölçüde azaltabilir. Diüretiklerin sık kullanımı da bir bireyin magnezyum eksikliğine neden olabilir. Bazı reçeteli ilaçlar siklosporin veya cisplatin gibi bir eksikliğe yol açabilir. Yanlış yönetilen diyabet gibi devam eden sağlık sorunları da çeşitli magnezyum eksikliği nedenleri arasındadır.

Magnezyum eksikliğinin belirtileri nelerdir, bir dizi zihinsel ve fiziksel sorunun gelişimini içerir. Çok az magnezyum tekrarlayan migren baş ağrılarına ve stresle başa çıkamamaya neden olabilir. Tedavi edilmez ise, magnezyum eksikliği semptomları hafif depresyon, anksiyete ve sürekli bir yorgunluk hissini içerecek şekilde ilerleyebilir.Magnezyum eksikliği belirtilerini aşağıdaki listede inceleyebilirsiniz.



Magnezyum eksikliği belirtileri şunları içerir:

İştah kaybı
Kusma
Yorgunluk
Zayıflık
Anormal kalp ritimleri
Uyuşma veya karıncalanma



Magnezyum eksikliği olan insanlar genellikle aşırı derecede sinirli, gergin ve konsantre olmak çok zor. Diğer magnezyum eksikliği belirtileri kaslarda sertlik ve bir miktar hafıza kaybı hissi içerebilir. Uykusuzluk zamanla gelişebilir. Erkekler vücutta çok az magnezyum nedeniyle erektil disfonksiyon yaşayabilir.

Neyse ki, diyet değişiklikleri yapmak ve besin takviyeleri kullanmak, hafif bir eksiklik vakalarının çoğunu tedavi edebilir. Magnezyum bulunan yiyecekler nelerdir ? Kepekli tahıllar, önemli miktarda mineral  sağlar. Şalgam, yakut ve lahana gibi koyu yeşil sebzeler de sağlıklı magnezyum seviyelerinin korunmasında yardımcı olur. Meyveler, avokado ve badem de düşük magnezyum seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir. Magnezyum içeren gıdaları aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

Magnezyum içeren gıdalar:

Yeşilyapraklı sebzeler (örneğin ıspanak ve lahana)
Meyve (incir, avokado, muz ve ahududu)
Fındık ve tohumlar
Baklagiller (kuru fasulye, nohut ve barbunya)
Sebzeler (bezelye, brokoli, lahana, yeşil fasulye, enginar, kuşkonmaz, brüksel lahanası)
Deniz ürünleri (somon, uskumru, ton balığı)
Kepekli tahıllar (kahverengi pirinç ve yulaf)
Ham kakao
Bitter çikolata
Soya peyniri
Kuru fasulye
Klorella tozu

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK FOLİK ASİT EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR ? >>> ÖĞRENEBİLİRSİNİZ..


Magnezyum Eksikliği Nedir ? Magnezyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir ?


Otlar ayrıca hafif bir magnezyum eksikliği ile başa çıkmak için kullanılabilir.Kedi otu, rezene ve kırmızı yonca bu mineralin mükemmel kaynaklarıdır. Eksiklik uykusuzluğa yol açtığında, kafa derisi veya kediotu kökü kullanmak sadece magnezyum eksikliğini düzeltmekle kalmaz, aynı zamanda uygun bir uyku döngüsünün iyileşmesine de yardımcı olur. Şeftali kabuğu ve meyan kökü , sistemdeki düşük magnezyum seviyelerini yenilemeye yardımcı olacak bir çay demlemek için de kullanılabilir.

Magnezyum eksikliği şiddetli olduğunda, diyet değişiklikleri ve tezgah üstü takviyeleri sorunu düzeltmek için yeterli olmayabilir. Bu durumda, doktorlar semptomları hafifletmek ve vücudun magnezyum tedarikini yenilemek için intravenöz veya intramüsküler tedavileri kullanmayı seçebilirler.


Not: Bu yayındaki içerikler bilgilendirme amaçlı olup herhangi bir tedavi yönlendirmesi içermez. Size en uygun tedavi için bir sağlık hekimine danışmanız gerekmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar