Yoğurt Nasıl Mayalanır ? >>> Evde Yoğurt Nasıl Yapılır ?

Yoğurt Nasıl Mayalanır ? >>> Evde Yoğurt Nasıl Yapılır ?


Günlük yoğun hayat şartları altında genellikle önemli besin kaynaklarının da hazırları tüketilmekte, oysaki sağlık ve lezzet açısından ev yapımı doğal ürünlerle beslenmek sağlığımız açısından oldukça önemli. Yoğurt da bu besin kaynaklarından birisi,bu yayınımızda lezzetli ve sağlıklı yoğurdunuzu kendiniz nasıl yapabilirsiniz bundan bahsedeceğiz. Peki evde yoğurt nasıl yapılır ? Yoğurt nasıl mayalanır ? öğrenmek için okumaya devam ediniz...

Yemeklerimizin yanında o eşsiz lezzetiyle adete ağızda dağılan yoğurt en büyük besin alışkanlıklarımızdan birisi. Bir kere evde yoğurt yapmaya başladıktan sonra emin olun bundan sonra da evde yoğurt yapmaya ve yoğurt mayalamaya devam edeceksiniz.

Yoğurt Nasıl Mayalanır ? >>> Evde Yoğurt Nasıl Yapılır ?



Peki Yoğurt Nasıl Mayalanır ? 



Yoğurt mayalamak için malzemeler:


2 yemek kaşığı mayalık yoğurt
1,5 lt süt 

Yoğurt Mayalama Yapılışı :

1.5 lt sütü güzelce kaynattıktan sonra biraz soğuması ve ılıması için kenarda bekletin. Yoğurt mayalama için önemli olan sütün ne çok sıcak ne de çok soğuk olmasıdır, sütün ılık olduğundan emin olun. Ardından ufak bir kap içerisinde  bekleyen yoğurdu 3 bardak kadar ılık süt ile  iyice ezin. Tezgahın üzerine sütü iyice saracağınız bezleri serin.Ocaktan aldığınız sütün içerisine mayasını yavaşca koyun ve iyice karıştırın ve ağzını sıkı bir şekilde kapatın ve hareket ettirmeden sarın. 6 saat kadar bekledikten sonra buzdolabına koyarak dinlenmesini sağlayın.

Yoğurt Mayalama Yaparken Aşağıdakilere Dikkat Edin:

Sütün hazır olmamasına ve doğal olmasına dikkat edin zira süt çok önemli.
Sıcak ya da soğuk süt yerine ılık süt kullanılması gerekmektedir.
Mayalama esnasında sütün yağ oranı oldukça önemlidir.
Mayalanmaya bırakılan yoğurt muhakkak sıcak tutulmalı ve iyice bezle ya da battaniye tarzı bir ürünle sarılmalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar