Kırkkilit Otunun (At Kuyruğu Otu ) Faydaları Nelerdir ?

Kırkkilit Otunun (At Kuyruğu Otu ) Faydaları Nelerdir ? 


Kırkkilit otu bir başka bilinen adıyla at kuyruğu otu şifa kaynağı olarak bilinen en eski otlardan biridir. İnsanlar kırkkilit otunu eski Yunan ve Roma dönemlerinde ülserleri iyileştirmek, kanamayı durdurmak, böbrek problemlerini gidermek ve enfeksiyonlarla savaşmak için kullandılar. Bir şifa kaynağı olarak at kuyruğunu otunun kemikleri, saçları ve tırnakları güçlendirdiği de iddia edilmektedir.Kırkkilit Otunun -At Kuyruğu Otunun- Faydaları Nelerdir ? Bu faydalardan hangilerinin bilim tarafından desteklendiğini öğrenmek için okumaya devam edin. 


Kırkkilit Otu -Atkuyruğu Otu- nedir?

Genel Bakış

At kuyruğu ( Equisetum ), bir atın kuyruğuna benzerliğinden dolayı adını almıştır.

15 at kuyruğu türünden ortak at kuyruğu ( Equisetum Arvense ) en çok sağlık yararları ile bilinir. Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'nın bazı bölgelerine özgüdür. Diğer at kuyruğu otu türleri son zamanlarda dünya çapında popülerlik kazanıyor. Dev at kuyruğu otu ( Equisetum giganteum ) yalnızca Latin Amerika'da bulunur.

Bununla birlikte, çoğu kullanım için kırkkilit otunun etkinliğini derecelendirmek için yeterli kanıt yoktur. At kuyruğunun sözde sağlık yararlarını belirlemek için uygun klinik araştırmalara ihtiyaç vardır. Bunu akılda tutarak, şimdiye kadar yayınlanan çalışmaları tartışacağız ve gelecekteki araştırmaların alabileceği yönleri göstereceğiz.

Ek olarak, at kuyruğu otu takviyeleri tıbbi kullanım için FDA tarafından onaylanmamıştır. Genel olarak, diyet takviyeleri sağlam klinik araştırmalardan yoksundur. Yönetmelikler, takviyeler için üretim standartları belirler ancak bunların güvenli veya etkili olduğunu garanti etmez. Takviye etmeden önce doktorunuzla konuşun.

Çeşitli benzer türler arasında, yaygın at kuyruğu en iyi geleneksel tıpta bilinir. Uzun süredir halk kullanımına rağmen, bu bitki üzerinde uygun klinik deneyler henüz yapılmamıştır.

Kırkilit Otunun Geleneksel Kullanımı

Kırkilit Otu bitkisinin toprak üstü kısımları sağlık yararları için kullanılmaktadır. Eski Romalılar at kuyruğu otunu yiyecek, ilaç ve hayvan yemi olarak kullanıyorlardı. Aslında, Avrupa'nın bazı yerlerinde insanlar salata olarak at kuyruğu  otu yerler.

At kuyruğu otu, tarihsel olarak birçok hastalığın tedavisi için meyve suyu, çay veya tentür olarak hazırlanmıştır . Halk hekimliğinde şişlik, kilo kaybı , diyabet, mesane hastalığı, böbrek hastalığı, artrit, tüberküloz ve diğer enfeksiyonların tedavisinde en iyi bilinmektedir.

Kırkilit otu kemik, ağız, saç ve tırnak sağlığı için incelenmektedir. Bunun nedeni, at kuyruğu otunun aslında bitki dünyasında en bol bulunan silis kaynağı olmasıdır .

At kuyruğu merhemi yaraları iyileştirmek, kanamayı durdurmak, enfeksiyonu önlemek ve ağrıyı azaltmak için uygulanabilir .

İnsanlar geleneksel olarak sıvı birikimini ve iltihaplanma sorunlarını azaltmak için at kuyruğu otunu kullandılar. Bir silika kaynağı olan bu bitki şu anda kemik, saç ve cilt sağlığı için incelenmektedir.

At Kuyruğu Otunun -Kırkkilit -Sağlığa Faydaları

Yetersiz Kanıt:

Aşağıdaki iddia edilen faydalar yalnızca sınırlı, düşük kaliteli klinik çalışmalarla desteklenmektedir. Aşağıda listelenen kullanımlardan herhangi biri için at kuyruğu kullanımını desteklemek için yeterli kanıt yoktur.

