Mascarpone Peyniri Nedir ? Evde Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır ?


Mascarpone Peyniri Nedir ? Evde Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır ?


Mascarpone Peyniri Nedir ? Evde Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır ? Mascarpone Peyniri Nerelerde Kullanılır ?

Mascarpone peyniri nedir, tereyağı içeriği çok yüksek olması için sütten krema ile tadil edilmiş bir İtalyan peyniridir. Elde edilen peynir çok zengin, kremsi ve sürülebilir; Kesin doku, peynir yapım işlemi sırasında nasıl kullanıldığına bağlı olarak, crème fraîche gibi çok yumuşaktan tereyağı gibi daha sertliğe kadar değişir. Mascarpone peyniri, hem tatlılarda hem de tuzlu yiyeceklerde kullanıldığı İtalya'nın Lombardiya bölgesine özgüdür .



Pek çok pazarda mascarpone peyniri, tipik olarak soğutulmuş bölümdeki küçük fıçılarda bulunur. Bu peyniri evde yapmak da mümkün. İster mascarpone alın ister evde yapın, peynirin çok kısa bir raf ömrüne sahip olduğunu unutmayın ; ideal olarak birkaç gün içinde kullanılmalıdır, yoksa kötüye gidebilir.

Mascarpone Peyniti Nererlerde Kullanılır? 

Mascarpone peyniri, hem tatlılarda hem de tuzlu yiyeceklerde kullanıldığı İtalya'nın Lombardiya bölgesine özgüdür.Gıda tarihçileri, 16. yüzyıldan beri Lombardiya'da mascarpone peynirinin bir versiyonunun yapıldığına inanıyor. En ünlüsü, peynir, mascarpone peyniri, uğur böceği , espresso , brendi ve çikolatadan oluşan katmanlı bir yemek olan tirimisu'da kullanılır . Aynı zamanda zengin bir İtalyan muhallebi olan zabaglione'da da bulunur . Mascarpone ayrıca krema yapmak ve tatlılar için pudingleri ve kremleri koyulaştırmak için de kullanılabilir ve taze meyve ve bazen hafif bir şurupla servis edilen bağımsız bir tatlı olarak popülerdir.Mascarpone, tiramisu'nun önemli bir bileşenidir.

Mascarpone Peyniri Nedir ? Evde Mascarpone Peyniri Nasıl Yapılır ?



Evde mascarpone peyniri nasıl yapılır ? Evde mascarpone yapmak istiyorsanız, bir litre en az işlenmiş kremaya ve bir çorba kaşığı sirke veya limon suyuna ihtiyacınız olacak. Ayrıca tülbent , süzgeç, çift kazan ve güvenilir bir termometreye ihtiyacınız var. İkili kazana sahip değilseniz su dolu bir tencerenin üzerine metal veya ısıya dayanıklı cam bir kase yerleştirerek yapabilirsiniz.


Kremi çift kazana döküp yavaşça ısıtarak başlayın. Krema, 190 derece Fahrenheit (88 santigrat derece) sıcaklığa ulaştığında, yemek kaşığı sirke veya limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Aside tepki verirken kremada hemen lor oluşmaya başlayacaktır. Lor oluştuğunda, tavayı kapatın, ocaktan alın ve süzgeci tülbentle kaplayıp pıhtılaşmış kremi içine dökmeden önce 10 dakika bekletin.


Kremi süzdükten sonra tülbent bir tutam lor tutacaktır. Lorların oda sıcaklığına ulaşana kadar soğumasına izin verin ve ardından süzgeci örtün, sığ bir kase veya tabağın üzerine koyun ve 24 saat buzdolabında saklayın. Bu, peyniri süzülürken koyacaktır. Bu adım tamamlandığında mascarpone peyniri kullanıma hazırdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar