Muzların Çabuk Kararmaması İçin 3 İpucu

Muzların Çabuk Kararmaması İçin 3 İpuçu
                                           

Bu içeriğimizde Muzların Çabuk Kararmaması İçin 3 Püf Noktası üzerinde duracağız. Muzların Erken Çürümesini istemiyorsanız doğru adrestesiniz. Muz Nasıl Muhafaza Edilir? gelin beraber bakalım...

Üç ipucumuzla çürük muzlardan kolayca kurtulabilirsiniz. Muzları nasıl düzgün bir şekilde saklayacağınızı , böylece çok çabuk kararmazlar

Muz Nasıl Saklanır ?

Muzları doğru şekilde saklayın: Önemli olan bu

Muzların kabuğu size ne kadar olgun olduklarını söyler. Herkes kahverengi benekli, zengin sarı muzları sevmez: Bu muzlar çok tatlıdır ve neredeyse tamamen olgunlaşmıştır. Bazıları muzda bu derece olgunluğu severken, diğerleri açık sarı, lekesiz bir kabuğa sahip muzları tercih eder.

İpuçlarımızla, muzları doğru bir şekilde saklayabilir, böylece çok çabuk kararmadıklarını görebilirsiniz. Muzları saklarken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında çok şey ortaya koyduğu için muzun kökenini hatırlamakta fayda var.

Ne de olsa muzlar, sıcak ve genellikle çok uzak bölgelerde yetişen ve orada yeşil veya olgunlaşmamışken hasat edilen egzotik türlerdir. Daha sonra bize ihraç ediliyorlar. Sonra muzlar bir olgunlaşma odasında birkaç gün geçirirler. Burada , olgunlaşma sürecini hızlandıran gaz halindeki bir bitki hormonu olan etilen püskürtülür . Etilen bazı meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunur.

Not: Uzun nakliye yolu, muzlara büyük bir CO2 ayak izi verir . Bu nedenle , kimyasal-sentetik pestisitlerden kaçınmak ve adil yetiştirme koşulları sağlamak için ölçülü olarak tüketin ,  organik ve de adil ticaret mühürlerine dikkat edin .

Temel kural şudur: ısı, muzların olgunlaşmasını destekler, daha düşük sıcaklıklar ise daha uzun süre taze kalmalarını sağlar .

Mağazalarda genellikle olgunlaşmaya yeni başlayan muzlar bulacaksınız: kabukları açık sarıdır ve gövdenin tabanı genellikle hala yeşilimsidir. Muzlarınızı evde nasıl düzgün bir şekilde saklayabileceğinizi veya olgunlaşmalarını nasıl sağlayabileceğinizi bu ipuçlarıyla öğrenebilirsiniz.

1. İpucu: Yeşil muzların daha hızlı olgunlaşmasına izin verin

Muzların Çabuk Kararmaması İçin 3 İpuçu

                                   

Yeni aldığınız ve hala yeşil olabilecek muzları olgunlaştırmak istiyorsanız, doğal olarak etilen yayan diğer meyve ve sebzelerle birlikte saklayabilirsiniz. Bunları içerir:

  • elmalar
  • kayısı
  • avokado
  • armutlar
  • çarkıfelek
  • papaya
  • şeftaliler
  • erik
  • salatalıklar
  • domates
  • kırmızı biber
  • pepperoni

Bununla birlikte, olgun muzların da etilen salgıladığını unutmayın. Daha sonra olgun elmaları ve olgun muzları birlikte saklarsanız, birbirlerinin olgunlaşmasını daha da hızlandırabilirler. Bu da daha hızlı çürümelerine neden olur.

İpucu 2: Asılı ve karanlıkta saklayın

Muzların Çabuk Kararmaması İçin 3 İpuçu
                                       

Muzlar narin meyvelerdir.kısa bir süre sonra kabukta morlukları gösteren koyu lekeler belirir. Bir meyve kasesinde saklasanız bile, muzlar çok ezilirse morarma meydana gelebilir.

Bu nedenle, asılı halde, örneğin kilerdeki bir kancada saklamak en iyisidir. Küf riskini azaltmak için bu tür havadar depolama da önerilir. İdeal olarak, muzları doğrudan ışıktan uzakta saklamanız gerekir, çünkü güneş ışığı da olgunlaşmayı hızlandırır.

İpucu 3: Buzdolabında saklamayın

Muzların Çabuk Kararmaması İçin 3 İpuçu
                                      

Muzları serin ve karanlık bir yerde saklarsanız daha yavaş kızarır. Buzdolabı, muzları saklamak için hala doğru yer değil. Oradaki sıcaklıklar egzotik meyveler için çok düşük. Temel olarak, birçok meyve türü, menşe bölgelerinin sıcaklıklarına maruz kaldıklarında kendilerini en iyi hissederler.

Muz için bu, buzdolabında bulunmamaları gerektiği anlamına gelir. 12 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklar, muzların soğuktan zarar görmesine neden olur. Derileri daha sonra kahverengiye, hatta griye döner ve etleri lapa gibi olur.

Muzları mümkün olduğu kadar uzun süre taze kalmaları için oda sıcaklığında veya biraz daha soğukta, örneğin kilerde saklamak en iyisidir.

Olgunlaşmamış muzların olgunlaşması : Hala yeşilimsi olan muzları, elma gibi diğer meyvelerle birlikte sıcak ve aydınlık bir yerde saklayın ki daha çabuk sararsınlar.

Muzları Kahverengileştirmeyin : Çabuk kararmalarını önlemek için muzları oda sıcaklığında veya biraz daha soğuk, karanlık bir yerde saklayın. Ancak asla buzdolabına konulmamalıdır. Ayrıca asılı halde saklamanız da tavsiye edilir. Bu yüzden meyve kasesine veya benzeri bir şeye koymayın.

İpucu: Muzlarınız çok olgunlaşmışsa, doğal tatlılıkları sayesinde tatlılarda çok iyi kullanabilirsiniz.

Bu içeriğimizi beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar