Çuha Çiçeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir ?

Çuha Çiçeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir ? 

Çuha Çiçeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir ? 

Bu yayınımızda çuha çiçeği yağının cilde faydaları nelerdir konusunu ele aldık, Egzama , akne , sedef hastalığı veya gül hastalığından muzdaripseniz, cilt için çuha çiçeği yağı sizin için ideal tedavi olabilir.  Yağ, çuha çiçeği tohumlarından çıkarılır ve oldukça yumuşak formdadır. Çuha çiçeği yağı uygulandığı her yerde kan dolaşımını iyileştirdiği ve yorgun cilt ve gözleri tedavi etmenin doğal bir yolu olduğu bilinmektedir. Cildinize çuha çiçeği yağı kullanırken, pamuk veya pamuklu çubukla günde yaklaşık iki kez uygulamalısınız.

Çuha çiçeği yağı sadece cildi nemlendirmek ve dolaşımı artırmakla kalmaz, aynı zamanda iltihaplanmayı azaltmaya ve gözenekleri temizlemeye yardımcı olur . Ciddi cilt sorunları olmayanlar bile bu yağı günlük yüz bakımı olarak kullanmak isteyebilir. Çuha çiçeği yağını bu şekilde kullanmayı seçerseniz, günde sadece bir kez uygulayın. Yüzünüzü hafif bir temizleyiciyle yıkadıktan hemen sonra yatmadan önce uygulamak isteyebilirsiniz . Çuha çiçeği yağı gözlerinizin canlı görünmesine ve cildinizin tonlu ve parlak kalmasına yardımcı olmalıdır.

Cilt için çuha çiçeği yağı dolaşımı uyardığında, o bölgedeki hücrelerin sağlıklı ve beslenmesine yardımcı olur. Hücreler ne kadar sağlıklı olursa, ölü hücreler o kadar hızlı soyulur ve yerine taze cilt gelir. Bu, yağın çoğu cilt durumunu nasıl onarır, cilt beslenir ve hızla döner veya yenilenir. Yeni hücrelere bol miktarda oksijen ve besin aşılanmıştır , bu nedenle eski hücrelerin içerdiği hasarı taşımazlar.

Çuha Çiçeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir ? 

 Çuha Çiçeği Yağı Nasıl Uygulanır ?

Egzama, gül hastalığı ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları için çuha çiçeği yağı kullananlar, günde birkaç kez uygulamak isteyebilir. Yağ, makyaj süngeri veya pamuk topuyla uygulanabilir, ardından mümkünse gazlı bezle kapatılabilir. Yağı yüzünüzde gül hastalığı için kullanıyorsanız, makyajınızı yapmadan yaklaşık 10 dakika önce uygulayabilirsiniz. Aynı şey bu yağı sivilceyi tedavi etmek için kullanmak için de geçerlidir. Yeniden uygulama en iyi şekilde günün ortasında ve yatağa gitmeden hemen önce yapılır.

Ayrıca cilt için çuha çiçeği yağı içeren kremler de etkili olabilir. Etiketlere bakıldığında, yağ ilk üç bileşenden biri olmalıdır çünkü bu genellikle üründe çok fazla çuha çiçeği olduğu anlamına gelir. Ev yapımı kremler, basitçe biraz çuha çiçeği yağını eritilmiş shea veya kakao yağına karıştırarak yapılabilir. Yağ sertleştiğinde herhangi bir nemlendirici gibi cildinize uygulayabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar