Jajoba Yağı Nedir, Jajoba Yağının 3 Faydası Nedir ?

Jajoba yağı nedir ?, jajoba yağının faydaları nelerdir ?Jajoba yağı nasıl kullanılır ? jajoba yağı tüylenme yapar mı ?
Jajoba Yağı Nedir, Jajoba Yağının 3 Faydası Nedir ? 





Mucizevi yağlardan birisi de kesinlikle Jojoba yağı, faydaları saymakla bitmeyen bu yağ ile ilgili aklınıza takılan soruları cevaplandıracağız. Jajoba yağı nedir ?, jajoba yağının faydaları nelerdir ?Jajoba yağı nasıl kullanılır ? jajoba yağı tüylenme yapar mı ? Jajoba yağı ne işe yarar ?

Jajoba yağı,jojoba çalı tohumundan çıkarılan bir yağdır. Sıvı bir mumdur ve bir mantar ilacı , bir nemlendirici, bir insan sebumu güçlendiricisi ve kozmetik endüstrisindeki bir dizi ürün için temel olarak geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Jojoba, Simmondsia chinensis , Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri ve kuzey Meksika'nın çöllerine özgü küçük bir çalıdır. Bazen kinin, fındık, kahve, yabani fındık fıstığı, geyik somunu ve keçi fındık olarak da adlandırılır. Yıl boyunca birçok hayvan için iyi bir besin kaynağıdır, bu da isimlerinin çoğunun geldiği yerdir. 

Bilimsel adı, chinensis , botanikçi Johann Link'in yanlış anlaşılmasından geliyor. Bir alan botanikçisi tarafından Çin'i okumak olarak kendisine gönderilen bir örnekle birlikte verilen Calif kısaltmasını okudu ve buna göre adını verdi. Taksonomi kuralları nedeniyle , orijinal adın kullanılması gerekir, bu da biraz yanıltıcı bir epitete yol açar.


Jojoba 2m boyunda büyüyebilir. Mumsu grimsi yeşil olan oval yaprakları vardır. Çiçekler sarımsı yeşildir ve gerçek yaprakları yoktur. Meyve, jojoba yağının çıkarıldığı sert bir koyu kahverengi tohum içerir ve ayrıca tavşanlar ve çeşitli kemirgenler tarafından da yenir. Bununla birlikte, çoğu memeli hayvan için jojoba yağı ya toksik ya da güçlü bir müshildir .

Jajoba yağı tüylenme yapar mı : Bu yağı kullananların çoğu tarafından merak edilen bu soru için; araştırmalara göre bu konuyla ilgili bir görüş bildirilmemiştir.



Çoğu bitkisel yağ trigliserittir ve birbirine oldukça benzer şekilde hareket eder. Bununla birlikte, Jojoba yağı, daha uzun bir balina yağı veya insan sebumu gibi yapan çok uzun düz zincirli bir balmumu esteridir. Bu nedenle, balina avcılığı endüstrisi ortadan kaybolduğunda ve balina yağı ikameleri aranırken, jojoba yağı hemen en iyi değişikliklerden biri olarak kilitlendi.

Jajoba yağı nedir ?, jajoba yağının faydaları nelerdir ?Jajoba yağı nasıl kullanılır ? jajoba yağı tüylenme yapar mı ?
Jajoba Yağı Nedir, Jajoba Yağının 3 Faydası Nedir ? 



Jojoba yağı rafine edildiğinde, kokusu veya rengi yoktur ve oksitlenme eğilimi göstermez. Bu onu parfümler için harika bir taşıyıcı yağ yapar ve aynı zamanda harika bir nemlendirici yapar. Balina avcılığı azaldıkça ve bu yağlara olan ihtiyaç arttıkça jojoba yağı pazarı da artmaya devam etti ve İsrail, Peru ve Arjantin dahil olmak üzere Kuzey Amerika dışındaki bazı kurak iklimlerde tarlalar kuruldu.

Jojoba, hem rafine edilmiş açık halde hem de doğal altın durumunda birçok farklı kullanıma sahiptir. İnanılmaz derecede stabil bir yağdır, bu nedenle pürüzlülükle ilgili endişeler minimumdur. Sorunsuz bir şekilde uygulanması kolaydır ve çoğu su bazlı nemlendiricinin buharlaşmasını engellemez. 

Jajoba yağının faydaları nelerdir ? Jajoba yağı ne işe yarar ?

  • Çok temel bir saç kremi olarak kullanılabilir veya mevcut saç kremine eklenebilir. Daha kuru saçların daha parlak olmasına yardımcı olur ve ayrıca kepeği önlemek için nemlendirir . 
  • Jojoba yağı ayrıca, hem kendi başına hem de mevcut bir nemlendiriciyle birlikte, hem yüz hem de eller için bir nemlendirici olarak sıklıkla kullanılır. 
  • Jojoba yağı ayrıca tıraş, masaj yağı, dudak balsamı ve makyaj temizleyici için mükemmel bir hazırlık yağı olarak işlev görür .

Yorum Gönderme

0 Yorumlar