Evde Pamuk Şeker Yapımı | 6 Adımda Pamuk Şeker Nasıl Yapılır ? >>>

pamuk-sekeri-tarifi
Evde Pamuk Şeker Yapımı | Pamuk Şeker Nasıl Yapılır ? >>>


Evde Pamuk Şeker Yapımı | Pamuk Şeker Nasıl Yapılır ? Pamuk Şekeri Tarifi >>>

Çocukların vazgeçilmezi şüphesiz ki pamuk şekeri. Size vereceğimiz tarifle dışarıda ya da bir eğlence merkezinde olmadan da bu lezzetli pamuk şekerine ulaşabileceksiniz. Rengarenk lezzetleriyle çocukların vazgeçilmezi olan pamuk şekeri tarifini sizlerle paylaşıyoruz.Peki evde pamuk şekeri nasıl yapılır ? Pamuk şekeri yapmanın püf noktaları nelerdir ? Merak ediyorsanız okumaya devam ediniz.



Evde Pamuk Şekeri İçin Gerekli Malzemeler ?

Evde yapabileceğiniz iki çeşit pamuk şeker tarifleri vardır:  elle bükülmüş  veya  elle çekilmiş. Biz sizlere elle bükülmüş pamuk şekeri nasıl 6 kolay adımda yapacağınızı göstereceğiz. Bu atıştırmalıkların evde yapılması bir esinti ve lezzet deneyleri teşvik edilir - örneğin akçaağaç , nane veya ahududu deneyin  .

4 su bardağı şeker
1 su bardağı mısır şurubu
1 su bardağı su
¼ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı ahududu özü (badem, portakal veya vanilya gibi diğer özleri kullanabilir)
2 damla pembe gıda boyası
Lolipop çubukları, servis için


Bu malzemeleri toplayın: Özlem duyduğunuz lezzetli pamuk şekeri yapmanın zamanı geldi. Pamuk şekerinizin farklı bir renk olmasını istiyorsanız, iki damla pembe gıda boyasını başka bir şeyle değiştirin - kırmızı, yeşil veya mor, ilginç pamuk şeker tonları yapar.



Adım 1: Malzemeleri Birleştirin

4 su bardağı şeker, 1 su bardağı mısır şurubu, 1 su bardağı su ve 1/4 çay kaşığı tuz orta ateşte tencereye koyun ve şeker eriyene kadar malzemeleri karıştırın. Şeker  kristallerinin oluşmasını  önlemek için tava kenarlarını silmek için bir pasta fırçası  kullandığınızdan emin olun.

Adım 2: Karışımı ısıtın

Şeker termometrenizi alın ve tencereye yerleştirin. Karışımı 320 dereceye kadar ısıtın. Karışım bu sıcaklığa ulaştığında, sıcak sıvıyı sığ, ısıya dayanıklı bir kaba dökün. Kullandığınız özü ve gıda boyasını ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın. Yukarıdaki tarif  ahududu  özü ve pembe gıda boyası gerektirirken, istediğiniz herhangi bir özü veya gıda boyasını kullanabilirsiniz - maceracı olun ve yeni pamuk şeker renklerini ve tatlarını deneyin.


3. Adım: İş İstasyonunuzu Kurun

Parşömen kağıdını çalışma masanızın üzerine yerleştirin .

Adım 4: Şekeri Döndürün

Şekeri döndürmenin zamanı geldi. Çırpma teli şeker şurubuna batırın . Tencerenin üzerinde tutun ve şekerin bir saniyeliğine kaba damlamasına izin verin. Parşömene yaklaşık bir ayak yukarıda tutun ve ileri geri sallayın, böylece çok ince şeker telleri kağıda düşmeye başlar. Sıkılmış şeker yuvasına sahip olana kadar birkaç kez daha devam edin. Alıştığınız pamuk şekerinden biraz daha karışık görünebilir, ama aynı lezzetli olacak. 

Adım 5: Pamuk Şeker'i Lolipop Çubuklarına koyun

Her pamuk şekerini bir lolipop çubuğunun etrafına sarın . Pamuk şeker çok kırılgan olmadan önce bunu yaptığınızdan emin olun.

6. Adım: Hizmet

Artık lolipop çubuklarında pamuk şekerinizin tamamına sahip olduğunuza göre , tadını çıkarmanın zamanı geldi. Pamuk şekeri hemen yemeyecekseniz, nemi dışarıda tutmak için porsiyonları hava geçirmez büyük bir kaba yerleştirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar