Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir ? İşte Erken Hamilelik Belirtileri >>>

Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir ? İşte Erken Hamilelik Belirtileri >>>

Hamile olup olmadığını merak ediyor musun ya da vücudunda ne gibi hamilelik belirtileri var? Emin olmanın tek yolu hamilelik testi yaptırmaktır.Ancak olasılığa işaret edebilecek erken gebelik belirtileri vardır . İşte bakmanız gereken hamileliğin ilk belirtileri şunlardır.


Tüm Kadınlarda Erken Gebelik Belirtileri Görülür mü?

Her kadın farklıdır. Hamilelik deneyimleri de öyle. Her kadın bir hamilelikten diğerine aynı semptomlara veya hatta aynı semptomlara sahip değildir. Ayrıca, hamileliğin ilk -erken- belirtileri genellikle adetin hemen öncesinde ve sırasında yaşayabileceğiniz semptomları taklit ettiğinden, hamile olduğunuzu fark etmeyebilirsiniz.


Aşağıda, gebeliğin en yaygın erken semptomlarından bazılarının açıklaması yer almaktadır . Bu semptomların hamile olmanın yanı sıra başka şeylerden kaynaklanabileceğini bilmelisiniz. Bu nedenle, bu semptomlardan bazılarını fark etmeniz, mutlaka hamile olduğunuz anlamına gelmez. Emin olmanın tek yolu hamilelik testi yapmaktır.

İşte Olası İlk Hamilelik Belirtileri:

Lekelenme ve Kramp


Gebe kaldıktan sonra döllenmiş yumurta kendini rahim duvarına tutturur. Bu, hamileliğin en erken ilk belirtilerinden birine neden olabilir - lekelenme ve bazen kramp.Buna implantasyon kanaması denir . Yumurta döllendikten altı ila 12 gün sonra herhangi bir yerde ortaya çıkar.

Kramplar  menstrüel kramp tarzı olabilir bazı kadınlar onları adet başlangıcı olarak düşünebilir . Ancak kanama ve kramplar hafiftir.

Kadın kanamanın yanı sıra vajinasından beyaz, süt gibi bir akıntı fark edebilir . Bu , neredeyse gebe kaldıktan hemen sonra başlayan vajina duvarlarının kalınlaşmasıyla ilgilidir . Astar hücrelerinin çok büyümesine vajina boşaltımına sebep olur.

Hamilelik boyunca devam edebilen bu akıntı tipik olarak zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak akıntıyla ilgili kötü bir koku veya yanma ve kaşıntı hissi varsa, doktorunuza söyleyin, böylece maya veya bakteri enfeksiyonunuz olup olmadığını kontrol edebilsinler .

Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir ? İşte Erken Hamilelik Belirtileri >>>


Göğüs Değişiklikleri

Göğüs değişiklikleri, gebeliğin -hamileliğin- çok erken bir başka belirtisidir. Bir kadının hormon seviyeleri, gebe kaldıktan sonra hızla değişir. Değişiklikler nedeniyle göğüsleri bir veya iki hafta sonra şişebilir, ağrıyabilir veya karıncalanabilir. Veya daha ağır veya daha dolgun veya dokunulduğunda hassas hissedebilirler. Areola adı verilen meme uçlarının etrafındaki alan da kararabilir.


Diğer şeyler göğüs değişikliklerine neden olabilir. Ancak değişiklikler gebeliğin erken bir belirtisiyse, yeni hormon düzeylerine alışmanın birkaç hafta alacağını unutmayın. Ancak öyle olduğunda, göğüs ağrısı hafiflemelidir.

Yorgunluk

Erken yaşta başlamak üzere hamilelikte çok yorgun hissetmek normaldir.
Bir kadın, hamile kaldıktan bir hafta sonra alışılmadık şekilde yorgun hissetmeye başlayabilir. Neden? Genellikle progesteron adı verilen yüksek bir hormon seviyesiyle ilişkilidir , ancak diğer şeyler - düşük kan şekeri seviyeleri , düşük kan basıncı ve kan üretimindeki artış gibi - tümü katkıda bulunabilir.

Eğer yorgunluk gebelik ile ilgili ise, bol bol dinlenme  önemlidir. Protein ve demir açısından zengin yiyecekler yemek onu dengelemeye yardımcı olabilir.


Bulantı (Sabah Bulantısı)

Sabah bulantısı , gebeliğin ünlü bir belirtisidir. Ancak her hamile kadın bunu anlamaz.Sabah bulantısının kesin nedeni bilinmemektedir, ancak hamilelik hormonları muhtemelen bu belirtiye katkıda bulunur. Hamilelik sırasında mide bulantısı günün herhangi bir saatinde, ancak en sık sabahları ortaya çıkabilir.


