Vitamin Deposu,Lor Peyniri Nedir ? Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır ?


lor-peyniri-nasıl-yapılır
Lor Peyniri Nedir ? Lor Peyniri Nasıl Yapılır ?


Lor peyniri nedir, lor peyniri nasıl yapılır ? Peynir yapımında önemli bir adımdır ve dünyanın bazı bölgelerinde bağımsız bir besindir. Sütte bulunan doğal peynir altı suyundan ayrılmış , ancak peynir yapmak için henüz kalıplara basılmamış küçük peynir katı parçalarıdır . Pıhtıların farklı işlemleri farklı uç peynirler verir ve pıhtılar da düz olarak yenebilir. 

Peynir yapmak için, süt genellikle asit, peynir mayası ve bakteri kültürlerinin bir kombinasyonu ile kıvrılmış olmalıdır . Kıvırma işlemi sütteki katıları pıhtılaştırır ve peynir altı suyunda yüzerek peynir peyniri verir. Peynir altı suyu, drenajı kolaylaştırmak için kesilebilen pıhtılardan boşaltılır ve daha sonra pıhtılar tuzlanabilir, kalıplara paketlenebilir ve peynir haline getirilebilir. Bitmiş peynir tipik olarak yaşlanma süreci tamamlanır tamamlanmaz satılabilen olgun, zengin bir peynir oluşturmak için yaşlandırılır.

Taze pıhtılar hafif, hafif sütlü bir tada ve yenildiğinde karakteristik bir “gıcırtıya” sahiptir. Gıcırtı onları bazı tüketiciler arasında çok popüler hale getirir, çünkü onları yemek biraz tuhaf hissettirir.. Ne yazık ki, peynir tazeliğini hızla kaybeder ve çok hızlı bir şekilde yenilmeleri gerekir veya gıcırtıyı kaybetmenin yanı sıra kurumaya ve çok tuzlu tada dönüşürler. Sonuçta, zayıf işlenmiş genç peynir gibi tadılacaklar.

Taze olduklarında, lor peyniri derin kızarmış olabilir, yiyeceklerin üzerine serpilebilir veya özel bir an için meze tabağı üzerinde servis edilebilir. Çok hızlı bir şekilde kötüleştiklerinden tüketilmelidirler, büyük bir peynir üreticisine yakın olmayan bir alanda bunları elde etmek zor olabilir. Tüketiciler, tabii ki, kendi peynirlerini yapabildikleri gibi, sütü kıvırıp bunu kolayca yapabilirler. Üretildikten sonra, lorlar ideal lezzet, doku ve gıcırtı için 10 ila 12 saat içinde yenilmelidir.

Dünyada üretilen lor peynirin büyük çoğunluğu, elbette yumuşak süzme peynirlerin “ peyniri ve peynir altı suyu” ndan Parmesan ve Pecorino gibi sert peynirlere kadar peynirlere dönüşüyor . Peynirler inanılmaz derecede çeşitli bir gıda grubudur, bu yüzden hepsinin mütevazi gıcırtılı pıhtılarla başlaması gerçeğini düşünmek şaşırtıcıdır.

EVDE LOR PEYNİRİ NASIL YAPILIR ? | LOR PEYNİRİ TARİFİ |

Malzemeler : |4 kg.çiğ süt|  | 1 çay bardağı kadar limon suyu | |1 yemek kaşığı elma sirkesi |

Tencerenize  çiğ sütü boşaltın.Tenceredeki çiğ sütünüzü karıştırarak kaynatma sürecine gelin.Kaynama noktasına ulaştığınızda tencere içerisine limon suyu ve de sirkeyi ilave ederek iyice karıştırın.Sütünüzde kesilmeler olduğunu farkedeceksiniz. Bu kesilmeler oluşmaya başladıktan sonra 6-7 dakika sonra sütünüzü ocaktan alın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar iyice ayrışması için bekletin.Bu süre zarfı geçtikten sonra bir süzgeç yardımıyla kesilmiş olan parçaları alın ve tülbentin üzerine aktarın. Dikkatlice fazla suyunu süzdürün. Kısa süre kadar daha fazla suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletiniz. Ve işlem tamam afiyet olsun :)

Yorum Gönder

0 Yorumlar