Tilki Ne Yer, Nerede Yaşar , Özellikleri Nelerdir ?

tilki nedir
Tilki Ne Yer, Nerede Yaşar , Özellikleri Nelerdir ?

Bu yayınımızda tilki ne yer , tilki nerede yaşar , tilki neden ses çıkarır, tilki işaretleri ve pislikleri neye işaret eder ? tilki özellikleri nelerdir ?  gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Okumaya devam ediniz... >>>

Tilki Nedir ? Tilkiler, ayakları üzerinde hafif olan omnivor memelilerdir. çakal, kurt ve köpek gibi diğer üyeleriyle karıştırılırlar. Uzun, ince bacakları, kıvrak çerçevesi, sivri burunları ve gür kuyrukları ile akrabalarından sıyrılırlar.

Tilki Özellikleri Nelerdir ? Tilkilerin çoğu orta büyüklükteki köpeklerle aynı büyüklüktedir. Tilkiler daha küçük memeliler olduğu için oldukça hafiftirler. Tilkilerin çoğu orta büyüklükteki köpeklerle aynı büyüklüktedir. Tilkiler daha küçük memeliler olduğu için oldukça hafiftirler. 700 gr ile 11 kilo arasında olabilirler. Rezene tilkisi yaşayan en küçük tilkidir ve bir kediden daha büyük değildir – yaklaşık 23 cm- 1 ila 1.5 kg-. Diğer türler başlarından kanatlarına kadar 86 cm e kadar büyüyebilirler. Kuyrukları ise uzunluklarına göre 30 ile 60 cm arasında olabilir. Tilkiler harika kazıcılardır ve yeraltında kazılmış yuvalarda yaşarlar. Tilkiler, özellikle korunaklı bir yer bulabilirlerse, yer üstünde de yaşayabilirler.

Tilkiler Ne Yer ?

Tilkilerin çok çeşitli bir diyetleri vardır. Bir tilkinin diyetinin büyük kısmı et proteininden oluşur, uzman avcı olan tilkiler , tavşanları, kemirgenleri, kuşları, kurbağaları ve solucanları yakalamanın yanı sıra leş yiyen hayvanlardır. Ancak etobur değiller - çilek ve meyve de yedikleri için aslında omnivorlardır. Şehir tilkileri ayrıca çöp bidonlarında yiyecek toplarlar ve genellikle güvercinleri ve fareleri yakalarlar.

Tilki yavruları dünyaya sağır, kör ve tıpkı evcil köpek yavruları gibi annelerinin sütüne bağımlı olarak girerler. Yavrular, yaklaşık dört haftalıkken katı yiyecekler yemeye başlar ve genellikle 12 haftalık olduklarında sütten kesilirler.

Tilki Ne Yer, Nerede Yaşar , Özellikleri Nelerdir ?


Tilkiler Nerede Yaşar ?

Tilkiler genellikle ormanlık alanlarda yaşarlar, ancak dağlarda, çayırlarda ve çöllerde de bulunurlar. Yerdeki yuvaları kazarak evlerini yaparlar. Dens olarak da adlandırılan bu yuvalar, uyumak için serin bir alan, yiyecek depolamak için iyi bir yer ve yavrularına sahip olmak için güvenli bir yer sağlar. Burrows, tilki ve ailesinin yaşayabileceği odalara sahip kazılmış tünellerdir. Yuvaların ayrıca, bir avcı yuvaya girerse kaçabilmeleri için birkaç çıkışı vardır.

Tilkiler Neden Ses Çıkarır ?

Tilkiler yaklaşık 28 farklı ses çıkarabilir. Buna rağmen, çoğunlukla sessiz bir hayvandırlar; Ses çıkarma, büyük ölçüde kış üreme mevsiminde olur. Büyük olasılıkla iki farklı tilki sesinden birini duyarsınız: erkek tilkinin havlayan sesi ve dişi tilkinin tüyler ürpertici çığlığı.

Bir tilki sesi gürültülü bir "A-woo!" şeklindedir , bu kulağa evcil bir köpek gibi geliyor. Tilkiler bu bu iletişim çağrısını arkadaşları ve rakipleriyle iletişim kurmak için kullanırlar. 

Tilkiler daha çok çığlık atan insanlara benziyor! Dişilerden yükselen 'Woooo!' sesi erkek tilkilere üremeye hazırım mesajı iletir.

Taşrada yaşayan bir tilki ailesine rastlayacak kadar şanslıysanız veya bahçenizde tilkilerle karşılaşacak kadar şanslıysanız, yavru tilkileri duyabilirsiniz. Birbirleriyle güreşirken eğlenceli bir 'Ack-ack-ack-ack' sesi çıkarırlar. 

Tilki Ne Yer, Nerede Yaşar , Özellikleri Nelerdir ?


Tilki İşaretleri ve Pislikleri Neye Benzer ?

Tilki pençe izlerini bulmak için en iyi yerler çamur ve karlı alanlar aynı zamanda ormanda, sulak alanlar ve daha geniş kırsal bölgeler olabilir. Bu izlenimler yerde, pençe izleriyle birlikte açıkça görülebilir. Köpekler gibi, tilkiler de dört ayak parmağı yastığıyla çevrili bir merkezi yastığa sahiptir, ancak tilki izleri bir köpeğinkinden daha dardır. Tilkiler ayrıca daha küçük, neredeyse elmas şeklindeki bir orta yastığa sahiptir ve ayak parmakları daha yükseğe oturan işaretlere sahiptir.

Bazı yönlerden, tilki pençe izleri de kedi izlerine benziyor, ancak kediler pençelerini geri çekebildikleri için parmak izlerinde pençe izleri yok.

Tilki dışkılarını ayırt etmek köpek pisliklerinden çok daha kolaydır. Tilki dışkıları tipik olarak koyu renkli, uzun ve dalgalıdır ve bir uçta incelir  köpek dışkıları çok daha büyük ve daha karmaşık olabilir.

Tilki dışkıları, yemeklerinden arta kalanları da içerme eğilimindedir: sindirilmemiş hayvan kılı, ezilmiş kemikler ve hatta meyve taneleri. Bölgelerini işaretlemek için onları kullanmayı severler, bu yüzden onları açıkta görme olasılığınız yüksektir. Kırsal kesimde, gözlerinizi belirgin çim, taş ve kütük tutamları etrafında dört açın. Kentsel alanlarda, çimlerinizin ortasını izleyin!

 

 tilki ne yer , tilki nerede yaşar , tilki neden ses çıkarır, tilki işaretleri ve pislikleri neye işaret eder ? tilki özellikleri nelerdir ?

 tilki ne yer , tilki nerede yaşar , tilki neden ses çıkarır, tilki işaretleri ve pislikleri neye işaret eder , tilki nedir

Yorum Gönder

0 Yorumlar