At kuyruğu otu takviyesi almadan önce bir doktorla konuşmayı unutmayın. At kuyruğu asla onaylanmış tıbbi tedavilerin yerine kullanılmamalıdır.

1) Romatoid Artrit ve Osteoartrit

At kuyruğu romatoid artritli kişilerde araştırılmaktadır. Romatoid artritli 60 hasta üzerinde yapılan bir çalışmada çoğu durumda semptomları iyileştirdi ve bağışıklık tepkisini düzenledi. At kuyruğu , bu hastalığın tedavisinde anahtar olabilecek inflamasyonu azalttı (artmış IL-10 ve azalmış TNF-alfa ) 

Dev at kuyruğu özü, romatoid artrit ve osteoartritin fare modelinde ağrı, iltihaplanma ve otoimmün tepkiyi azalttı. At kuyruğundaki bileşiklerin tıbbi faydaları umut vericidir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

2) Şişme

Diüretikler genellikle kan basıncını ve şişmeyi (ödem) azaltmak için kullanılır. Vücuttaki aşırı sıvıları temizleyerek çalışırlar.

At kuyruğu özü, elektrolit dengesini bozmadan 36 sağlıklı erkek gönüllüde standart diüretiğe benzer bir etki elde etti. Bu tek, küçük çalışmadan herhangi bir sonuç çıkaramayız. Büyük ölçekli çalışmalara ihtiyaç vardır.

Farklı at kuyruğu türlerinin farelerde güçlü bir diüretik etkisi vardır.


Kırkkilit Otunun (At Kuyruğu Otu ) Faydaları Nelerdir ? 

3) Yara İyileşmesi

At kuyruğu otu, yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmak için uzun süredir kullanılmaktadır. At kuyruğu merhemi genellikle doğrudan yaraya uygulanır.

At kuyruğu merhemi (% 3), doğumu tetiklemek için ameliyat geçiren 108 sağlıklı kadından oluşan bir çalışmada yara iyileşmesini iyileştirdi. Kadınların yarısı yarada 10 gün boyunca at kuyruğu merhemi kullandı, bu da ağrıyı azalttı ve yaraları daha hızlı iyileştirdi, yan etkisi olmadı. Flavonoidler enfeksiyonları önlerken silika yarayı kapatmaya yardımcı olur.

At kuyruğu preparatlarının yara iyileşmesi için ne kadar güvenli ve etkili olduğunu belirlemek için ek insan çalışmalarına ihtiyaç vardır.

At kuyruğu merhemi (% 5 ve% 10) 1 ve 2 hafta sonra sıçanlarda yara iyileşmesini artırdı. % 10 merhem yaraları tamamen iyileştirdi ve 2 hafta sonra cildi onardı.

% 5'lik bir at kuyruğu merhemi, 2 hafta sonra tavşanlarda cilt yaralarını iyileştirdi. At kuyruğu ayrıca enfeksiyonu önledi ve kanamayı durdurdu.

4) Ağrı Tedavisi

At kuyruğu merhemi (% 3) , doğumdan kısa bir süre sonra 108 sağlıklı kadınla yapılan bir çalışmada ağrıyı azalttı . Bunların yarısı, 10 gün boyunca ameliyat yarasında at kuyruğu merhemi kullandı.

Başka hiçbir klinik çalışma bu bulguları tekrarlamamıştır. Dahası, yukarıdaki çalışma kontrolsüz ortamlarda çok spesifik bir popülasyon üzerinde gerçekleştirildi. Daha fazla araştırma yapılıncaya kadar, at kuyruğunun insanlarda ağrı azaltıcı etkileri bilinmemektedir.

At kuyruğu otu özü, farelerde ağrıyı ve iltihabı azaltmıştır, daha yüksek dozlar daha güçlü bir etkiye sahiptir.

5) Diyabet

Erken bulgular umut vaat etse de, yetersiz kanıtlar kırkkilit otunun diyabetler için geleneksel kullanımını desteklemektedir .

Yakın zamanda tip 2 diyabet teşhisi konan 11 hastada, tek bir oral at kuyruğu özü dozu, 1.5 saat içinde kan şekerini düşürdü . Bu çalışmadan hiçbir sonuç çıkarılamaz.

Diyabetik sıçanlarda, atkuyruğu dengeli glikoz seviyelerini çıkarır ve pankreasın insülin üreten hücrelerini yeniler . Farklı at kuyruğu özleri, diyabetli sıçanlarda kan şekerini düşürdü ve ağırlığı normalleştirdi. Bazı bilim adamları, at kuyruğunun insülini uyarabileceğine veya taklit edebileceğine inanmaktadır.

6) Saç ve Tırnaklar

At kuyruğu otunun yüksek silikon ve antioksidan içeriği vardır, ancak saç ve tırnaklarda kullanımı araştırmalarla yeterince desteklenmemiştir.

Ayrıca, silikon silikon ile karıştırılmamalıdır e,  plastik cerrahi ve elektronik endüstrisinde kullanılan sentetik maddedir! Silikon ise doğal bir kimyasal elementtir.

Kadınlarda saç dökülmesine stres , ateş, ameliyat, tiroid sorunları ve doğum gibi erkeklerden farklı faktörler neden olabilir . Saçları incelmiş 15 kadının katıldığı bir çalışmada at kuyruğu diğer bileşenlerle kombinasyon halinde saç büyümesini, hacmini ve kalınlığını artırmıştır.

Eksik Kanıt Kullanır:

Aşağıda, at kuyruğunun klinik kanıtı olmayan geleneksel kullanımlarının ve deneysel bulgularının (hayvan ve hücre temelli araştırmalardan) bir listesi bulunmaktadır.

Bu veriler, daha ileri araştırma çabalarına yol göstermelidir. 

Bununla birlikte, aşağıda listelenen çalışmalar, insanlarda güvenlik ve etkililik verilerinin bulunmaması nedeniyle herhangi bir sağlık yararını destekleyici olarak yorumlanmamalıdır.

Böylece, çalışmalar yapmak değil kilo kaybı, karaciğer sağlığı ve herpes için Atkuyruğu geleneksel kullanımını desteklemektedir.

At kuyruğunun anksiyete, uyku, nöbetler, beyin sağlığı, viral enfeksiyonlar, ülserler veya aşağıda listelenen durumlardan herhangi biri için deneysel olarak kullanılmasını hiçbir klinik kanıt desteklemiyor.

7) Karaciğer Sağlığı

Bitkinin karaciğer problemleri ve hepatit için geleneksel kullanımını destekleyecek kanıtlar eksik.

Sadece bir hayvan çalışması, 14 gün boyunca yüksek dozda at kuyruğunun sıçanlarda karaciğere zarar verip vermediğini araştırdı. Bu çalışmada at kuyruğu karaciğer hasarına neden olmamıştır. Hücresel çalışmalara dayanan bazı bilim adamları, at kuyruğunun onitin ve flavonoid luteolin'in karaciğer etkilerinin daha fazla araştırılması gerektiğini düşünmektedir.

8) Uçuk

Amazon kabilelerinden kadınlar, genital enfeksiyonlar ve hijyen için geleneksel olarak dev at kuyruğu kullanırlardı. Kanıt bu kullanımı desteklemiyor.

Gelecekteki klinik araştırmalar, at kuyruğunun uçuk üzerindeki etkilerini araştırmalıdır. Viral olarak enfekte olmuş hücreler üzerinde ve farelerde test edildiğinde, dev at kuyruğu herpes simpleks virüsü tip 2'ye (genital herpes) karşı aktif olmuş ve semptomlarda iyileşme göstermiştir. Bu küçük, düşük kaliteli hayvan çalışmasından herhangi bir sonuç çıkaramayız .


Kırkkilit Otunun (At Kuyruğu Otu ) Faydaları Nelerdir ? 


9) Böbrek Taşlarına Etkisi

At kuyruğu geleneksel olarak böbrek taşları için kullanılsa da, bunu destekleyen hiçbir kanıt yoktur.

At kuyruğu sadece bir sıçan çalışmasında araştırıldı. Diğer bitkilerle birlikte sıçanlarda böbrek taşlarını ve böbrek hasarını önledi. Ayrıca sıçanlarda böbrek taşlarının parçalanmasına ve yok edilmesine yardımcı oldu. Çok daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır 

10) Kemik Sağlığı

Bazı insanlar geleneksel olarak zayıf kemikler için at kuyruğu kullanırlar. Araştırma bu kullanımı desteklemez.

Sağlıklı kemiklerin oluşturulması ve korunması için silikon çok önemlidir. Kalsiyumun emilmesine yardımcı olur ve kemik mineralizasyonunu ve yapısını iyileştirir. Atkuyruğunun kemik iyileşmesi için uzun bir geleneksel kullanım geçmişi vardır.

At kuyruğu, kemik yenilenmesi için çok önemli olan insan kemik hücrelerinin aktivitesini artırdı. At kuyruğu özü, kemik enfeksiyonuna neden olabilen bakterileri öldürürken kemik hücresi büyümesini artırdı.

11) Cilt Sağlığı

Kanıtlar at kuyruğunun cilt problemlerinde kullanılmasını desteklemiyor.

Bazı araştırmacılar at kuyruğunun umut verdiğini düşünüyor. Bir noktaları olup olmadığını söylemek için henüz çok erken.

Egzama ve sivilcenin birçok nedeni vardır, ancak iltihap her ikisinde de ortaktır.

Egzamadaki iltihaplanma kaşıntıya neden olur, cilt bariyerini değiştirir ve cildi enfeksiyonlara daha yatkın hale getirir. Akne çoğunlukla bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanır.

At kuyruğu hem akne hem de egzamanın tedavisine yardımcı olabilir. Japonya'da at kuyruğu, kozmetik ürünlerde genellikle krem, losyon veya merhem olarak kullanılır. Hücre çalışmaları, uçucu yağların antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu ve fenolik bileşiklerinin iltihabı azalttığını doğrulamaktadır. At kuyruğu potansiyel olarak bir cilt terapisi ürünü olarak kullanılabilir.

At kuyruğunun yaşlanmayı geciktirici ve cilt tonu özelliklerine sahip olduğu düşünülmektedir . Silikon, cildi elastik ve pürüzsüz tutmak için gerekli olan bir kolajen bileşenidir . At kuyruğu silikon yönünden zengin olduğundan, ciltte kolajen büyümesini desteklemek için çeşitli cilt bakım ürünleri ve kozmetikler halinde formüle edilmiştir.

12) Sindirim

Bazı ülkelerde at kuyruğu likörü veya çayı, sindirimi iyileştirmek için bir halk ilacı olarak kullanılır. At kuyruğunda bulunanlar gibi flavonoidler sindirim, şişkinlik, mide bulantısı ve mide ağrısı üzerindeki etkileri açısından araştırılmaktadır.

13) Kilo Kaybı

Dev at kuyruğu Latin Amerika'da popüler bir zayıflama takviyesidir.

At kuyruğu, idrar söktürücü görevi görür ve sıçanlarda yağı azaltır. Bazı insanlar aşırı sıvıları yıkayarak, iltihabı, şişkinliği ve yağı azaltarak kilo verme rejimini destekleyebileceğini düşünüyor. At kuyruğu ayrıca kilo kaybını artırabilecek IL-10'u da artırır . Ancak at kuyruğunun kendi başına vücut ağırlığını nasıl etkilediği hala bilinmemektedir.

14) Selülit

Selüliti azaltmak için bir strateji, biriken sıvıları hedef bölgeden çıkarmaktır. At kuyruğu, vücuttaki sıvıları temizleyerek ve cildi tonlandırarak selülitle savaşmaya yardımcı olabilir. At kuyruğu ürünleri İspanya'da selüliti azaltmak için formüle edilmiş olmasına rağmen, henüz hiçbir klinik çalışma faydalarını doğrulamamıştır.

15) Varisli Damarlar

At kuyruğu ile bazı bitkisel kombinasyonlar varisli damarları tedavi etmek için kullanılmıştır. At kuyruğunun varisli damarlara nasıl etki ettiği tam olarak bilinmiyor . Antiinflamatuvar ve cildi iyileştirici özellikleri, etkilenen bölgelerde krem, losyon veya merhem olarak kullanıldığında faydalı olabilir.


Kırkkilit Otunun (At Kuyruğu Otu ) Faydaları Nelerdir ? 


16) Gut hastalığı

At kuyruğu, anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle geleneksel olarak gut tedavisinde kullanılmaktadır. Gut, iltihaplı artritin bir şeklidir. At kuyruğunun romatoid artrit için yararlı etkileri gut tedavisinde önemli olabilir.

Yine de, gut hastalığı modellerinde at kuyruğuna hiçbir klinik çalışma bakılmamıştır.

17) Kaygı

At kuyruğu özü , farelerde, birkaç çalışmada gösterilen standart anti-anksiyete ilacı (diazepam) kadar güçlü bir şekilde anksiyeteyi azalttı . At kuyruğunun anti-anksiyete etkisi, şu anda “yeni benzodiazepinler” (anksiyete ilaçları) olarak adlandırılan flavonoidlere atfedilmektedir.

Aslında flavonoidler beyindeki GABA ve diğer önemli nörotransmiterleri artırarak aslında sakinleştirici etkilere ulaşabilir . Flavonoidlerin beyindeki etkileri, benzodiazepinlerin daha basit etki mekanizmasının ötesine geçebilir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

18) Rahatlama ve Uyku

At kuyruğu,anksiyeteyi tedavi etmekten daha yüksek dozlarda kullanıldığında , farelerde uyku süresini artırdı . At kuyruğundaki flavonoid izokersetin, hafif ve güvenli bir yatıştırıcı görevi görür. Bu sakinleştirici etki, uyku problemleri için potansiyel terapötik kullanıma ve ameliyattan önce gevşeme için kapıyı açar.

19) Nöbetler

At kuyruğu farelerde nöbetlerin yoğunluğunu önledi, geciktirdi ve azalttı. Anti-nöbet etkisi flavonoid izokersetine bağlı olabilir, ancak diğer bilinmeyen bileşikler de rol oynayabilir.

20) Biliş

At kuyruğunun beyindeki etkileri henüz ortaya çıkmaya başlıyor. Karmaşık antioksidan bileşimi beyni koruyabilir ve bilişsel işlevi iyileştirebilir. Antioksidatif savunmalar yaşla birlikte zayıflar ve bunama, Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığına neden olabilir 

At kuyruğundaki güçlü flavonoid antioksidanlar (izokersetin gibi) bilişsel işlevi artırır ve hafıza kaybını tersine çevirir. Daha uzun süre kullanılan at kuyruğu, yaşlı sıçanlarda biliş ve hafızayı geliştirdi.

Sinir hasarı (siyatik) olan sıçanlara yapılan at kuyruğu enjeksiyonları nöronları korudu. At kuyruğu, yaralanma sonrası sinir kaybını önleyebilir veya geciktirebilir. Silika sinir koruyucu etkiyi artırır ve antioksidanlarla birlikte iyileşmeye yardımcı olur.

At kuyruğundaki başka bir flavonoid olan kaempferol, felçli sıçanlarda beyin hasarına ve iltihaplanmaya karşı korur. NF-κB'yi artırarak ve inflamatuvar sitokinler TNF-Alpha ve IL 1-Beta'yı azaltarak inme sonrası beyindeki inflamasyonu azaltır.

Ancak at kuyruğunun beyindeki etkileri

21) Ülserler ve Hemoroid

Aşırı kanama, ağır adet dönemlerinde, hemoroidlerde ve ülserlerde yaygındır. Araştırmacılar, at kuyruğunun kanamayı azaltmaya ve yaraların boyutunu küçültmeye yardım edip edemeyeceğini araştırıyorlar ki bu teorik olarak ülser ve hemoroitlere yardımcı olur. Ancak, şu anda bu sağlık sorunları için kullanımını destekleyen kanıtlar tamamen eksiktir.

Sadece bir çalışma, at kuyruğu özünün sıçanlarda mide ülserini azalttığını göstermiştir. Semptomları iyileştirdi, mideyi korudu ve daha fazla hasarı önledi 

22) Grip Belirtileri

At kuyruğunun aktif bir bileşeni olan izokersetin farelerde grip semptomlarını azaltmıştır 

Hücrelerde, izokersetin, gripe neden olan en yaygın viral suşlar olan influenza A ve B virüslerini öldürür. At kuyruğu, izokersetin açısından zengindir ve birçok virüsle savaşır, ancak bu grip türlerine karşı yalnızca izokersetin test edilmiştir. 

23) Kalp Sağlığı

At kuyruğu, kalp hastalığı olan sıçanlarda kan damarlarını gevşetir ve kan basıncını düşürür. Dikaffeoil-mezo-tartarik asit, bu süreçteki aktif bileşendir .

At kuyruğu , genellikle kalp hastalığının altında yatan neden olan yağ oksidasyonunu azaltır.

At kuyruğundaki fitosteroller ve flavonoidler bunu hafifletebilir. Fitosteroller LDL kolesterolü düşürdü ve antioksidanlar hücrelerdeki iltihabı azalttı. Yüksek LDL kolesterol ve inflamasyon, kan damarlarının sertleşmesine ve kalp sorunlarına neden olabilir.

Menopozdan sonra hormon değişiklikleri yağda artışa neden olarak kadınları kalp hastalığına daha yatkın hale getirebilir. At kuyruğu, menopoz sonrası sıçanlarda yağ seviyelerini düşürdü.

Bazı bilim adamları, at kuyruğunun menopoza giren kadınlarda kalp hastalığını önleme potansiyeli taşıdığını düşünüyor.

24) Kemoterapi Yan Etkileri

Araştırmacılar, at kuyruğunun kemoterapinin yan etkilerini azaltmaya veya kanser ilaçlarının etkisini artırmaya yardımcı olup olmayacağını araştırıyorlar. At kuyruğu farelerde siklofosfamidin (farklı kanser türlerini tedavi etmek için kullanılan bir ilaç) toksik etkilerini azaltmıştır.

25) Astım

Histamin astımda solunum yollarını daraltır, nefes almada güçlük ve mukus oluşumuna neden olur. At kuyruğu, tavşan hava yolu dokularında yapılan bir çalışmada histaminin solunum yollarını gevşetme etkilerini bloke ediyor. Daha yüksek dozlarda at kuyruğu daha güçlü bir etkiye sahipti.

26) İshal

At kuyruğundaki aktif bileşikler ishal sırasında bağırsak hareketlerini yavaşlatır. At kuyruğu içindeki bileşikler, bağırsak hareketlerini destekleyen bir nörotransmiter olan asetilkolini bloke eder. Tavşan ve kobay bağırsak dokusu üzerine yapılan bir çalışmada, at kuyruğu mide kaslarını gevşetmiş ve ishalde krampları azaltmıştır .

27) İltihap

At kuyruğu, insan hücrelerinde aşırı aktif bir bağışıklık tepkisini azalttı. At kuyruğu, hücrelerin daha az enflamatuar molekül (IL-2 ve TNF alfa) üretmesine neden olur ve silika, bu hücrelerdeki bağışıklık etkisini dengeler. Daha yüksek bitki konsantrasyonları daha güçlü bir etkiye sahiptir.

28) Bakteriyel Enfeksiyonlar

At kuyruğundaki aktif bileşenlerin kombinasyonu birçok bakteriyel, viral ve maya enfeksiyonuyla savaşabilir.

At kuyruğu solunum, genital ve idrar yolu enfeksiyonlarıyla savaşmak için araştırılıyor. Yaralara uygulandığında zararlı bakteri ve virüslerin büyümesini durdurabilir, ancak kanıt yetersizdir. Şampuanda kullanıldığında kepeği azaltabilir .

Kaempferol, at kuyruğundaki mikropları öldüren bileşenlerden biridir.

At kuyruğu uçucu yağı , aşağıdaki bakterilere karşı araştırılan 25 bileşik içerir:

Staphylococcus aureus , birçok antibiyotiğe dirençli bir bakteri. Genellikle deri ve solunum yolu enfeksiyonlarına ve gıda zehirlenmesine neden olur.

İdrar yolu enfeksiyonlarına (İYE), ishale ve iltihaplı bağırsak hastalığına neden olan Escherichia coli . At kuyruğu, bu bakterinin büyümesini ve aktivitesini yavaşlatır ve bu da, idrar yolu enfeksiyonları için geleneksel kullanımını haklı çıkarabilir.