Ayrıca, bazı kadınlar hamile kaldıklarında bazı yiyecekleri ister veya dayanamazlar. Bu aynı zamanda hormonal değişikliklerle de ilgilidir. Etki o kadar güçlü olabilir ki, eskiden en sevdiği yiyecek olduğu düşüncesi bile hamile bir kadının midesini çevirebilir .

Bu mümkündür bulantı , istek ve gıda Tiksinme tüm hamilelik boyunca sürebilir. Neyse ki, birçok kadın için semptomlar hamileliğin yaklaşık 13. veya 14. haftasında azalır. Bu arada, sizin ve gelişmekte olan bebeğinizin gerekli besinleri alması için sağlıklı bir diyet yaptığınızdan emin olun . Bu konuda tavsiye almak için doktorunuzla konuşabilirsiniz.


Kaçırılan Dönem - Adet Gecikmesi-

Hamileliğin en belirgin erken belirtisi - ve çoğu kadını hamilelik testi yaptırmaya yönlendiren - gözden kaçan bir dönemdir . Ancak kaçırılan veya geciken dönemlerin tümü hamilelikten kaynaklanmaz. Ayrıca kadınlar hamilelik sırasında bir miktar kanama yaşayabilir . Hamileyseniz, doktorunuza kanama konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini sorun. Örneğin, kanama ne zaman normaldir ve ne zaman acil bir işarettir?

Adet kaçırmanın hamileliğin yanı sıra sebepleri vardır. çok fazla kilo almış veya vermiş olabilirsiniz. Hormonal problemler, yorgunluk veya stres diğer olasılıklardır. Bazı kadınlar doğum kontrol hapı almayı bıraktıklarında adetlerini özlüyorlar . Ancak bir adet geç ise ve hamilelik bir olasılıksa, hamilelik testi yaptırmak isteyebilirsiniz.


Hamileliğin İlk Belirtileri Nelerdir ? İşte Erken Hamilelik Belirtileri >>>

Gebeliğin Diğer Erken Belirtileri

Hamilelik, hormonal dengenizde değişiklikler getirir. Ve bu, aşağıdakileri içeren başka semptomlara neden olabilir:

 Sık idrara çıkma . Çoğu kadın için bu, gebe kaldıktan sonraki altıncı veya sekizinci hafta civarında başlar. Bunun nedeni idrar yolu enfeksiyonu , diyabet veya diüretik kullanmak olabilir  , ancak hamileyseniz büyük olasılıkla hormonal seviyelerden kaynaklanmaktadır.

 Kabızlık . Hamilelik sırasında, progesteron hormonunun daha yüksek seviyelerisizi kabız hale getirebilir. Progesteron, yiyeceklerin bağırsaklarınızdan daha yavaş geçmesine neden olur. Sorunu hafifletmek için bol su için, egzersiz yapın ve bol miktarda yüksek lifli yiyecekler yiyin.

 Ruh hali. Bunlar özellikle ilk üç aylık dönemde yaygındır . Bunlar aynı zamanda hormonlardaki değişikliklerle de ilgilidir.

 Baş ağrısı ve sırt ağrısı . Birçok hamile kadın,sık sık hafif baş ağrıları rapor ederve diğerleri sırt ağrısı yaşar.

 Baş dönmesi ve bayılma . Bunlar, kan damarlarınıngenişlemesi, düşük kan basıncı ve düşük kan şekeri ile ilgili olabilir.

Hamile bir kadın tüm bu semptomlara sahip olabilir veya belki sadece bir veya ikisine sahip olabilir hatta hiç bir belirti dahi göstermeyebilir. Bu semptomlardan herhangi biri can sıkıcı hale gelirse, bunları telafi etmek için bir plan yapabilmek için doktorunuzla bunlar hakkında konuşun.

Hamile olup olmadığınızı anlayabilmeniz için çeşitli idrar ile hamilelik- gebelik- testleri yapabilirsiniz. Hamilelik konusunda en kesin cevabı veren yöntem ise kan testidir. Kan seviyenizdeki Beta HCG hormon seviyeleri ve ilerleyen dönemlerdeki olası artışlarla hamilelik hakkında kanıya varılabilir.

Not: Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup,size uygun en uygun bilgiyi ve tedavi yöntemini öğrenmek için doktorunuza başvurunuz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar