Noni (Hint Dutu) Nedir ? Noni Nerede Yetişir,Faydaları Nelerdir ?


Noni (Hint Dutu) Nedir ? Noni  Nerede Yetişir ?


Noni (Hint Dutu) Nedir ? Noni  Nerede Yetişir ? Noni Meyvesinin Faydaları Nelerdir ?

Noni nedir ?,  Noni pasifik bölgesindeki tropik adalara özgü küçük yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Bilimsel adı Morinda citrifolia tarafından bilinen noni ağacı kahve ailesindedir. Bu gür ağaç, olgunlukta 3 ila 6 metre (10 ila 20 fit) arasında bir yüksekliğe ulaşır. Sertliği ve farklı toprak türlerini ve kuraklıktan ıslaklığa kadar farklı koşulları tolere etme yeteneği ile bilinir. Noni binlerce yıldır tıbbi olarak kullanılıyor ve başka kullanımları da var. Noni "hint dutu" olarak da bilşnmektedir.

Noni bitkisinin tüm parçaları çeşitli şekillerde kullanılabilir. Örneğin, kökler ve kabuk, boya yapmak için kullanılan pigmentler içerir ve yapraklar ve kökler yiyecek haline getirilebilir. Ağacın gövdesi inşaat, alet yapımı ve yakacak odun için kullanılır. Noni bitkinin her bir kısmı, çeşitli rahatsızlıkları tedavi eden tıbbi özellikler içerir, noni meyvesi bitkinin en sık kullanılan kısmıdır. Bu tıbben faydalı ağaç yılda 365 gün meyve üretir.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK DERİ KAŞINTISI NEDEN OLUR NASIL GEÇER ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Noni ne işe yarar, genellikle baş ağrısı ağacı olarak bilinir, çünkü gerginliği ve migren baş ağrılarını hafifletebilen analjezik özelliklere sahiptir. Meyve suyu, sırtağrısı, boğaz kasları ve sinir ağrısının ağrısını hafifletmede de etkilidir. Dahili olarak alınabilir ve çeşitli cilt bozukluklarını tedavi etmek için topikal olarak da kullanılabilir.



Cilt ülserlerini , kaşıntılı döküntüleri ve cilt iltihaplarını gidermek için bir kümes hayvanı kullanılabilir . Topikal uygulama ayrıca kaynar, çürükler, yanıklar ve diğer yaralanma türlerinin ağrısını ve şişmesini de hafifletebilir. Noni , ciltteki böcek veya hayvan ısırığı, kesik veya çizik gibi herhangi bir kırılmadan kaynaklanabilecek bakteriyel bir enfeksiyon olan selülitin iyileşmesini destekleyen antibiyotik ve antiseptik özellikler içerir . 

Meyve suyu aynı zamanda, örneğin parazitlere karşı etkili bir tedavi olduğu kafa bitleri ve uyuz , akarlar yoğun kaşıntı isilik neden deri içine motorunun. Ayrıca saçkıran gibi mantar enfeksiyonlarını iyileştirebilir .

Dahili olarak alındığında noni, ülser, mide bulantısı, ishal ve hazımsızlık gibi çeşitli gastrointestinal bozukluklar için etkili bir tedavidir. Ayrıca kardiyovasküler sistemi iyileştirir, yüksek tansiyonu düşürür ve inme olasılığını azaltır.



Noni, serbest radikallerin, hücrelere zarar verebilecek ve hastalığa katkıda bulunabilecek kararsız moleküllerin sayısını azaltabilen mükemmel bir antioksidan kaynağıdır . Ayrıca A, B3 ve C vitaminleri, kalsiyum, potasyum ve demir de dahil olmak üzere bir dizi besin içerir .


Yorum Gönder

0 Yorumlar