Kendi Limon Ağacınızı Tohumdan Nasıl Çimlendirir ve Yetiştirirsiniz ?

Kendi Limon Ağacınızı Tohumdan Nasıl Çimlendirir ve Yetiştirirsiniz ?


Evde limon ağacı çimlendirme konusunda bilgiler bulabileceğiniz yayınımıza hoş geldiniz. Evde nasıl limon ağacı yetiştirme konusunda bilgiler bulacaksınız Evde limon nasıl filizlendirilir -çimlendirilir-  kendi limon ağacınızı büyütmek için birkaç tohuma ihtiyacınız olacak. Soğuk aylarda bile, evinizin içinde verimli bir limon ağacı bakabilirsiniz. Koyu yeşil yapraklarından kar beyazı çiçeklere kadar görünüşte güzeldirler ve ortama hoş, ferahlatıcı bir koku yayarlar.Evde limon ağacı bakımı nasıldır ? Limon nasıl filizlendirilir - çimlendirilir- ?Daha fazla bilgilenmek için okumaya devam ediniz  !


Tohumdan bir limon ağacı yetiştirmek şaşırtıcı derecede basittir ve sıcak, güneşli bir pencere eşiğine sahipse herkesin yapabileceği bir şeydir. Meyvelerin ve çiçeklerin ortaya çıkması birkaç yıl sürecek, ancak sonunda sıkı çalışmanızın karşılığını göreceksiniz.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK LİMON AROMATERAPİSİ  NEDİR ? LİMON YAĞININ FAYDALARI NELERDİR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

Narenciye ağaçlarının büyük faydaları var.Muhteşem parfümlü beyaz çiçekler, parlak, yeşil yapraklar ve parlak renkli meyveler üretebilirler - sarı, turuncu ve yeşil...Meyve olgunlaştıktan sonra uzun süreli kendi kendine saklama sağlayan ağaç üzerinde aylarca iyi durumda kalır.Narenciye C vitamini açısından zengindir ve soğuk algınlığına ve griplere karşı direnç dahil kış sağlığı için mükemmeldir.



Kendi Limon Ağacınızı Nasıl Yetiştirirsiniz ?

Öncelikle ihtiyacınız olacak ana maddeniz, organik olmayan limonlar genellikle çimlenmeyen tohumlar içerdiğinden organik bir limon bulmasınız.

*Organik limon
*Verimli saksı toprağı ve kompost gibi doğal gübreler
*Yaklaşık 60cm  genişliğinde ve 30 cm derinliğinde bir fide saksısı
*15 cm genişliğinde ve 15 cm derinliğinde bir ekim tenceresi.
*Güneşli, kapalı bir ortam.


Kendi Limon Ağacınızı Tohumdan Nasıl Çimlendirir ve Yetiştirirsiniz ?
                                 
Limon Filizlendirme Talimatları


*Saksı toprağı nemli olacak, ancak ıslatılmayacak şekilde nemlendirin.

Küçük tencereyi, kenarın üç cm altına kadar toprakla doldurun.



*Limonunuzu kesin ve bir tohumu -çekirdeğini- alın. Tüm posayı yüzeyinden çıkarın. Bunu yapmanın iyi bir yolu temiz olana kadar emmektir.

*Bitkiyi ertelemeyin. Tohum, daha küçük tencerede toprağa gömüldüğünde hala nemli olmalıdır. Tohumu tencerenin ortasına yaklaşık yarım inç derinliğinde dikin.

*Doğrudan tohumun üzerindeki toprağa bir sprey şişesinden su püskürtün.

*Tencereyi şeffaf plastik bir örtü ile örtün, kenarları iyi bir lastik bantla kapatın ve üstteki küçük delikleri bir kalemle düzeltin.

*Tencereyi sıcak, güneşli bir yere yerleştirin.

*Toprağın kurumasına izin vermeyerek ara sıra daha fazla su püskürtün. Yine de su birikmesine neden olmayın. Sadece toprağı biraz nemli tutun.



*Yaklaşık iki hafta sonra, filizlenme ortaya çıktığında, plastik kaplamayı çıkarın. Limon bitkiniz için ek ışığa ihtiyacınız varsa, güneş ışığını desteklemek için büyüyen bir ışık kullanabilirsiniz.

*Toprağı nemli tutarak, günde en az sekiz saat tam ışık aldığından emin olarak ve kompost gibi ılımlı organik gübre dozları vererek genç bitkiyle ilgilenin.

*Böcek veya hastalıklardan etkilenmediğinden emin olmak için bitkinize dikkat edin. Kahverengi, ölü yaprakları gerektiğinde budanmalıdır.

*Bitki küçük kabından daha büyük olduğunda, daha büyük bir tencereye koyun. İlk ekim yaptığınız gibi yeniden ekerken aynı prosedürü uygulayacaksınız. Genç bitkiler yaşlı bitkilerden daha fazla suya ihtiyaç duyarlar, ancak hepsinin yeterli suya ihtiyacı vardır.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK MELEKLERİN MEYVESİ PAPAYA NEDİR PAPAYA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.>>>

Kendi Limon Ağacınızı Tohumdan Nasıl Çimlendirir ve Yetiştirirsiniz ?
                                       

Yorum Gönder

0 Yorumlar