Kapari Nedir ? | Kapari Nasıl Yenir ? | Kapari Faydaları Nelerdir ?


Kapari Nedir ? | Kapari Yenir ? | Kapari Faydaları Nelerdir ?


Kapari nedir ? Kapari ile ilgili bazı karışıklıklar var. İkisi birbirinin yerine geçemez , ancak her ikisi de Akdeniz'de yetişen aynı bitki olan Capparis Spinosa'dan türemiştir ve şu anda Kaliforniya gibi yerlerde yetiştirilmektedir. Açıklığa kavuşturmak için, tur, lemon, küçük kapari meyveleri değildir. Bu küçük bezelye benzeri lezzet patlamaları aslında kapari çalılarının olgunlaşmamış tomurcuklarıdır.Kapari güneş ışığının bol olduğu killi topraklarda yetişmektedir. kapari otu gebre otu ya da geber otu olarak da bilinmektedir. Geber otu olarak bilinmesinin nedeni ise kapari karpuzunun zehirli olmasından kaynaklanıyor. Ülkemizde İzmir köylerinde oldukça meşhurdur ve salamurası yapılır.


Küçük tomurcuklara ek olarak, kapari meyveleri de hasat edilir ve bazıları tatlarını daha güçlü kapari tomurcuklarına tercih edebilir. Kapari bitkisi üzerindeki meyveler, bir masa üzümünün büyüklüğünde veya biraz daha büyük dikdörtgen, yarı yeşil meyvelerdir. Hala limon tadı olsa da, kapari tomurcuklarından çok daha hafiftirler. Biraz daha az asidik bir yemek istiyorsanız, kapari isteyen tariflere dilimlenmiş keklik ekleyebilirsiniz. İkame, tersine iyi çalışmaz - genellikle bir tarif kapari meyveleri çağırdığında, bunun yerine kapari kullanmak bir tabakta çok fazla asit sağlayacaktır.


Kapari meyvelerinin tadıyla ilgili bazı tartışmalar var. Bazı kaynaklar onları kapari kendilerinden daha güçlü olarak ifade ederken, diğerleri onları daha hafif olarak tanımlamaktadır. Tat, meyvelerin ne zaman hasat edildiğine ve ayrıca nasıl hazırlandığına bağlı olabilir. Olgunlaşmamış kapari, kokusu nedeniyle bazılarına rahatsız edici gelebilir. Genellikle metil izotiyosinat adı verilen yüksek hardal yağı konsantrasyonu nedeniyle keskin bir koku yayar . Kapari üzerini kapardan daha keskin olarak adlandıran referanslar, tamamen olgunlaşmadan önce hasat edilen meyvelere atıfta bulunabilir.

Kapari meyveleri sık sık salamuraya hazırlanır ve zeytin veya turşu yiyebileceğiniz şekilde çok yenilebilir. Ayrıca makarna veya Yunan salatası gibi yemeklerde zeytinlerin ilginç bir ikamesi olabilir . Aryuvedik tıbbi metinlere göre, meyveler de sizin için iyi olabilir. Sözde karaciğeri uyarabilir, şişkinliği giderebilir ve romatizmayı azaltabilirler.
Kapari çiçeğinin ve başarılı olmayan kapari bitkilerinin bir kullanımı, kozmetik preparatlarda kullanılmasıdır. Bazı insanlar, kapari çalı yapraklarını kullanarak ezilmiş kapari veya losyonlara maruz kaldığında kontak dermatit geliştirir. Çilekle bir madde olarak bir cilt ürünü satın alırsanız, her yere uygulamadan önce az miktarda cilt üzerinde test etmek isteyebilirsiniz. Küçük bir cilt yamasında birkaç kullanım size alerjiniz olup olmadığını söylemelidir.



Kapari Nasıl Yenir ?

Kapari bitkisi peynir ile pişirip yenilebildiği gibi Somon, tavuk, hindi, kırmızı et ve de sebzelerin üstüne tuz yerine serpilip de yenebilir. Kapari tohumlarından da lezzetli turşular yapabilirsiniz.

Kaparinin Faydaları Nelerdir ?

Kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan kapari; Kabızlık, idrar sorunları, cinselgücü artırma, balgam söktürücü, solucan düşürücü, ağrı kesici, romatizma, felç, iskorbüt hastalığı, kan bozuklukları, gut hastalığı, hemoroit, kalça rahatsızlıkları gibi geniş yelpazede sağlık üzerine olumlu etkiler gösteriyor

Yorum Gönder

0 Yorumlar