Kızılcık Meyvesi -Kiren- Nedir ? Kiren Meyvesinin Faydaları,Zararları Nelerdir ?

kiren-faydalari-nelerdir
Kızılcık Meyvesi -Kiren- Nedir ? Kiren Faydaları Nelerdir ?


Kızılcık meyvesi nedir, Kızılcık yaprak dökmeyen bir çalı  meyvesinden üretilir kuzey yarım kürenin soğuk iklim alan bölgelerinde yetişir.Yöre ağzı olarak bazı bölgelerde eğren,kiran,ergen olarak da anılmaktadır. Kızılcık asidiktir ve idrar yolunda istenmeyen bakterilere müdahale edebilir. Kiren ayrıca bir diüretik ("su hapı") olarak hareket ettiğine inanılmaktadır.Kızılcık (meyve suyu veya kapsül olarak) alternatif tıpta ağrı veya idrara çıkma gibi semptomları önlemede etkili bir yardımcı olarak kullanılmıştır . Kiren, mesane enfeksiyonuna neden olan bakterileri tedavi etmez. Kiren meyvesinin faydaları nelerdir ? Kızılcık meyvesi yan etkileri nelerdir ? Öğrenmek için okumaya devam ediniz...



Kızılcık meyvesinin faydaları arasında, araştırma ile kanıtlanmamış diğer kullanımlar arasında şunlar vardır: genişlemiş bir prostatın neden olduğu idrara çıkma sorunları; idrar kaçırma hastalarında yaşam kalitesini artırmak için idrar kokusunun azaltılması; veya bir ürostomi (idrarı mesaneden uzağa yönlendirmek için oluşturulmuş cerrahi bir açıklık) çevresindeki cildin iyileşmesi.

Kızılcık meyvesi C,E,K ve A   vitaminleri bakımından fazlasıyla zengin bir içeriğe sahiptir.Aynı zamanda sodyum, kalsiyum, bakır, manganez ve potasyum gibi birbirinden değerli mineralleri de içerisinde barındırmaktadır. 

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK PAPAYA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARINI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>


Antienflamatuar, antiviral ve antibakteriyel madde içeren  fazla miktarda C vitamini içermesi sebebiyle soğuk algınlığını ve gribi engellemek için de ideal bir besindir. 

Aynı zamanda kızılcık suyu kalsiyum bakımından da oldukça zengindir.Bu etkeni sayesinde osteoporoza yakalanma riskini de azaltmaktadır.

Kirenin herhangi bir tıbbi durumun tedavisinde etkili olup olmadığı kesin değildir. ,doktorunuz tarafından sizin için reçete edilen ilaç yerine kullanılmamalıdır.

Kızılcık genellikle bitkisel bir takviye olarak satılır. Birçok bitkisel bileşik için düzenlenmiş üretim standartları yoktur ve pazarlanan bazı takviyelerin toksik metaller veya diğer ilaçlarla kontamine olduğu bulunmuştur. Kontaminasyon riskini en aza indirmek için bitkisel / sağlık takviyeleri güvenilir bir kaynaktan satın alınmalıdır.



Kızılcık, doğmamış bir bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Hamileyseniz bu ürünü tıbbi tavsiye almadan kullanmayın.

Kızılcıkanne sütüne geçebilir ve emziren bir bebeğe zarar verebilir. Bir bebeği emziriyorsanız, bu ürünü tıbbi tavsiye almadan kullanmayın.



kiren-faydalari-nelerdir
Kızılcık Meyvesi -Kiren- Nedir ? Kiren Faydaları Nelerdir ?

Kızılcık Meyvesi Yan Etkileri Nelerdir ?

Bu alerjik reaksiyon belirtilerinden herhangi birine sahipseniz acil tıbbi yardım alın : kurdeşen; zor nefes alma; yüzünüzün, dudaklarınızın, dilinizin veya boğazınızın şişmesi.

Kızılcık kullanmayı bırakın ve varsa sağlık uzmanınızı hemen arayın:

idrar yaparken ağrı veya yanmaya devam etmek;
kusma, şiddetli mide ağrısı; veya
böbrek taşı belirtileri - ağrılı veya zor idrara çıkma, pembe veya kırmızı idrar, bulantı, kusma ve yan veya sırtınızdaki alt ağrı ve kasıklarınıza yayılan keskin ağrı dalgaları.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK BEKTAŞİ ÜZÜM NEDİR ? ÖZELLİKLERİ NELERDİR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ . >>>



Yaygın yan etkiler şunları içerebilir:

mide rahatsızlığı;
bulantı kusma; veya
ishal.

Bu, yan etkilerin tam bir listesi değildir ve diğerleri oluşabilir. Yan etkiler hakkında tıbbi tavsiye için doktorunuzu arayın. 

Kızılcık Meyve Etkileşimleri

Uzun bir süre boyunca günde 1 litreden fazla  kızılcık suyu içmekten kaçının. Uzun süreli kızılcık suyu kullanımı ile böbrek taşlarını büyük miktarlarda geliştirebilirsiniz.
Varfarin (Coumadin, Jantoven) kullanıyorsanız, kızılcık tıbbi tavsiye almadan almayın.

Diğer ilaçlar reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçlar, vitaminler ve bitkisel ürünler de dahil olmak üzere kızılcık ile etkileşime girebilir. Her sağlık uzmanınıza şu anda kullandığınız tüm ilaçlar ve kullanmaya başladığınız veya kullanmayı bıraktığınız herhangi bir ilaç hakkında bilgi verin.

Kızılcık Meyve Dozu



Bitkisel takviyelerin kullanımını düşünürken, doktorunuza danışın. Bitkisel / sağlık takviyeleri kullanımı konusunda eğitim almış bir uygulayıcıya danışmayı da düşünebilirsiniz.

Kızılcık kullanmayı seçerseniz, pakette veya doktorunuz, eczacınız veya başka bir sağlık uzmanı tarafından belirtildiği şekilde kullanın. Bu üründe etikette tavsiye edilenden daha fazla kullanmayın.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK NONİ MEYVESİ NEDİR,NEREDE YETİŞİR FAYDALARI NELERDİR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ... >>>

Kızılcık alırken bol miktarda sıvı tüketin.
Çiğnenebilir tablet bunu yutmak önce çiğnenmiş edilmelidir.
Tıbbi tavsiye almadan aynı anda farklı kızılcık formlarını (meyve suyu, tabletler, kapsüller, vb.) Kullanmayın. Farklı formülasyonların birlikte kullanılması aşırı doz riskini artırır.

Kızılcık ile tedavi ettiğiniz durum düzelmezse veya bu ürünü kullanırken kötüleşirse doktorunuzu arayın.



Kızılcıkları, ürün etiketinde belirtildiği şekilde, ısı ve ışıktan uzak, kapalı bir kapta saklayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar