Mantarlı ve Brüksel Lahanalı Pizza Tarifi >>>

Mantarlı ve Brüksel Lahanalı Pizza Tarifi 


Bu yayınımızda sizler için lezzetli evde mantarlı pizza tariflerinden mantarlı ve brüksel lahanalı pizza tarifini paylaşacağız. Sizde aşağıdaki talimatları uygulayarak evde mantarlı pizza tarifimizi deneyebilirsiniz.

Malzemeler

Mısır unu, fırın tepsisi için

Yüzey için un

450 gr buzdolabında (veya donmuş halde çözülmüş) pizza hamuru

85 gr  fontina peyniri, iri rendelenmiş, bölünmüş

115 gram. shiitake mantarları, atılmış saplar, yırtılmış

1 1/2 yemek kaşığı. balzamik sirke

büyük Brüksel lahanası, kesilmiş, gevşek yapraklar ayrılmış, ince dilimlenmiş halde

küçük kırmızı soğan, dilimlenmiş

2 yemek kaşığı. zeytin yağı

Koşer tuzu ve karabiber

55 gr taze keçi peyniri

dal taze kekik

Evde Mantarlı ve Brüksel Lahanalı Pizza Nasıl Yapılır -Talimatlar-

Fırını 245° C 'ye ısıtın. Fırın tepsisine mısır unu serpin veya parşömen kağıdı serpin. Hafifçe unlanmış yüzeyde pizza hamurunu büyük oval şeklinde şekillendirin. Hazırlanan kağıda aktarın ve  her şeyi üstüne serpin. (yarım fincan fontina peynirini ayırın )

Büyük bir kaseye mantarları ve balzamik sirkeyi koyun. Brüksel lahanasını (bütün yaprakları ve dilimleri) ve soğanı ekleyin, üzerine yağ dökün ve her birine yarım tuz ve karabiber ekleyin. Hamuru birleştirmek ve dağıtmak için üstüne sürün.

Kalan fontina peynirini serpin, ardından keçi peynirini ufalayın ve kekik serpin. Kabuk koyu altın sarısı kahverengi olana ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin, 10 ila 12 dakika.

Beslenme bilgileri (porsiyon başına):  Yaklaşık 485 cal, 19.5 gr yağ (7 gr doymuş), 16 gr pro, 1.360 mg sodyum, 58 gr carb, 4 gr fiber

Pizza kabuğunuzu mükemmelleştirin

Çıtır çıtır kalması için, mantarlı pizzanızı hazırlarken fırında bir pizza taşı (veya fırın tepsisi) ısıtın, böylece hamur sıcak yüzeye çarptığında pişmeye başlayacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar