Glikolik Asit Nedir, Glikolik Asit Faydaları ve Zararları Nelerdir ?

glikolik-asit-faydaları-nelerdir
Glikolik Asit Nedir, Ne İşe Yarar

Bu yayınımızda Glikolik Asit Nedir, Glikolik Asit Nedir Ne İşe Yarar, Glikolik Asit Nasıl Kullanılır ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Lütfen okumaya devam ediniz. >>>

Glikolik Asit Nedir ?

Glikolik asit, meyve asitleri veya alfa-hidroksi asitler (AHA) adı verilen bir grup kimyasalın belki de en iyi bilinenidir. Glikolik asit şeker kamışından elde edildiğinden doğal bir ürün olarak kabul edilebilir. Portakal ve diğer turunçgillerden elde edilen sitrik asit de glikolik asit ile aynı sınıflandırmaya girer.

Bu ürünün endüstriyel kullanımları pas giderme ve yağ gidermeyi içerir , bu nedenle saf glikolik asit - genellikle% 70 veya daha fazla konsantrasyonlarda satılır - maruz kalan cilt için son derece tehlikelidir. Aslında, hükümet % 10'un üzerinde konsantrasyona sahip herhangi bir ürünü tehlikeli bir malzeme olarak kabul ediyor.

Glikolik Asit Ne İşe Yarar , Glikolik Asit Faydaları Nelerdir ?

Çoğu tüketici, glikolik asidi endüstriyel kullanımlarından değil, kozmetiklerinden bilir. Genel olarak doğal bir cilt peelingi ve nemlendirici olarak kullanılır, ancak güvenliği ve etkinliği konusunda çok fazla tartışma vardır. Bazı savunucular, glikolik asit konsantrasyonları % 10'dan az olan ürünlerin pratikte işe yaramaz olduğunu öne sürmektedir. Sorun, birçok büyük ölçekli kozmetik üreticisinin sorumluluk korkusu ve sınıf davası davaları nedeniyle asit seviyelerini artırmamasıdır. Üst düzey müşterilere sahip bazı küçük kozmetik şirketleri, en az% 10 asit konsantrasyonuna sahip ürünler sunmaktadır.

Glikolik asit, yüksek asitliği, ancak kolay çözünürlüğü nedeniyle bir peeling ajanı olarak çalışır. Peeling kremi veya jelin bir parçası olarak cilde uygulandığında, cildin hasarlı üst katmanlarının altına girer ve ölü cildi yüzeyde tutan 'yapıştırıcıyı' yok eder. Bu ölü deri kimyasal olarak yakıldığı için, diğer bileşenler tek tek pulları uzaklaştırır ve suyla durulama, kalan asidi nötralize eder. Sonuç, çok daha pürüzsüzbir cilt yüzeyi ve daha genç bir görünümdür. İkincil bir fayda, ürünün yeni pul pul dökülmüş cilt yüzeyine nemlendiricileri çekme yeteneğidir. Bu nedenle kozmetik tezgahları genellikle tam bir cilt bakımı sistemi satarlar; Alfa hidroksi hattının geri kalanı, glikolik asidin aşındırıcı etkilerine karşı koymak için nemlendiriciler ve nötrleştiriciler içerir.

glikolik-asit-ne-işe-yarar
Glikolik Asit Nedir, Ne İşe Yarar

Glikolik Asit Nasıl Kullanılmalıdır ? Glikolik Asit Zararları Nelerdir ?

Glikolik asit içeren kozmetik eksfoliantlar ve nemlendiriciler, kullanıcının cildini özellikle güneşe duyarlı bırakabilir, bu nedenle birçok cilt bakımı uzmanı, bu tür ürünlerle peeling yaptıktan sonra bir güneş kremi kullanılmasını önerir . Daha eksiksiz bir pul pul dökülme arayan bazı müşteriler kimyasal bir soymayı tercih edebilir. Genel olarak, kimyasal bir soyma, cildin dikkatli bir şekilde ovulmasını ve ardından glikolik asit gibi güçlü bir AHA'nın uygulanmasını içerir. Kimyasal kabuklardaki asit konsantrasyonu seviyeleri % 50 veya daha fazla olabilir. Glikolik asitin endüstriyel tedarikçileri bile konsantrasyonlarını% 70 ile sınırlar, bu nedenle bu gerçekten çok güçlü bir kimyasal işlemdir.

Çoğu zaman kimyasal bir soymadan sonra, hastanın cildi aşırı derecede güneş yanığı gibi görünecektir. Kimyasal bir kabuktan tam bir iyileşme için genellikle birkaç günlük iyileşme gereklidir. Sürecin savunucuları, sürecin tehlikeli veya çirkin görünebileceğini, ancak sonuçların geçici rahatsızlığa değdiğini söylüyor.

Bu ürün kozmetik bir Gençlik Pınarı'ndaki mucize bileşen olsun ya da olmasın, bir bireyin peeling ve nemlendirme ihtiyaçları için doğru ve uygun konsantrasyon seviyesinde kullanıldığında etkili olduğuna şüphe yok. Diğer asitlerde olduğu gibi, saklama ve erişime uygun özen gösterilmelidir. Küçük çocuklar, ürünler yanlış uygulanırsa veya yutulursa ciddi deri döküntüleri veya iç sorunlar yaşayabilir.

 

Glikolik Asit Nedir, Glikolik Asit Nedir Ne İşe Yarar, Glikolik Asit Nasıl Kullanılır ?  Glikolik Asit Zararları Nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar