Midilli Atı Genel Özellikleri Nelerdir ?

midilli özellikleri
Midilli Atı Genel Özellikleri Nelerdir ?


Bu yayınımızda Midilli Atı Nedir ? Midilli Atının Genel Özellikleri Nelerdir ? sorusuna cevap bulabileceksiniz.

Midilli atı nezaket ve dayanıklılık ile dikkat çeken birkaç küçük at ırkından herhangi biridir. Yaygın midilli ırkları  uysal doğası ve iyi dayanıklılığı ile bir sürü hayvanı ve çocuklar için bir binicilik atı olarak ortaya çıkıyor. Midilli atları bodurluk ve küçüklük anlamında, diğer atlardan ayrılır. Cidago ya da cidağı denen boyun ile sırtın birleştiği yer, midilli adı verilen atlarda en çok yerden 145 cm yüksekliğe ulaşabilmektedir. Cidago yüksekliği temel ölçüt olduğundan, bazı safkan at soylarının gösteri amacıyla kullanılan bodur örnekleri de midilli sayılmaktadır Gerçek midilli soyları bodurluklarından başkaca dayanıklılık, zekilik, uysallık ve de az besinle yetinme gibi bazı ortak özellikleri paylaşmaktadırlar.

İngiliz Atı Özelliklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız… >>>

Arap Atı Özelliklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız… >>>

Falabella Atı Özelliklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız… >>>

Midilli Atı Özelliklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız… >>>

Akhal Teke Atı Özelliklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız… >>>

Midilli atları zor çevre koşullarına uyum gösterdikleri anayurtlarında yük ve binek hayvanı olarak kullanılsalar bile, günümüzde daha çok çocukları biniciliğe alıştırmak ya da gösteri amacıyla yetiştirilmektedirler. Daha önceleri yaşadıkları yörelerden alınarak özellikle İngiltere'nin kömür madenlerinde çalıştırılan bu sevimli minik hayvanlar kuşaklar boyunca madencilerin zorlu yaşamını paylaşmak zorunda bırakılmıştır.

midilli özellikleri
Midilli Atı Genel Özellikleri Nelerdir ?
                      

Midilli Soyları Nelerdir ?

Avrupa'nın en tanınmış midilli soylarının kökeni Britanya Adaları'na dayanmaktadır. Ayrıca Asya'nın çeşitli yörelerinde yetiştirilen midilli soyları genellikle bozkır ya da dağ yaşamına iyi uyarlanmıştır.

New Forest Midillisi, bu soyun ataları bilinmemekle birlikte kökeni 10. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Cidago yüksekliği 140 santimetreye varabilmektedir ve İngiltere'nin güneyindeki Hampshire ilinin New Forest bölgesinde bulunmaktadır.

Gal midillisi, en güzel midilli soyları arasında gösterilir. Shetland midillisinden sonra en küçük midilli soyudur. Cidago yüksekliği 122 santimetreyi aşmaz.

Shetland midillisi, en küçük midilli soyu olmasına rağmen son derecede güçlüdür. Bu iki özelliği nedeniyle midilli atları kömür madenlerinde çeki hayvanı olarak yaygın biçimde kullanılmaktadırlar. Cidago yüksekliği ortalama 95 cm dolayındadır.




Midilli Atı Nedir ? Midilli Atının Genel Özellikleri Nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar