5 Adımda Evde French (Oje) Manikür Nasıl Yapılır ? >>>


5 Adımda Evde French (Oje) Manikür Nasıl Yapılır ?



Bu Makalede Fransız Manikürü Nedir, 5 Adımda Evde French Manikür Nasıl Yapılır ? French Oje Nedir Nasıl Uygulanır? sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

French manikür,bir diğer adıyla Fransız manikürü, oje sürülmüş bir tırnağın ucunun farklı bir renkte oje ile boyanması işlemine verilen isimdir. Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi, “French manikür” denir fakat  esasen bir oje sürme çeşididir. Manikür açısından  herhangi bir farklılık bulunmamaktadır.


Nereden gelirse gelsin, Fransız manikürünün olağanüstü kalıcılık gücü vardır. Bazı moda uzmanları bunun çok "son on yıl" olduğunu söylüyor,French manikürü, "doğru yapmayacaksanız, hiç yapmayın" kategorisine girer. Lekeli kenarlara sahip kalın, macun gibi uçlar şık bir ifade vermez.

Evde French manikür nasıl yapılır ?

Evde yapacaksanız, biraz zaman ayırın. Beş dakikadan fazla sürecek. Daha ne kadar fazlası, ilk kez mi yoksa ellinci mi olduğuna bağlıdır, ancak izleyeceğiniz adımlar her iki şekilde de aynıdır.

İhtiyacın olacak:

*  Pamuk topları
*  Oje çıkarıcı
*  El nemlendirici (isteğe bağlı)
*  Tırnak törpüsü

*  Tampon (isteğe bağlı)
*  Kütikül itici
*  Şeffaf, baz kat cila
*  Şeffaf, nötr renkli cila
*  Opak, beyaz cila
*  Şeffaf, son kat cila


Adım 1: Eski Ojeyi Çıkartın

Temiz bir sayfa ile başlayın. Pamuk toplar ve oje çıkarıcı kullanarak, önceki cilanın tüm izlerini çıkarın.

Adım 2: Ellerinizi Hazırlayın

Tırnak dostu bir nemlendirici kullanarak (E vitamini içeren bir şey iyi çalışır), ellerinizi ve kollarınızı yumuşak bir şekilde katlayın. Hazır oradayken kendinize biraz masaj yapabilirsiniz.


5 Adımda Evde French (Oje) Manikür Nasıl Yapılır ?


Adım 3: Tırnaklarınızı Hazırlayın

Tüm fazla nemlendiriciyi silin ve tırnak etlerini  hafifçe çerçeveleyene kadar bir manikür itici ile nazikçe geri itin. Tırnak törpünüzü alın ve uçları şekillendirin (yuvarlak, kare veya arada bir yerde). Pürüzsüz bir tuval yapmak için tırnakların yüzeyini hızlıca cilalayarak bitirin.Ardından, temel katınızı uygulayın. Bir kat temiz olacak. İsterseniz, ekstra düzgün bir yüzey oluşturmak için bundan önce bir sırt dolgusu kullanabilirsiniz.

Adım 4: Tırnaklarınızı Renklendirin

Renginizi ve beyazınızı uyguladığınız sıra, aradığınız görünüme bağlıdır. Sade beyaz bir uç için, önce nötrü uygulayacaksınız - üç vuruş, yanlar ve merkez. Birden fazla kat uygulamayın. Çizgiler kurudukça eşitlenecek.Ardından beyaz ucu uygulayacaksınız. Bunu, bir kitte bulunan küçük, yapışkan şablonlar kullanarak, serbest elle (bir düz vuruş genişliğinde) veya beyaz bir tırnak mumuyla (daha az yaygın) yapabilirsiniz. Sadece tırnağın altında deri olmayan kısmını boyamak istiyorsunuz.Beyazı yumuşatmak istiyorsanız, bu adımları tersine çevirin, böylece beyaz ucun üzerine nötrü boyarsınız.

Adım 5: Tamamlayın

Hızlı bir üst kat, maniküre bitmiş bir görünüm kazandırır. Cila tamamen kuruyana kadar ellerinizle hiçbir şey YAPMAYIN. Herhangi bir  şeyle ilgilenirsen çalışmanı mahvedeceksin. Bu ev french manikürü muhtemelen paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Bir kit satın alabilir ve daha da ucuza kendinizinkini bir araya getirebilirsiniz (ancak bundan kaçınabiliyorsanız, en ucuz ojeyi tercih etmeyin - o kadar güzel görünmeyecektir). Ancak, çocuklarınızı beslemekle tırnaklarınızı yaptırmak arasında bir seçim değilse, profesyonel bir işte savurganlık yapmak isteyebilirsiniz. Bir salonda değişik ücretler arasında değişen bir Fransız manikürü, parmaklarınızın her tarafında cila ile sonuçlanmaz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar