Bitkilere İyi Gelen 3 Tarçın Uygulaması

Bitkilere İyi Gelen 3 Tarçın Uygulaması

                                               

Bu içeriğimizde Tarçının Bitkilere ve Çiçeklere Faydaları Nelerdir ? sorusuna cevap bulabilirsiniz. Tarçının Bitkilere Faydalarını öğrenmek için lütfen okumaya devam ediniz.

Tarçın, bahçede böcek ilacı olarak ve bitki koruma için çok faydalıdır. Bahçedeki baharatın yoğun kokusundan ve antibakteriyel etkisinden yararlanın ve özel ürünler almaktan kaçının.

Bahçede tarçın kullanmanın birçok faydası vardır. Aromatik koku haşereler arasında popüler değildir ve antibakteriyel etkisi yaraları iyileştirmek ve bitki güçlendirici olarak kullanılabilir. 

Geleneksel bahçe ürünleri genellikle haşerelerle savaşan ama aynı zamanda diğer canlılara da zarar veren agresif maddeler içerir. Tarçın ise doğaldır ve onu toprak ve bitkiler için kullanabilirsiniz. Bir bitki koruma maddesi olarak baharat, küçük miktarlarda evcil hayvanlara da zararsızdır. 

Size bahçede tarçın kullanmanın üç yolunu gösterecek ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız.

Bahçede Tarçın: Küf ve Mantarlara Karşı

Bitkileriniz veya toprağınız küften etkilendiğinde bahçede tarçın kullanın. Bir bitki koruma maddesi olarak tarçın, örneğin gri küf gibi küflere karşı etkilidir . Bitkilerinizde tarçın solüsyonu kullanmak, küflenmeyi önlemeye veya mevcut istilaları tedavi etmeye yardımcı olabilir.

Bitkiler İçin Tarçın çözeltisi nasıl yapılır:

  • 5 litre ılık suya 1  yemek kaşığı toz tarçın ekleyin . 
  • Tarçını suya karıştırın.
  • Karışımın demlenmesi için birkaç saat bekletin.

Daha sonra bitki koruma ürünü olarak tarçın solüsyonunu bir sulama kabı (toprağı dökün) veya bir sprey şişesinde (yapraklara püskürtün) kullanın.

Bu arada: Saksı toprağınız küflenirse , evde çare olarak tarçın da kullanabilirsiniz. Ya toprağı tarçın solüsyonuyla sulayın ya da baharatı doğrudan küflü alanlara serpin. 

To use cinnamon in the garden, the spice must be in powder form.

                                               

Bahçede Tarçınla Haşerelerle Savaşın

Tarçın bahçede haşerelere ve istenmeyen hayvan barınmalarına karşı da etkilidir. Yoğun koku bazı böcekler için dayanılmazdır, tarçınla tedavi edilmiş bitkilerden uzak dururlar. Kimyasal-sentetik herbisitler, mantar ilaçları veya böcek ilaçları kullanmak yerine  tarçını doğal bir ev ilacı olarak kullanabilirsiniz.

Tarçınlı Su İle Haftada 5 Kilo Vermek İçin Bu Yayınımızı Ziyaret Edebilirsin. >>>

Mantar sivrisinekleriyle savaşmak için tarçın da kullanabilirsiniz . Sinekler yumurtalarını saksı toprağına bırakırlar, burada daha sonra küçük larvalar olarak yumurtadan çıkarlar ve bitkileri istila ederler. Bitkilerin etrafındaki toprağa bir kat tarçın tozu serpin. Bu, küçük böcekleri uzaklaştırır ve bu da onların bahçenizde veya ev bitkilerinde üremelerini engeller. 

Karıncalar da tarçına tepki gösterir. Yararlı olmalarına rağmen, genellikle evde istenmezler. Herkes kendi bahçesinde karınca yuvası istemez. Öğütülmüş baharatın bir kısmını karınca izi boyunca serperek veya birkaç yere %10 tarçın yağı damlatarak karıncalarla savaşabilirsiniz.

İpucu: Tarçını karınca yuvasının hemen yanına koyarsanız koloni yer değiştirebilir ve bahçeyi tamamen terk edebilir. Ancak, karıncalar bozulmamış bir ekosistem için önemli olduğundan, bunu yalnızca aşırı durumlarda yapmalısınız.

Tarçın, örneğin terasta veya evde karıncalara karşı bir çare görevi görür.

                                                   

Güçlendirici olarak baharat: Tarçın bitkilerinize nasıl yardımcı olur?

Bahçede tarçını sadece haşere kovucu ve bitki koruma maddesi olarak kullanmayın. Tarçının antibakteriyel özellikleri bitkilerinize de fayda sağlar. Yaraları güçlendirmek ve iyileştirmek için bahçenizdeki baharatı kullanın. 

Tarçın, bitkiler için güçlendirici olarak şu şekilde çalışır : 

Tarçın kök oluşumunu uyarır ve bu nedenle bitki büyümesini destekleyebilir . Kesikleri biraz tarçın tozuna veya tarçın çözeltisine batırın. Ardından genç bitkileri baş aşağı bir saat bekletin, böylece tarçın iyice sızabilir. Ardından kesimleri her zamanki gibi dikin.

Tarçın, genç bitkileri mantar saldırılarına veya haşerelere karşı özellikle duyarlı olduklarında korur. Ekstra koruma sağlamak için bitkilerin üzerine biraz toz serpin.

Tarçın bitkiler tarafından yaraları iyileştirmek için kullanılır . Budama veya iğneleme işleminden sonra bitkinin yarasına biraz tarçın serpebilir veya üzerine tarçınlı bir solüsyon püskürtebilirsiniz. Bu yara iyileşmesini hızlandırır ve bitkiyi hastalıklardan korur.

Toz Tarçının Bitkilere Faydaları konusunda bilgilendiğinizi umuyoruz. 

Dikkat: Tarçın bazı mahsullerin büyümesini engelleyebilir. Örnekler arasında domates ve tere bulunur. Emin değilseniz, söz konusu bitkinin tarçını tolere edip etmediğini önceden öğrenin.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar