Yeni Doğan Bebeğe Mama Nasıl Yapılır ? >>>

Yeni Doğan Bebeğe Mama Nasıl Yapılır ?


Bu makalemizde yeni doğan bebeğe mama nasıl yapılır ? , Yeni doğan bebek maması tarifi nedir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz...

Emzirme (anne sütü) muhakkak altı aylık olana kadar ve 6 ay sonrası katı yiyeceklerle birlikte en az bir yaşına kadar önerilir. Çocuk doktorunuzla bebeğinizin katı yiyeceklere başlaması için en iyi zaman ve bunları nasıl tanıtacağınız hakkında konuşun. Olası gıda reaksiyonlarının izlenmesi, protein, demir ve çinko gibi temel besin maddelerine katkıda bulunan yiyeceklerin sağlanması kadar özellikle önemlidir.

Küçük çocuğunuz katı yiyecekler için hazırsa, süpermarkette bebeğinizi beslemek için demir takviyeli tahıllar gibi çok sayıda besleyici seçeneğiniz vardır. Yeni doğan bebeğinize ev yapımı bebek maması hazırlarsanız, daha da fazla çeşitliliğe sahip olursunuz: Ürün bölümündeki meyve ve sebze çeşitlerinden seçmenin yanı sıra dondurulmuş sebze ve meyveleri kendi meyve sularında da kullanabilirsiniz.

Kendi bebek mamanızı yapmak, bebeklerin daha fazla çeşniye maruz kalmasına yardımcı olabilir ve bu da onların daha maceracı yiyiciler olmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca ilave şeker ve tuzu yöneterek bebeğinizin beslenmesi üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz.

Ev yapımı bebek maması hazırlamayı seçerseniz bu yönergeleri izleyin:

Başlangıç

Yeni doğan bebek mamasını hazırlamakla ilgileniyor ancak fikri göz korkutucu buluyorsanız, sadece birkaç ev yapımı ürünle başlayın. Çok olgun bir avokado veya muzu ezmek, başlamak için iyi bir seçenek olabilir. Bebeğiniz iyi tepki verdikten sonra, pancar, brokoli, şalgam, kuşkonmaz, ıspanak, yaban mersini, lahana, mango ve papaya gibi bebek maması koridorunda o kadar yaygın olmayabilecek besin yönünden zengin yiyecekler hazırlamayı deneyebilirsiniz. Bebeğiniz için yiyecekleri ezdiğinizden veya püre ettiğinizden emin olun ve bir seferde yalnızca bir yeni tek bileşenli yiyecek servis edin.

Mevsiminde olan öğeleri veya ailenin geri kalanı için hazırladığınız yiyecekleri kullanın, ancak ilave şeker, tuz ve baharat içermeyin. Ailedeki herkes aynı besleyici gıdalardan zevk alacak ve bu da size zaman ve emek tasarrufu sağlayacaktır.

ANNE SÜTÜ NASIL SAKLANIR ? DONMUŞ ANNE SÜTÜ NASIL ÇÖZDÜRÜLÜR ? TIKLA ÖĞREN >>>

Yemek hazırlama

Sanitasyon konusunda dikkatli olun. Yalnızca iyice ovulmuş ve yıkanmış ürünler, temiz eller, mutfak eşyaları, kesme tahtaları ve tezgahları kullanın.

Sebze ya da meyvelerinizi yıkayın ve soyun ve tüm tohumları veya çukurları çıkarın.  gıda zehirlenmesine neden olabilecek diğer zararlı bakteriler içerebileceğinden, yere yakın yetiştirilen meyve ve sebzelere özel dikkat gösterin.

Yiyecekleri yumuşayana kadar pişirin. Biraz suda buharlama ve mikrodalgada pişirme, meyve sebzelerde vitamin ve mineralleri tutmak için iyi yöntemlerdir. 

Kendi suyunda konserve taze meyve veya sebzeleri püre haline getirin veya ezin.  12 aylıktan küçük çocuklar için yiyecek veya içeceklere asla bal eklemeyin. Ayrıca mısır şurubu veya diğer tatlandırıcıları eklemekten kaçının çünkü bunlar yalnızca ekstra kalori sağlarlar, ancak besin maddeleri sağlamazlar.

Doku ve sıcaklığın uygun olduğundan emin olun. Bütün üzüm, kuru üzüm ve sosisli sandviç parçaları gibi bazı yiyecekler boğulma riski taşır ve bebekler için tavsiye edilmez. Püre haline getirilmiş yiyecekler gerekirse anne sütü, mama veya su eklenerek inceltilebilir. İnek sütü ve sütü alternatifleri ilk yıl kullanılmamalıdır. Katı yiyecekleri ısıttıktan sonra, bebeğin ağzını yakmamak için iyice karıştırdığınızdan ve sıcaklığı tekrar kontrol ettiğinizden emin olun.


Yeni Doğan Bebeğe Mama Nasıl Yapılır ?


Yumurtaları, etleri ve kümes hayvanlarını iyice pişene kadar pişirin. Bebekler özellikle az pişmiş et, kümes hayvanları ve yumurta yemekten kaynaklanan gıda zehirlenmesine karşı hassastır. Tüm etlerin ve balıkların uygun sıcaklıkta pişirildiğinden emin olun; Balık ve bütün sığır eti 60 ° C, kıyma ve yumurtalı yemekler için 70° C ve her tür tavuk ve kümes hayvanı veya artıkları için 75 ° C. ısı ayarlarını kullanın.

Kolaylık sağlamak için hazırlanan bebek mamasını daha sonra kullanmak üzere dondurun. Temiz bir buz küpü tepsisinde küçük porsiyonlar halinde dondurun. Dondurulduktan sonra küpleri tek porsiyon porsiyonlar için temiz, hava geçirmez, dondurucuda güvenli gıda kaplarına koyun. Başka bir yöntem olarak, "dondur ve dondur" tekniğini kullanın: yemek büyüklüğündeki püre haline getirilmiş yiyecekleri bir kurabiye yaprağına koyun, dondurun, ardından dondurulmuş bebek mamasını dondurucuda saklanmak üzere dondurucuda güvenli temiz kaplara aktarın.

Ailenin geri kalanı için aynı yemeği pişiriyorsanız, tuz ve baharat eklemeden önce bebeğin porsiyonunu çıkarın. Bir bebeğin damak tadı çok hassas olabilir. Bebek büyüdükçe ve sofralık yemeğe alıştıkça, tuzdan başka çeşniler eklemekten çekinmeyin.

Bebeği Güvende Tutmak

Ev yapımı bebek maması hazırlamak, bebeğin mamasını güvende tutmak ve taze gıdalardaki besin maddelerini korumak için ekstra özen gerektirir. Yiyecekleri hazırladıktan sonra ya servis edin ya da hemen buzdolabına koyun. Ev yapımı bebek mamasını üstü kapalı bir kapta bir veya iki gün buzdolabında veya bir ila iki ay dondurucuda bir etiket ve tarihle saklayın. Ayrı yemeklerde servis edilen küçük porsiyonlar idealdir çünkü servis edilen ancak yenmeyen yiyecekler atılmalıdır. Bakteriler ağızda gelişir, bu nedenle bir kaşık bebeğin ağzına girip sonra yemeğe dokunursa, o yiyecek daha sonra saklanmamalıdır.

Mağazadan Alınan Bebek Mamasını da Satın Almak Güzeldir

Ticari bebek mamaları da bebeği beslemek için besleyici seçeneklerdir. Günümüzün ticari bebek mamaları, dikkatle kontrol edilen ve tutarlı besin içeriği ile denge ve çeşitlilik sağlar, bu nedenle bebeğinizin alımını ticari bebek mamaları ile tamamlarsanız endişelenmeyin. Bebeğiniz için hangi yiyeceklerin en iyi olduğu ve herhangi bir diyet takviyesinin önerilip önerilemeyeceği konusunda bebeğinizin sağlık uzmanıyla konuştuğunuzdan emin olun.

Not: Bu makaledeki bilgiler herhangi bir tedavi yöntemi içermez sadece bilgi amaçlıdır. Bebeğiniz için beslenme alışkanlığı konusunda çocuk doktorunuza başvurunuz.


ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRAN DUA NEDİR ? TIKLA ÖĞREN >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar