Beyaz Kabus Kepek Nedir,Neden Olur,Kepek Nasıl Geçer ?



Saçta kepek nedir, neden olur, Saçta kepek nasıl geçer? Kepekten nasıl kurtulunur ?
Beyaz Kabus Kepek Neden Olur,Kepek Nasıl Geçer ?




Saçta kepek nedir, neden olur, Saçta kepek nasıl geçer? Kepekten nasıl kurtulunur ?


Saç kepeği nedir ? Seboreik dermatit veya seboreik egzama olarak da bilinen kepek , öncelikle Malassezia furfur adlı bir mantar , saç bakım ürünlerine alerjik bir reaksiyon, B-kompleks vitaminleri olmayan bir diyet ve duygusal stres de dahil olmak üzere birkaç şüpheli tetikleyici olan bir cilt durumudur .

Kepek oluşumunu önlemenin en iyi yolu, kafa derisi kuru cildin beyaz toz lekelerini dökmeye başlamadan önce bu sorunların bir kısmını veya tamamını proaktif olarak ele almaktır . Bu hasarlı cilt pulları bulaşıcı olmasa da, çok çirkin olabilirler ve bir kişinin zayıf bakım alışkanlıklarına veya zayıf kişisel hijyenine sahip olduğunu önerebilirler.

Kepeği önlemenin bir yolu diyetinizi geliştirmektir. 

Malassezia furfur katı veya sıvı yağ yatakları her kişinin derisi üzerinde mevcut üzerinde mantar besleme eğilimindedir. Yeterli sağlıklı omega-3 yağ asitleri veya B-kompleksi vitaminleri sağlamayan bir diyet, mantar tarafından tercih edilen cilt yağlarının türünden daha ağır atılımlara neden olabilir. Malassezia furfur tarafından hasar gören cilt hücreleri nihayetinde kafa derisinden soyulacak ve kıl folikülleri arasında kepek olarak kalacak. Daha dengeli bir beslenme , kafa derisince salgılanan sağlıksız yağların seviyesini azaltmaya yardımcı olur.

Kepeği önlemenin bir başka iç yolu, stres yönetimidir. Stresli yaşam süren insanlar genellikle zayıf veya yetersiz bir beslenme eğilimindedir, bu da cildi dermatit, egzama veya mantar büyümesine karşı savunmasız bırakabilir. Gündüz stresi azaltarak ve geceleri daha uzun süre uyuyarak, bir kişi ilk etapta kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.



Saçta kepek nedir, neden olur, Saçta kepek nasıl geçer? Kepekten nasıl kurtulunur ?
Beyaz Kabus Kepek Neden Olur,Kepek Nasıl Geçer ?


Kepeği önlemenin bazı dış yolları da vardır. Kepek nasıl önlenir ? Bazı ev ilaçları kafa derisine bir avuç sofra tuzu uygulanmasını ve şampuan uygulamadan önce iyice durulanmasını önerir . Bir diğeri çemen tohumlarının bir toz haline getirilmesini, tozun bir macun oluşturmak için suyla karıştırılmasını, daha sonra macunun kafa derisine uygulanmasını ve durulamadan önce en az 30 dakika boyunca bozulmadan kalmasını içerir. Bu ilaçlar kafa derisinin dış deri tabakasını veya epidermisi mantar büyümesi için kabul edilemez hale getirmeye yardımcı olabilir.


Kepeği gidermek veya önlemek için diğer bazı ev ilaçları arasında emu yağı uygulaması, kireç suyu ile son bir durulama veya şampuanlar arasında saç ve saç derisine seyreltilmiş elma sirkesi çözeltisi uygulanması bulunur. Saçları günde birkaç kez fırçalamak veya taramak, saçın doğal yağlarını yeniden dağıtmaya ve kepek gelişme şansını azaltmaya yardımcı olabilir. 

Aşırı yağlı saçları olan insanlar, özellikle çay ağacı yağı gibi kurutma maddeleri içeren şampuanlar ile saçlarını daha sık şampuanlamaya çalışmalıdır .

Alerjik bir reaksiyona sahip olmak veya ticari saç bakım ürünlerine karşı bir duyarlılık geliştirmek de mümkündür, bu da mantar enfeksiyonu ile aynı lapa lapa deri ataklarını tetikleyebilir. Kepeği önlemenin bir yolu, kafa derisini tahriş edebilecek bazı saç bakım ürünlerinin kullanımını azaltmak olabilir. Daha fazla güneş ışığına maruz kalmak kepeği önlemenize yardımcı olabilir, ancak güneşe aşırı maruz kalmak da onu tetikleyebilir veya daha da kötüleştirebilir. Kepek problemi ile karşılaşıldığında, ilaçlı kepek şampuanlarına geçmeye yardımcı olabilir ve problem kendi kendine çözülene kadar diğer saç bakım ürünlerini sistematik olarak ortadan kaldırabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar