Nektarin Nedir ? Nektarin ve Şeftali Arasındaki Fark Nedir ? >>>


Nektarin Nedir ?


Nektarin Nedir Ne Demek ? Nektarin Özellikleri Nelerdir ? Şeftali ve Nektarin Arasındaki Fark Nedir ? Nektarinde Hangi Vitaminler Bulunur ?
Nektarin dediğimiz meyve , göze çarpan bir özelliği dışında şeftali dediğimiz meyve ile hemen hemen aynıdır . Şeftalilerin çoğunun kabuğu tüy içerirken nektarinin kabuğu pürüzsüzdür. Meyvenin pürüzsüz kabuğundan sorumlu olan aynı mutasyon , aynı zamanda daha baharatlı tada ve biraz daha küçük boyuttan da sorumludur. Her ikisi de, aynı anda her iki meyvenin örneklerini ürettiği bilinen aynı ana şeftali ağacından büyür. Esasen nektarin ağaçları yoktur, sadece genetik mutasyona sahip şeftali ağaçları vardır .

Nektarin pürüzsüz bir dış kabuğa sahiptir.Nektarinler, kendilerinin ve şeftalilerin çok sembolik ve saygı duyulan meyveler olduğu eski Çin'e kadar izlenebilir. Bu meyve, küf ve şeftali çürümesine karşı daha savunmasız olduğu için büyümek için daha fazla özen gerektiriyordu. Çin ile Batı arasındaki ticaret genişledikçe nektarin daha da popüler hale geldi. 1616'ya tarihlenen Avrupa el yazmaları, Batı dünyasında bunlara ilk referansları sunar. Avrupa'da başarılı nektarin ve şeftali yetiştiriciliğinin bir gerisi, meyve tozlaşması için gerekli olan aşırı sıcak ve soğuk hava koşullarıydı .
nektarin-nedir
Nektarin nedir ?



Şeftali ve Nektarin Arasındaki Fark Nedir ?
Şeftali, nektarinlerle neredeyse aynıdır, ancak tüylü bir kabuğa sahiptir. Nektarinler genetik mutasyonun sonucu olduğu için, yetiştiriciler onları ürettikleri bilinen şeftali ağaçlarının nakledilen türlerine güvenmelidir. Bazı şeftali ağaçları, en az bir resesif nektarin genine sahip olarak tanımlanır, bu nedenle genellikle çekinik genler içermesi muhtemel diğer suşlarla çiftleştirilirler. Sadece iki resesif genin başarılı bir şekilde eşleştirilmesi, meyvenin verimini garanti eder.
Nektarinler, çukurlarına gelince şeftalilere benzer. Bazıları freestone çukurları içerirken, diğerleri tutunma olarak kabul edilir. Şeftali çekirdekleri kadar kıvrımlı olmayan freestone çukurları, meyvelerden kolaylıkla çıkarılabilir. Öte yandan, streç tarzı çukurlar ete derinlemesine gömülüdür ve mekanik olarak çıkarılmalıdır. Bazıları nektarinin şeftaliden daha lezzetli ve yemenin çok daha kolay olduğunu düşünüyor. Şeftalilere göre daha baharat kalitesine sahiptirler ve eti genellikle daha serttir.



Nektarin Nedir ?




Nektarinde hangi vitaminler bulunur ? Bu meyve mükemmel miktarda A vitamini ve önemli miktarda C vitamini sağlar. Uzmanlar, olgunlaşan nektarinlerin, olgunlaşmamış bir muzla birlikte oda sıcaklığında gevşek bir şekilde katlanmış bir kağıt torbaya yerleştirilmesini önermektedir. Meyve birkaç gün sonra maksimum olgunluğa ulaşmalıdır. Meyveyi satın alırken morarma veya küf belirtileri olup olmadığına bakın. Yeşil lekeli nektarin satın almaktan kaçının - bozulmadan olgunlaşmayabilirler.
Nektarini soymak, çiğ domatesleri soymaya benzer. Meyvenin bir ucuna küçük bir X işareti koyun ve birkaç saniye kaynar suda bir tavaya koyun. Hemen bir kase buzlu suya daldırın ve soğuduğunda soyun.


Yorum Gönder

0 Yorumlar