Bronşit ve zatürre gibi solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilen Klebsiella pneumoniae

Hayatı tehdit eden ilaca dirençli enfeksiyonlara neden olabilen çoğu antibiyotiğe dirençli bir bakteri olan Pseudomonas aeruginosa

Gıda zehirlenmesine neden olan Salmonella

29) Hücre Bazlı Kanser Çalışmaları

At kuyruğu, hücrelerdeki cilt, kan ve akciğer kanseri üzerindeki etkileri nedeniyle araştırılmaktadır. Bazı bilim adamları, at kuyruğundaki antioksidanların ve at kuyruğundaki çinkonun, hipotezleri kanıtlanmamasına rağmen kanserin önlenmesine yardımcı olabileceğini düşünüyor. Pek çok madde hücrelerde “kanseri öldürebilir”, ancak bu onların gerçek kanserle mücadele potansiyelleri hakkında hiçbir şey söylemez .

30) Ağız Sağlığı

Diş boşluklarına genellikle bakteriler neden olur. At kuyruğu, kötü bakterileri yok ederek ağız sağlığını iyileştirir . Diş eti iltihabını ve kanamayı (diş eti iltihabı) iyileştirebilir . At kuyruğu, ev yapımı gargara olarak bile kullanılabilir.

Oral kandida, protezler, zayıflamış bağışıklık sistemi ve antibiyotiklerin neden olabileceği bir maya enfeksiyonudur . Dev at kuyruğu oral kandidaya karşı etkindi ; ortak at kuyruğu uçucu yağı da bu mayayla savaşır.

Sınırlamalar ve Uyarılar

Tam olarak hangi aktif bileşenlerin at kuyruğunun faydalarını taşıdığı hala sorgulanabilir. Ekstraktlar flavonoid izokersetin için standardize edilmelidir, ancak bazı üreticiler silika içeriğini vurgular. Diğer birçok bileşenin sağlık yararları olmasına rağmen, çeşitli takviyelerdeki konsantrasyonları belirsizdir.

Çalışmalar farklı at kuyruğu türleri kullandı. En faydalı türleri ve ekstrakt türünü belirlemek yardımcı olacaktır.

Klinik çalışmalar nadirdir ve çoğu küçük bir örneklem büyüklüğüne sahiptir.

Şu anda, bu makalede listelenen at kuyruğunun sözde sağlık yararlarını desteklemek için yeterli kanıt bulunmamaktadır.

Çeşitli at kuyruğu preparatlarının etkililiğini ve güvenliğini belirlemek için uygun, büyük ölçekli, çift kör, randomize klinik deneylerin gerçekleştirilmesi gerekir.

Ek olarak, çalışmada başka otlar / nutrasötikler kullanıldığında at kuyruğunun etkisini ayırmak zordur.

Bazı çalışmalar sadece hücreler üzerinde yapıldı. Birçok çalışma hücrelerde pozitif bulgular gösterir ancak hayvanlarda veya insanlarda herhangi bir etkiye sahip değildir. Hayvanlarda ümit verici sonuçlar veren bazı bileşikler, insanlarda etkisiz veya tehlikeli olabilir. Bu nedenle, hücre çalışmaları sağlıkla ilgili herhangi bir sonuç çıkarmak için kullanılamaz.

Ek olarak, hücre çalışmaları, hayvanlarda veya insanlarda absorbe edilebilecek aktif maddelerin miktarı hakkında hiçbir ipucu vermez. Örneğin, at kuyruğundaki bir miktar silikon, silika formunda oksijene bağlanır ve bu da emilmesini zorlaştırır.

At kuyruğu eski çağlardan beri hem gıda hem de bitkisel ilaç olarak kullanılmıştır.

Bununla birlikte, bu bitkinin sözde faydalarından herhangi birini desteklemek için yeterli kanıt yoktur.

Araştırmalar, at kuyruğunun vücudun kollajen üretmek için kullandığı silika bakımından yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle at kuyruğu şu anda kemik, cilt ve saç sağlığı üzerindeki etkileri açısından incelenmektedir.

Su tutulmasını, böbrek veya kalp problemlerini ve enfeksiyonları azaltmak gibi geleneksel at kuyruğu kullanımları hala kanıtlanmamıştır.

Son olarak, at kuyruğu herkes için güvenli değildir ve ilaçlarla etkileşime girebilir. Takviye etmeden önce doktorunuzla konuşun.


NOT: Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup herhangi bir tedavi tavsiyesi amacı taşımaz, sizin için en etkili ve bilimsel tedavi yöntemleri için sağlık hekiminize başvurunuz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar