Karıncalar Ne Yer ? Karıncalar Nasıl Beslenir ? >>>


karıncalar-nasıl-beslenir
Karıncalar Ne Yer ? Karıncalar Nasıl Beslenir ? >>>

Karıncalar Ne Yer ? Karıncalar Nasıl Beslenir ?

Karıncalar ne yer ? Karıncaların çok çeşitli diyetleri vardır. Aslında, bazı türleri sadece yeme alışkanlıklarına bakarak ayırabilirsiniz. Karıncalar ve ne yedikleri hakkında daha fazla bilgi edebileceğiniz bu makalemizde karıncalar ne yer ? , karıncalar nasıl beslenir? sorularına cevap bulabileceksiniz....Karıncalar, insanlar gibi inanılmaz çeşitlilikte bir diyete sahiptirler. Ve insanlar gibi, karıncalar da yiyeceklerini bulmak, hasat etmek, depolamak ve dağıtmak için çok sayıda ustaca yol geliştiren sofistike ve sosyal hayvanlardır.




Genel olarak konuşursak, karıncalar (yaklaşık 12.000 bilinen çeşidi vardır ) omnivor olarak sınıflandırılabilir. Aslında, ateş karıncaları gibi tüm karıncaların en ısrarcı ve zararlılarından bazıları en az uzman yiyiciler arasındadır. Bununla birlikte, çoğu bireysel karınca türü, bir tür yiyeceği diğerlerine göre ve bazı karıncaların beslenme alışkanlıkları ile tanımlanabildiği ölçüde tercih etme eğilimindedir .

Karıncalar ne yer ? Bazı karınca türleri yırtıcı, diğer karınca türleri de dahil olmak üzere diğer böcekleri ve hatta küçük hayvanları öldürüyor ve yiyor. Bazı karıncalar akbabalar ve sırtlanlar gibi leş yiyicilerdir: Ölü veya çürüyen protein kaynaklarını tercih ederler. Hatta bazı karıncalara tarımcı bile denebilir. Yaprak kesici karınca aslında topladıkları yarı sindirilmiş bitki materyalinden "çiftlikler" oluşturarak bir mantar yetiştirir. Süt karıncaları kelimenin tam anlamıyla yaprak bitlerini (bitki özsuyu ile beslenen küçük yıkıcı böcekler) sığır olarak tutacak, onları diğer böcek avcılarından koruyacak ve ürettikleri şekerli bir madde için "sağım" yapacaklardır.




Tatlıdan tuzluya insanların tükettiği ve beğendiği her besin karıncalar için de beğeni ve beslenme kaynağıdır. İşçi karıncalar bir gıda kaynağı tanımlama amacıyla yuvadan dışarı çıkarlar. Sevdikleri bir şey keşfeder keşfetmez, bu işçiler yuvaya geri dönerek diğer işçi karıncaların alması için kimyasal bir iz bırakırlar. Feromonlar olarak bilinen bu kimyasallar, belirli bir kolonideki karıncalara özgüdür ve ayrıca karınca bölgesini işaretlemeye yarar.


İz kurulduktan sonra, işçi karıncalar vardiyalar halinde dolaşırlar: bir sonraki vardiya için taze bir feromon izi bırakırken yiyecek kaynağına yönelirler, yiyecek almak ve yiyecekle yuvaya geri dönmek için işe koyulurlar. Bu beslenme davranışı, karıncaların neden genellikle uzun sütunlarda yürüyor gibi göründüğünü açıklamaya yardımcı olur.Yine akıllara gelen karıncalar neden tek sıra halinde yürür sorusunu da cevaplamış olduk.

Karıncalar çok fırsatçı olduğu için evinizdeki sokak yiyecekleri bu zararlılar için bir davet olabilir. Mümkün olduğunca meyve ve sebzeleri buzdolabında saklayın ve mutfağınızın zemin ve duvarlarınızdaki kapı, pencere veya çatlakların yakınında bulunabilecek kırıntılara ve yiyecek atıklarına dikkat edin. Döküntüler ayrıca karıncaları çekebilir ve yapışkan bir karmaşaya girme şansı olmadan temizlenmelidir.

Yemler ve yem tuzakları (pestisit içeren yiyecekler) bu istenmeyen zararlıları -karıncaları- kontrol etmede etkili olabilir. Genel olarak, unutmayın: Yemeyi sevdiğiniz bir yiyecekse, karıncalar da muhtemelen bunları beğenir.





Yorum Gönder

0 Yorumlar